Black Desert number 1 na mmorpg.com :)

Proszę bardzo :) Polecam tym którzy się zastanawiają nad kupnem poczytania opini graczy na tym portalu.

Gra naprawdę warta tych 130zł bo jest świetna . W skrócie to taki Lineage 2 + bardzo rozbudowany crafting z elementami ekonomicznymi.

Polecam !

Bez tytułu.jpg

Nostromo po co sie wysilac :) I tak ta gra jest b2p wiec 90% potralu musi hetowac bo trzeba kupic ( nie maja bladego pojecia o czym pisza byle by jad sie lal bo przeciez ogladali gameplay badz moze jakis odestek z tego "cos" przeczytal i teraz uwaza sie za afle i omege ) , 10 % ma sensowne argumenty i mozna na spokojnie podyskutowac. Od taki usredniony przekroj userow forum :) Kolejna hejt burze czas zaczac ( gra przejdzie na f2p , za miesiac nikt nie bedzie gral , p2w ehhh i wiele inych powtarzanych jak leming za lemingiem textow... ) ...

Proszę bardzo  Polecam tym którzy się zastanawiają nad kupnem poczytania opini graczy na tym portalu.

Gra naprawdę warta tych 130zł bo jest świetna . W skrócie to taki Lineage 2 + bardzo rozbudowany crafting z elementami ekonomicznymi.

Polecam !

masz nasrane czy szukasz powodu dlaczego wydales hajs na ten gniot ?? ... jezeli taki numer 1 too skad tee gorace zale ktore plyna z ust graczy ...??

Hmm zazwyczaj żale i inne negatywne komentarze o grach pojawiają się przez to że ludzie za dużo oczekują, choć twórcy sami reklamują swoje produkty jako świetne więc wina leży po obu stronach.

Zgodzić się muszę z tym że ludzie zazwyczaj komentują daną grę na podstawie filmików. Sam kiedyś nawet tak robiłem i to był bardzo wielki błąd, bo z pozoru głupia gra może się okazać bardzo ciekawa.

Najlepiej nie oczekiwać za dużo bo może się to skończyć właśnie negatywnymi komentarzami ze strony zapaleńców którzy oczekiwali cudów na kiju...

Może i bym się skusił gdyby nie ta grafika która tak razi mnie w oczy że po prostu nie mogę w to grać.Ten silnik to jakaś masakra. No i gender lock za który każdej grze z góry powinno się dawac 1/10( chce zagrać czarodziejem ale zaraz nie mogę bo muszę zrobić jakiegoś starego dziada, i jak tu sie wczuwać w gre).

A jest popularna bo dopiero co wyszła, w ciągu kilku miesięcy bardzo dużo ludzi odpadnie dlatego na razie nie warto inwestować.

masz nasrane czy szukasz powodu dlaczego wydales hajs na ten gniot ?? ... jezeli taki numer 1 too skad tee gorace zale ktore plyna z ust graczy ...??

Po pierwsze takie komentarze zostaw sobie w szkole jeśli kultury z domu nie wyniosłeś.

Po drugie czytaj ze zrozumieniem - przeczytaj komentarze na tamtej stronie a potem pisz takie bezsensowne komentarze.

Po pierwsze takie komentarze zostaw sobie w szkole jeśli kultury z domu nie wyniosłeś.

Po drugie czytaj ze zrozumieniem - przeczytaj komentarze na tamtej stronie a potem pisz takie bezsensowne komentarze.

nie bulwersuj sie tak bo zaraz dynia ci sie zapali pod kopuła...

I komentarz jest uzasadniony jezeli ktos sie sugeruje taa strona too niech spojrzy na na miejsce 2 guild wars 2 ktory realnie umiera:P

nie bulwersuj sie tak bo zaraz dynia ci sie zapali pod kopuła...

I komentarz jest uzasadniony jezeli ktos sie sugeruje  taa strona too niech spojrzy na   na miejsce 2 guild wars 2 ktory realnie umiera:P

Zamiast pisać tutaj prostackie i nic nie wnoszące komentarze z błędami idź trollować gdzie indziej. Słabe te teksty masz....

Zamiast pisać tutaj prostackie i nic nie wnoszące komentarze z błędami idź trollować gdzie indziej. Słabe te teksty masz....

"bledem bylo jak twoj tata zapomnial gumke zabrac na randke z twoja mama" ...

I przestan do mnie pisac bo nie wnosisz nic do tematu ... wiec koniec offtopu ...

"bledem bylo jak twoj tata zapomnial gumke zabrac  na randke z twoja mama" ...

I przestan do mnie pisac bo nie wnosisz nic do tematu ... wiec koniec offtopu ...

@Admin

Tak samo prosze usuniecie mojego i uzytkownika u gorze nie potrzebne komentarze ktore nie sa na temat

"bledem bylo jak twoj tata zapomnial gumke zabrac  na randke z twoja mama" ...

na prywate to sobie pod blokiem gówniarzu pozwalaj.

Prostak z Ciebie i tyle. Jeśli nadal nie wiesz co to kultura to jesteś bardzo biednym i słabym człowieczkiem także życze powodzenia w życiu jak dorośniesz bo będziesz miał bardzo ciężko .

teraz koniec offtopu i koniec dyskusji z tobą ( cełowo z małej litery) - mały człowieczku.

Może i bym się skusił gdyby nie ta grafika która tak razi mnie w oczy że po prostu nie mogę w to grać.Ten silnik to jakaś masakra. No i gender lock za który każdej grze z góry powinno się dawac 1/10( chce zagrać czarodziejem ale zaraz nie mogę bo muszę zrobić jakiegoś starego dziada, i jak tu sie wczuwać w gre).

A jest popularna bo dopiero co wyszła, w ciągu kilku miesięcy bardzo dużo ludzi odpadnie dlatego na razie nie warto inwestować.

grafika bardzo przyjemna , bynajmniej nie azjatycka ( ala b&s). Budowle etc. wszystko zalatuje średniowieczną europą. Grafika w stylu Wiedźmina 3 (moje zdanie). Gra bardzo dobrze zoptymalizowana ,naprawdę nie ma problemu z płynnością ; sam nie gram na nowym sprzęcie.

Gender lock to faktycznie minus (i to spory). Z racji tego ,że grywam tylko i wyłącznie klasami MALE , zostałem ograniczony do wyboru 3 klas. Także tutaj z kolegą się jak najbardziej zgadzam.

Co do populacji to zobaczymy jak będzie ale gra zmierza w bardzo dobrym kierunku.

Tak czy inaczej czas pokaże :). Ja byłem sceptycznie nastawiony do tej gry. Nie grałem w Bety czy jakieś ru wersje. Mało się tym interesowałem - powiem szczerze.

Zaryzykowałem i uważam ,że to póki co bardzo dobrze zainwestowane pieniądze tym bardziej ,że nie musze kupować premium accounta czy abonamentu.

Styl taki średniowieczny jest bardzo ok i to mi się podoba. Nie podoba mi się to że gra wygląda jak by nie miała aa i że wszystko się tak zrycie świeci że nie wiem czy światło pada z nieba, ziemi czy w ogóle sam jestem jakimś źródłem światła.

Styl taki średniowieczny jest bardzo ok i to mi się podoba. Nie podoba mi się to że gra wygląda jak by nie miała aa i że wszystko się tak zrycie świeci że nie wiem czy światło pada z nieba, ziemi czy w ogóle sam jestem jakimś źródłem światła.

Masz filty różne i możesz to zmienić:)

I na co mi ta ocena???

Ja tam widze w rubryce inne gry, niektore z nich do d*py i niby tez sa na liscie "top 20". Idac dalej jest tam wszystko, wszystko rozrzucone (mmo, mfps itd.)

Ujka warty ten ranking.

Ja mam packa za 100 euro i nadal nie gram, bo jaka gra by nie byla zobaczymy za pol roku, we wrzesniu okolo, juz powoli przechodzi hype i spada pozycja na twitchu itd. zobaczymy po wakacjach. Na razie dupska nie urywa.

Ocena na nic , poprostu chciałem pokazać jak gierka została odebrana na największym portalu o mmorpg. A w ranking nie ma się po co wgłebiać.

Twitch to też nie jest wyznacznik - tylko chwilowej popularności . Np. SWTOR na twitchu praktycznie nie istnieje a gierka radzi sobie całkiem nieźle :)

Ten "lepszy sort" zawsze powie, że sfałszowane i nie ważne :kappa:

Super gra, gdzie duele opierają się na tym kto ma więcej potek na hp (5 sek sic!), gender na klasach, słabe klasy jak dla mnie, wodotryski na ekranie, interfejs tak nie intuicyjny, że aż szok (te wszystkie kółka strzałki jak w mojej nawigacji w samochodzie), słaba optymalizacja nawet na bardo dobrych maszynach (maks 60 fps u mnie było na gtx 980 :E), grafika męcząca, żadnych skinów do armorów sprawia, ze po mapie biegają same klony jak w AA (możesz sobie kupić 2 rodzaje strojów na klasę za 130 zł GG), słabe skille, każdy sra jakąś czarną materią wydając dźwięki rzucania grochem o blachę i wybuchający popcorn. Z plusów jakie zanotowałem to system używania tych skilli czyli klawiszologia itp. itd. Gra umrze śmiercią naturalną jak AA w/po wakacjach. Jest to moja opinia i wy możecie mieć ją w du*ie tak jak ja mam wasze B) Proszę się nie odnosić do mojego komentarza:)

Ps

:10:

Uwielbiam takie filmiki wymaxowanych ludzi.

Proszę bardzo :) Polecam tym którzy się zastanawiają nad kupnem poczytania opini graczy na tym portalu.

Polecam !

Bez tytułu.jpg