Black Desert Online Fantastyczne Gildie i Jak je znaleźć

Cześć, oto jest najwspanialszy film o gildiach jaki kiedykolwiek powstał. Podziwiajcie kunszt i fechtunek.

Pozdrawiam

2lajki

Trafiłeś w punkt. Sama należałam w BDO do gildii, w której “warunki pobytu” zmieniały się jak w kalejdoskopie: “nie musisz chodzić na nody, jak nie chcesz czy nie czujesz się na silach / pewnie na postaci” - “nie chodzisz na nody, to nie ma dla ciebie miejsca w gildii”, “pomagamy na bossach” - “masz tylko 2 zwoje? Nie opłaca nam się z toba iść. Poszukaj jakiś randomów” itd. Osób było ok 60, z czego 2 mi pomagały, jedna była chodzącą wiki BDO, zaś cała reszta pochowana po kątach, lub dusząca się w kwaśnym sosie “swoich ziomeczków”, którego nikt poza nimi spróbować nie miał prawa. Gra ma cholerny potencjał, podobnie jak system gildii, jednak spieprzony on został klasycznie. Zamiast gildii, przebywasz w świecie, w którym, mimo tłumów jesteś sam, w którym twoja prośba o pomoc zostaje zagłuszona dziesiatką gardeł na TSie czy innym Discordzie. Ehhh… Przypomniałeś mi czasy, gdy w innej grze, w grupce kilkunastu zgranych ludzi, dawaliśmy radę gildiom mającym przewagę liczebną, wspólnie się bawiliśmy, na luzie, bez spin, a od czasu do czasu spotykaliśmy się gdzieś pośrodku kraju, poza pixelowym światem, na swoim własnym, gildyjnym spędzie…

3lajki

tylko że kościół 9 korzystał na tym że gra była tanio i była masa nowych graczy chyba autorze zaponiałeś gra była wtedy 20 zł na steam.

Jeśli chcesz dać szanse gildii możesz zobaczyć jak jest u mnie “Awangarda”