awakening strikera to musi być przemiana w SSJ
Black Desert - NOWOŚCI
https://www.invenglobal.com/articles/1905/striker-awakening-and-awakening-weapon-revealed-in-bdo-kr
nie wiem co o tym myslec
Co myślicie o tym strikerze?
Co myślicie o tym strikerze?
Na pewno wart spróbowania, walka wygląda ciekawie i bardzo dynamicznie. Na alta w sam raz. :-)
jak każda klasa znajdzie swoich zwolenników, w BDO najważniejsze jest to by klasa pasowała nam do stylu naszej gry na każdej płaszczyźnie, pve, małe pvp i nody.. jak taką znajdziemy to będziemy się nią świetnie bawić, tak mam z Witch.. i chociaż obecnie robie strikera i podobają mi się jego komboski to wiem jak wygląda na pvp masowe i mi to osobiście nie pasuje.
Takie pytanko na strikera póki co lecieć full seta grunila ? czy może 2taritas/2grunil , 2rocaba/2grunil ?
Ten striker bardzo przypomina Ryou, Kena, Akumę, ze Street Fighter jak koło 20 odbokuwuje się Wolf Strike który jest Hadukenem no jeszcze pod podkręcany upercut, więc wiadomo do czego to referncja.
Nowe mobki na Koreii się pojawiają, rozbudowa Sousan.
Kamasylva part 2 pokazana w KR... zapewne w czwartek można się tego spodziewać na ich serwerze\
Striker Awakening znacząco się różni w stylu gry niż wersja pre-awakening tak jak to miało miejscu w przypadku innych klas ?
Jak wygląda jego styl gry po awakeningu ?
Kamasilva part 2 zawitała do korei z wieloma rzeczami i nowościami
Tłumaczenia z google
Dla mnie naciekawsz:
- Nowy element setu tungrade - to już 3ci - pasek bardzo łądnie się skaluje, ma 6AP i scaluje się co 3
- Nowe armory niebieskie: bardzo fajne, myślę iż bardzo dobra alternatywa dla boss setu:
Le Moriya Helmet Maximum health +100
Lemorian Armor Maximum MP +10 / MP +100
Lemorian gloves Increases enemy gravity, increases item effectiveness when enchanting
Romoria Shoes Increases the evasion power, increases the item effect when enchanting
- 3 sets Effect: Movement Speed Potential + 1 Stage, Critical Strength +1
- 4 sets Effect: Achievement of skill experience + 10%
- 5 sets Effect: ATK Speed Potential + 2 Stance, Casting Speed Potential + 2 Stage
-Kolejnym elementem jest wprowadzenie "instancji" oczywiście jest to normalna lokacja, ale jest ona "INNA" i to mi się bardzo podoba, moby są przystosowane do bicia w PT a by było ciekawiej są to moby z personalnym lootem, co przez to mamy rozumieć, to że będąc w PT za zabicie moba każdy w pt dostaje swojego loota.. jest to pierwsze podejście, pierwszy zabieg PA w kierunku gry w party. Uważam iż ten pomysł można przenieść do obecnego Akhman i Hystria
A new hunting ground "Guy Finisha Temple" has been added. - The Gaifu Prasha Temple is a party hunting area where up to 5 people can get items when a monster is killed. - You can acquire rare items such as Tunghard Waistband, Forest Wrath, etc. at the Guy Finisha Temple.
Zainteresowanych odsyłam do patchnotki już ładnie przetłumaczonej:
BDO rozwija się bardzo łądnie, zadowolony jestm, że już od ponad roku w tej grze siedzę i jest na co czekać i co robić przez kolejne miesiace
Zrezygnowałem z BDO po tym jak wprowadzili Premium do gry B2P, ale na wersje xbox poczekam
A tam @Rodzynek pitolisz.... każda produkcja musi jakoś na siebie zarabiać, prędzej czy póżniej wersje b2p albo dodają coś płatnego, np. dodatki, albo bawią się w IS... z dwojga złego wole sobie coś kupić w IS, nawet wydać jednorazowo xxx hajsu niż bawić się w płatne dodatki. Wydałem raz i reszta wydatków to - bo mam ochotę.
Takie zabawy rozumiem w gierkach, aczkolwiek gry f2p moim zdaniem praktycznie zawsze przesadzają, ich itemy są zawsze czasowe i chcą nie chcąc placisz co 30 dni ;].
Nie rozumiem zabiegu gierek singlowych i ich płatnymi dlc, które mamy ciągle i wciąż ale takie czasy.
Czy na konsoli będzie lepiej, to znaczy kupisz sobie BDO na xboxa i tyle.. no raczej nie nastawiałbym się na to ;] aczkolwiek zależy jak rozwiążą to wszystko, bo sam jestem ciekawy :D.
Ale tak ogólnie to nie chce rozwodziś się tutaj w tym temacie na ten temat... nie jest to miejsce na gadanie o tym czy jest premium czy nie, czy pojawianie się takich itemów w grach B2P jest OK czy nie...
Z ekonomicznego punktu widzenia wiem, że żadna produkcja nie utrzyma się ze sprzedaży samych pudełek ... bo w pewnym momencie się to kończy.
Zrezygnowałem z BDO po tym jak wprowadzili Premium do gry B2P, ale na wersje xbox poczekam
Teraz to ty pitolisz Dreedzik, musi nie musi, chyba zapominasz, ze oklamali graczy wiekszosc preorderow poleciala za 100 euro, czesc za 50 euro a bardzo mala ilosc za 30 euro. Wiec gra darmowa nie byla, to ze nagle sobie zmienili system na de facto system subskrypcji i to w zasadzie wymagany, kiedys dalo sie to kupic na AH za silvera, po merge'u wiekszosc juz tego nie zakupi i musi wydac 15 euro (de facto, 20 euro wylozysz, bo nie da sie kupic 1500 perel trzeba 2000).
Akurat ma facet racje, ma prawo do zalu. Gra jest spoko, ale jakby tacy "fanboye" jak ty ich nie bronili, to by graczy w wala nie zrobili. Pamietam do dzisiaj z wczesnego kwietnia interview na twitchu CM Youski z PvtWiggles, kiedy wspomnial CM youska o Marvel's pallete, tzn. juz wowczas wiedzieli, ze wejdzie premka.
Po prostu, oklamali graczy, bo dali opcje przed startem:
b2p + "cosmetic items"
f2p+cash shop
A w efekcie wyszlo b2p (drogie, 100 packi to ponad 60% tego co zamowili gracze - liczby byly na starym forum). A na poczatku kwietnia, po marcu bylo juz ponad 0.5mln kopii kupionych (wiekszosc za 100 euro, 50 euro, mala czesc za 30 euro = normalna, a bym nawet powiedzial wyzsza cena niz GW2/ESO "gier b2p").
I wspominam o tym, bo na poczatku kwietnia jak PvtWiggles gadal na twitchu z Community Managerem Youska, to gra sie miala swietnie (jeszcze przed masowymi charge'abackami na paypalu, brak spadku graczy)..... a ten juz wiedzial (mowil, o palecie zmieniajacej kolory gear'u itd.)
Czyli wyszlo szydlo z worka, zaproponowali graczom w lutym, ze placa za gre B2P (100 euro! ponad 50%, 30% ponad +/- za 50euro, i tylko 10-20% za 30 usd kupilo). ...... DZIEKI TEMU NIE BEZDIECIE MIELI P2W cash shopa, tylko cosmetic'sy
a i tak doj**ali opcje B, Tzn. Cash shop taki jak w grach f2p (ktory znacznie wzmacnia szybkosc, latwosc, przyjemnosc gry)....
"Elion's tears, wowczas -> jak zmienili pozniej ze sie % nie tracilo na pvp to po prostu miejsce elion's tears zastapily artistan memorki".... Potem Premium, i inne shity.
Takze, kolega ma racje wyzej. Wlasnie dzieki takim Fanboyom jak Ty dreedzik, dowalaja nam od paru lat w grach b2p, dlcki (ktore w trakcie promocji przed premiery sa sugerowane w trailerach jako czesc "podstawki").
Wydawcy, a Kakao (aka Daum) to juz ..... Gotuja na nas zupe, zamiast na raz to wrzucaja takie rzeczy po kawalku, zebysmy sie nie zorientowali.
Teraz tak, koszt gry to:
Gra (10 euro?)
4 Pety T1
Udzwig (50/100/150/200) + (* prosze mi nie pisac bzdur ze udzwig za loyalitki jest... raz na 35 dni po 50, a zreszta warto miec to i to).
Stroj PvP (daje przewage na Open World, mozna latwiej pkowac i tyle).....
to jest ponad 120 euro.
A i sorry, ale Value pack po pierwszym miesiacu(w pierwszym miesiacu ma sie za darmo praktycznie z nagrod z taba)
to musi byc:
Bez packa na kazdym milionie w dropie, zarabiasz po podatku 650k
z Packiem 845k....
10mln -> 6.50 mln (bez value packa)
10mln -> 8.45 mln (z)
100 mln -> 65 mln (bez)
100 mln -> 84.5 mln (z)
1000 mln -> 650 mln (bez)
1000 mln -> 845 mln (z)
Cena soft cap gear'u potrzebnego to rozpoczecia PvP na jakichkolwiek nodach, siege to 5.5b
5500 mln -> 3575 mln (bez)
5500 mln -> 4647.5 mln (z)
1072.5mln ..... roznicy w czasie dofarmienia top gear'u (i my mowimy o samym premium), srednio nowy gracz w trakcie gear'owania jak wezmiemy srednia od momentu jak wbija do gry i zanim ma jakis gear semi duo-tri, gdzie szybciej farmi), niech on robi srednio 6mln/godzine.... (daj mu Boze)...
1072.5 mln / 6 = 178.75 godzin zaoszczedzonej gry.... To jest malo???? Nie wspomne o innych bonusach z value packa (bonus do udzwigu +100lt, bonus do laczenia nodow z dala, bonus do 16 slotow w eq, bardzo sie przyda nowej osobie w warehousach itd. bo nie tylko gindem czlowiek zyje, nowe odczucia wizualne = mozliwosc kolorowania gearu, 10% expa (tez sporo, badz co badz).
178.75 godzin zaosczedzone min. a efektywnie zapewne wiecej...
Takze przestancie pisac, ze mozna grac bez Value Packa. No mozna, mozna tez grac bez petow, bez niczego ale co to za gra? To jest Gra PvP, grind jest tylko droga do celu - zreszta whatever, zaraz dreedzik i tak wyskoczy i powie, ze to klamstwo, nie prawda i w ogole...
Wam, sie w glowie powalilo. Koszt tej gry jest olbrzymi jak na gre mmorpg, a wy tu wyskakujecie z jakimis bzdurami, pomimo ze w top gildiach na 100, 99 osob wydalo duzo wiecej niz te 120 euro. Wydali, bo trzeba wydac a nie bo chcieli wydac. Te minimum, to koszt WoWa na 4mce, ... a jak zmienisz postac to znowu musisz wydac (80euro min. stroj/udzwig).
Dobrze pamiętam jak jeszcze CM_Oli mówił, że nie będzie premium, potem jouska to potwierdził, a potem kakao zrobiło co im pearl abyss powiedziało.
Dla mnie pierwszą kosą jaką strzeliło sobie BDO, to to że większość rzeczy była po stronie klienta. Ludzie mogli latać z nieograniczonym hp/mp, spamować skile itd. Dopóki tego nie naprawili, to ludzie porafmili sobie boss sety, goldy itd
Potem ten hax, który usuwał ci limit mobów na agro oraz range agro mobow. Mam gdzieś filmik, jak cały spot catfishi leciał na rangera i nie atakowały go, natomiast ten tylko spamował obszarówkami.
Potem afk lvling (opcja z bdo kr, którą włączyli ludzie na serwerach EU. Czytałem o tym na forum jak deska opisywał ten mod do BDO i jakie korzyści z tego płynęły, ale jak ujawnił to na forum bdo, tego samego dnia już był maintance to ponoć nie działało, a ludzie którzy tego używali dostali permy.
Mnie wersja xbox interesuje, ponieważ będzie wolna od haxów i od początku będzie wiadomo na czym się stoi.
Koledzy, to jest temat o aktualnościach. Zejdźcie sobie gdzieś na dół na tematy o p2w albo ponarzekajcie sobie w prywatnych wiadomościach
Jak widzi to jakiś moderator to proszę o warny za robienie śmietnika, albo chociaż o usunięcie paru ostatnich zbędnych komentarzy, bo płacz płaczków nie jest żadną "nowością" więc nie nawiązuje do tematu a tu prawie cała strona zawalona tym
Wszystkie posty, które nie są związane z nowościami w świecie gry zostały ukryte. Następne będą nagradzane niespodzianką.