Black Desert - NOWOŚCI

Yoo..

Dziś w patrchu koreańskim znajdujemy .... Defens Tower z fajnymi nagrodami:D

Możliwe nagrody za zabicie bosów

Boss

Fala

Major drop items

Red nose

Step 5

Hunter's seal, Blackstone (weapon), Blackstone (armor),

<p style="text-align:center;">
				<span>Red Nose's Armor, Imp's Black Knife</span>
			</p>
		</td>
	</tr>

Giah

Step 10

<span>Giah's Helm, Goblin's Headguard Helm</span>
			</p>
		</td>
	</tr>

Cowardly Beg

Step 15

<span>Beagle's Gloves, Beagle's Shining Helm</span>
			</p>
		</td>
	</tr>

Titium

Step 20

<span>Neptune's Necklace, Liverto Weapon Package</span>
			</p>
		</td>
	</tr>

Org

Step 25

<span>Mutagenic amplifiers, fragments of memory</span>
			</p>
		</td>
	</tr>

Nagrody za falę - nagrody nie sumują się, jeśli zakończymy grę przegraną na fali X dostajemy nagrodę z tabelki X -1, czyli jeśli padnie nam Core na 16 fali otrzymujemy nagrodę za falę 15.

Fale

Amount of gold bar

4

1G

1

5

1G

1

6

1G

5

7

1G

6

8

1G

7

9

1G

8

10

1G

10

11

1G

13

12

1G

16

13

1G

19

14

1G

22

15

1G

25

16

1G

30

17

1G

35

18

1G

40

19

1G

45

20

10G

5

21

10G

6

22

10G

7

23

10G

8

24

10G

9

25

100G

1

Super opcja z defensem będzie co robić z gildią tylko na props oby to do nas trafiło

to już drugi element wprowadzający typową grę w party, w Kamie v2 dodali spota dla 5 osób gdzie każdy ma swój loot z mobów - pierwszy zabieg w kierunku gry typowej w party, w której wreszcie korzyści będą miarowe dla każdego niezależnie od posiadanego lvlu czy petów :D

Teraz Tower Defense, który od 56 lvlu może spokojnie skupić 10 graczy, nie wiem jak system "wpuszczania' będzie działał. bo to menu dołączenia jest dziwne.. widać na samym końcu filmiku.

Na KR uruchomili stronę z rezerwacją kodów itp.

http://black.game.daum.net/black/event/summer_season/campaign5/index.daum

Wychodzi na to, że Pear Abyss ze współpracy z kakao trochę siebie samych oszukali i złamali to co kiedyś powiedzieli a mianowicie, że nie będą tworzyć klas parami a tu proszę... pojawia się jakiś Mystic, żeński odpowiednik Strikera.. sam sądziłem, że skille są jakimś fakeiem w necie.. ale oni przeszli samych siebie.. dla mnie osobiście to strata kompletnie czasu i potencjału na tworzenie tej samej klasy..nawet jeśli będzie różnić się awakeningiem to nieznacznie.

Trochę szkoda, bo bardziej liczyłem na kompletnie nową klasę, ale jeszcze rok się nie kończy także jest szansa :D

Kiedy się spodziewać.. zapisy/rejestracja czy co tam na stronie jest trwa do 26 lipca, czy klasa wyjdzie wcześniej czy 27 lipca się okaże, koreańczycy mają tendencje do informowania we wtorek trailerami itd. także czekać na filmik itd.

Hype minus1000 :]

laczenie skilli

• You pick 1 main pre-awakening skill and 2 sub pre-awakening skills to combine into a new one.
  • You can do this after level 56.
  • For each class, there are 1 main skill and 2 sub skills you can designate.
  • They are planning to make more Skill Enhancement combinations in the future.

Na ostatnim, można to nazwać Dev Diary, wywiadzie w KR ostrzymaliśmy kilka ciekawych informacji, co czeka serwer koreański:

- Vell, kraken został zaprezentowany:

Vell Loot:

Porównanie wielkości boss - statek:

- Możliwość łączenia podstawowych skilli dla nowego efektu - potocznie nazywane to 2nd awakening,

- możliość lvlowania AFK, nie tak skutecznie jak normalne bicie mobów, "Go find a Skill Instructor, purchase a coupon, and interact with the Scarecrows. Then you will be able start the automatic training and gradually obtain experience points. Of course, it will not be as efficient as actual grinding, but it will surely help the short lack of experience after your daily grind."

- nowa broń na wojny o zamki/nody - AX - do niszczenia murów,

- Mystic awakening

- Nowy tutorial

- Nowe itemy, ktorych nie będzie można enchantować, idealne na start, dla nowych klas i alty,

- Luxury market będzie można kupować specjalne itemy, których nie ma normalnie w grze np. exp transfer, za silver, nie wiadomo jak dokładnie to będzie jeszcze działać itd.

- Camping system - rozstawianie specjalnego namiotu na spocie, gdzie będziesz mógł się np. naprawić, nie znamy pełnej listy funkcjonalności,

https://www.blackdesertonline.com/news/view/446?lang=EN

Okej Panie Panowie, dziś informacje z Korei :D

Chodzi o Awakening Mystic, jak się dowiedzieliśmy z Koreańskiego profilu na facebooku Awakening zostanie wrzucone na serwery koreańskie 31 sierpnia. Filmik z prezentacją zostanie pokazany później.

Łapcie stronkę z info i ze zdjęciami :D

https://www.invenglobal.com/articles/2780/the-mystic-awakening-update-in-black-desert-online-kr-and-artwork-for-awakening-weapon-revealed

Gameplay z Xboxowej wersji :D

Zapewne wiele z Was wie lub nie wiem jakie patche czekają nas w tym roku, dla przypomnienia:

- Kama 1 i 2,

- Instancja - tower defense,

- Nowe World bossy - trol i ogr,

- Nowe elementy NodeWarów - bronie dla słabszych i militia system,

- Mystic i jej awakening,

Tutaj info z forum o kolejności niektórych patchy:

W tą środę zostaje spełniony jeden z powyższych punktów, a mianowicie chodzi o instancje pve ala tower defense.

Pozdro i miłej zabawy w nowym trybie gry :D

@up na szczęście dla mnie nie robi wrażenia, dalej czekam na jakąś nową klasę dla siebie... na razie nic mnie nie powala i nic niczym nie przyciąga :(.

Na przód idziemy z gorącym tematem - wyciekiem danych.

Po zbanowaniu odpowiedzialnego za aferę Bloo - gracza KR servera, który dostał bana tylko na NA za pokazywanie i wyjaśnianie działania exploita na movemenet - i rozpętaniu protestów w KR związanych właśnie z tymi danymi, koreańska strona gry wydała oświadczenie.

https://www.invenglobal.com/blackdesertonline/articles/3528/bdos-upcoming-improvements-announced-fixing-uncertain-information-and-revealing-hidden-options

Nie ma tam przetłumaczonego pierwszego zdania, części ze strony koreańskiej w ktorej mowa o tym, że wraz z danymi - prywatnymi jak to określają - wypłynęły też informacje, które nie mają swojego przełożenia w grze.

Ogólnie jak powiedziano, odkryją staty, wyjaśnią działanie i będą usprawniać bonus do dropa za lvlowanie noda i za wiedzę.

----------

Kolejną sprawą na dzień dzisiejszy jest KAMA2, na która zapewne gorzej ubrani gracze czekają, bo to alternatywa dla zatłoczonych piratów, sousan itd.

Przerwa techniczna ma być od 10 do 15, oczywiście zawsze gdzieś liczę że może się to przesunąć.

Stream ze story line oraz ze zwiedzania lokacji, zdobywania wiedzy z mobów, oraz zwiedzanie stolicy, kupowaniu swojego nowego domu postaram się zacząc o 16 lub zaraz po tym jak serwery wstaną.

Stream

Niestety nie będę mógł poświęcić całego dnia na Kamę, ponieważ wieczorem czeka mnie już wojenka, wojna będzie nagrywana nie streamowana.

Konia mam za sobą.

Cena konia wyższa od sumy jaką na niego wydałem, to jakoś rekompensuje :)

Z racji iż na stronie głównej próżno szukać informacji o przyszłych zawartościach gry, postaram się jako tako wrzucać tutaj wszystko to co wygrzebie gdzieś w necie.

Na japońskim kanale YT pokazano parę ciekawych rzeczy, filmik trwa pond 4h, ja polecam odlgądać go od tego momentu...

https://www.youtube.com/watch?v=qez8suPexco&feature=youtu.be&t=2h32m5s

Taka szybka grafika związana gównie z kontentem wodnym ale znajdujemy na niej 2 obrazki, w sumie pierwsze, które pokazują Dark Elfkę już nie jako concept - art oraz mount Tier 9 w tym wypadku jednorożca.

http://imgur.com/a/ZmAW5

Jestem cały czas w trakcie oglądania tego materiału, jest tam sporo przerw związanej z jakimiś kodami do gry itp. itd.