Powiem CI tak, w BDO nie gildia zabiega o Ciebie tylko Ty o gildie i z takim podejściem to raczej nic dobrego nie znajdziesz o ile cokolwiek znajdziesz. Masz za mały lvl i brak sprzętu by złapać się do jakiś większy gildii gdzie ewentualnie Twoje "wymagania" zostały by spełnione. Nie wypowiem się na temat mały Polskich (taki ekstra małych) gildii bo nigdy w takowej nie byłem ale wiem że obiecują dużo a z realizacją wychodzi jak zawsze. Moja rada usuń punkty i uśmiechaj się do Opium, Jokersów lub Zakonu by przyjęli Cie do któregoś z swoich drugich sekcji tam na bank Ci pomogą na tyle ile będą mogli.
Uargumentuje to dlaczego tak uważam :
1) Wyższe level coś grinduje na spotach wpiz.... daleko (przypominam, że w BDO niema teleportów wszędzie trzeba iść pieszo/konno) dlatego też nie pomoże Ci fizycznie, jedynie może służyć Ci radą
2) Brak możliwości transferu pieniędzy/eq między graczami jedynie przez Marketplace
3) Kwestia bosów to zazwyczaj indywidualna potrzeba gracza, wyfarmieni bosów nie pilnują
4) Jak już napisałem masz za mały level by złapać się z kimś na exp do tego 59/60/61 expią solo na piratach (szybszy progres i większa kasa)
5) Co do punktu "Bez tekstow w stylu sprawdz w internecie gdy ktos o cos pyta" taka jest prawda, że internet zawiera mnóstwo informacji wystarczy trochę chęci. Uważam jednak, że zależy od gildii nie chce oceniać innych.