Black Desert-kupno

Witam jestem nowy na forum, chciałem się dowiedzieć czy Black Desert jak się kupuje ten najtańszy "pakiet" to czy zawiera on pełną wersję gry,czy kupuje się go jednorazowo, i czy później po jego zakupie nie trzeba płacić abonamentu?I czy można go zakupić przez paysafe card?

To jednorazowy zakup - kupujesz pełną grę i już więcej nie płacisz ;)

Witam jestem nowy na forum, chciałem się dowiedzieć czy Black Desert jak się kupuje ten najtańszy "pakiet" to czy zawiera on pełną wersję gry,czy kupuje się go jednorazowo, i czy później po jego zakupie nie trzeba płacić abonamentu?I czy można go zakupić przez paysafe card?

tak można paysafecard.

i polecam NAJTAŃSZĄ paczkę, nie pchaj się dalej :D

Dowolny pakiet kupujesz jednorazowo i daje Ci to dostęp do gry. Typowe B2P. Płacisz i grasz ile chcesz. Nie ma abonamentu. Nie jest to stricte pełna wersja gry, ponieważ item shop posiada multum przedmiotów składające się na gotowy i pełny produkt bez "ograniczeń" tj.

zminimalizowanie podatku na markecie, pety podnoszące drop, udźwig i sloty dla postaci, kostiumy wykorzystywane w zależności od sytuacji, pokojówki pozwalające deponować itemy na odległość albo korzystać z marketu na odległość, artisan memory niezbędne przy enhancie przedniotów itp. itd. Można bez tego grać ale odpowiedz sobie na pytanie sam: czy warto?

Dowolny pakiet kupujesz jednorazowo i daje Ci to dostęp do gry. Typowe B2P. Płacisz i grasz ile chcesz. Nie ma abonamentu. Nie jest to stricte pełna wersja gry, ponieważ item shop posiada multum przedmiotów składające się na gotowy i pełny produkt bez "ograniczeń" tj.

zminimalizowanie podatku na markecie, pety podnoszące drop, udźwig i sloty dla postaci, kostiumy wykorzystywane w zależności od sytuacji, pokojówki pozwalające deponować itemy na odległość albo korzystać z marketu na odległość, artisan memory niezbędne przy enhancie przedniotów itp. itd. Można bez tego grać ale odpowiedz sobie na pytanie sam: czy warto?

kurde otworzyłeś mi oczy :) Dziękuje

A od paru dni zastanawiałem się czy pograć w BDO teraz już wiem ;)

Oprócz zakupu gry dolicz 30-40 euro na pety i może udźwig (ja mam +150). Wszystko oczywiście na promocjach. Dodatkowe zakupy możesz rozłożyć w czasie. W moim przypadku wydanie 40e zajęło 10 miesięcy. Czy to dużo? Jak na ponad 80 dni online (realnie pewnie z połowa tego czasu) świetnej zabawy to uważam, że niewiele.

Do 50lvl uważam, że nie musisz absolutnie nic dokupować. A to czy wbijesz ten poziom w 8h (tylko grindując) czy tydzień online (poznając grę i jej możliwości) zależy tylko od Ciebie.

zakup gry + dodatkowo kilka euro na pety + udzwig i musisz jeszcze wliczyc dodatkowe 6-10tysiecy zlotych na upgrade sprzetu zeby udzwignal ta gre na node warach i siegach