Black Desert Klasa postaci

Cześć wszystkim! :)

Chciałbym się dowiedzieć odnośne waszej opini co do klas postaci.

Mam dylemat między 4-ma postaciami (Zaznaczam ze gralem nimi ,zeby nie bylo odpowiedzi typu "Zrob i sie przekonaj")

Wiem jak dziala mechanika poszczegolnych postaci i skille, chcialbym sie dowiedziec jak to wyglada na tz "Soft capie" i przydatnosc owych klas.

Chodzi mi dokladnie o :

Maehwa / Sorc / Valkyrie / Tamer

Wiec precyzujac jak sprawa wyglada mniej wiecej z :

PVE/PVP/Przydatnosc w party/ Grupowe pvp i solo pvp

Na glownym forum gry zadalem takze pytanie o klasy postaci ale tam niektore dostaly taka fale krytyki ,ze az glowa mala.

Nie gram za długo, ale zdążyłem się już przekonać, że co człowiek to opinia. Stworzyłem sorca i większość osób na czacie i forum radziło mi go zrerollować, bo jest beznadziejny na pvp/słaby na pve... z kolei inni mówili, że na pvp bardzo dobry a i w pve sobie nieźle radzi. Najlepiej grać tym, co sprawia ci najlepszą frajdę - taka moja opinia.

...ale jeśli naprawdę chcesz opinię jakiegoś bardziej doświadczonego gracza, to tutaj ktoś stworzył filmik i w miarę obiektywnie opisał przydatność wszystkich klas pod każdym kątem:

Dzieki za odpowiedź w poście ! :)

Teź mam zamair pograć Sorcem.

Jeśli mozna spytac i jak ci sie podoba gierka wlasnie ta klasa postaci?

Dzieki za filmik

Dzieki za odpowiedź w poście ! 

Teź mam zamair pograć Sorcem.

Jeśli mozna spytac i jak ci sie podoba gierka wlasnie ta klasa postaci?

Dzieki za filmik

Wrzuciłem wczoraj Sorcę na 56, zrobiłem awake i powiem, że całkiem przyjemnie mi się nią grindowało - przynajmniej na samym Mediah. EQ dla niej robiłem od nowa, więc póki co wersja biedniejsza (armory na PRI / +15, Asula biżu, main / off na PRI i Awake Weapon na DUO). Ten sustain ze skilla dupska nie urywa, ale jest wystarczający.

Co do tego filmiku: trochę się zdziwiłem, że Warrior ma tylko jeden punkt więcej w sustainie niż Sorca, gdzie Warriorem jestem w stanie sobie gdzieś z 1k HP przywrócić jednym skillem co te 12s.