Jak w temacie Bo2 or Bf3 . Proszę o jasne wyjaśnienia . Dzięki
Black Ops 2 vs Battlefield 3
Ja bym wybrał Bf3 z premium jak masz kasę Większe mapy, starczy na dłużej. BO2 jest trochę takim "odgrzewanym kotletem" z serii CoD niby coś nowego, ale nadal to samo... to tylko moja opinia.
BF3, nawet BFBC2 jest lepsze, niż ostatnie cody . To jedyny COD co po godzinie usunąłem, mając nadzieje na coś nowego
Hmm a jeżeli chodzi o dynamikę ? ;p
Tak samo BF3 niszczy coda i jak chodzi o dynamikę i wizualne wrażenia i możliwości. COD opiera się, strzel pierwszy wygrasz. skilla nie trzeba mieć, raczej farta, że ktoś zza pleców nie wyskoczy, albo kto pierwszy naciśnie spust, ma już praktycznie kila, a kto nie trafi z 2-5m?
Bf3 premium i masz gwarancje że przez 500h gry online ci się nie znudzi+ coop i kampania
Speed zabawny jesteś w Cod nie trzeba skilla.Cody BO są moim zdaniem trudniejsze bo nie ma tak jak w codzie Mw mp7 i jazda tam trzeba trochę myśleć.
Bf3 też jest fajny i nie ma co go porównywać do Coda bo to są zupełnie inne gry.Decyzja zależy od ciebie Cod jest super dynamiczny cały czas coś się dzieje,a bf 3 wydaje mi się że jest grą bardziej taktyczną (choć,jak widzę bf3 to mi się nie wydaje).
Jestem pewien, że skilla nie trzeba, jedynie wczucia się przez pierwsze kilka dni, żeby ogarnąć, ja w BO1 grałem z 2 miesiące i w Mw3 ogólnie 20h XD Te gry są tak bezsensownie proste, że dobre dla osób nie zbyt wyposażonych w skilla i po tych dwóch codach, nic juz nie kupie z tej serii
Ale lepiej wybrać nowego medal of honor, podobna zasada, ale lepsze wizualnie, zamiast coda
dla mnie jedyne co denerwuje w tych wszystkich codach to te jakieś perki czy dodatki za serie zabić, potem latają ci nad głową helipki rozpitalające wszystko na około, denerwuje to trochę, albo jak to miało miejsce w mw2 gdzie gościu jakiś przykampił i kończył rundę w połowie puszczając atoma.. taki shit na kółkach. Dodatkowo CoD jest totalnym arcade, mała liczba osób, gra na zasadzie - wal gdzie popadnie i w co popadnie, rzucaj grantami na ślepaka to kogoś zabijesz, rzucanie nożami które się odbijają od ziemi i zabijają gościa po trafieniu w nogę - EPIC.
Od MW2 przestałem ufać CoDom, a ich gameplaye mnie nie przekonują do zmian, kiedy chce rozwałki idę do BF3 siadam sobie do maszyny lub siedzę i wykonuję snajperską robotę zabijając ludzi z kilometra.
BF3 oferuje obecnie najszerszą gamę rozgrywki, jest i coś ala z CoDa, wielkie mapki czy walki pancerne, "dogrywka" też daje ciekawe opcje Za 139zł można mieć już BF3+Premium - czyli grę ze wszystkimi obecnymi i przyszłymi dodatkami... moim zdaniem lepiej ulokowane fundusze niż zakup pojedynczego BO2.
Jak można porównywać te dwie gry? Obie są bardzo fajne.Black ops jest bardziej dynamiczny niz bf a ci co twierdzą ze bf jest dynamiczny to chyba w niego nie grali w ogóle.W codzie mamy szybki respwan i odrazu dzieje sie akcja w bf zeby kogos dostrzec trzeba przesjsc kawalek mapy wiec nie mowice ze bf jest dynamiczny.Nie da sie porównywac tych gier poniewaz to sa dwa inne typy fps jeden jest szybki i dynamiczny gdzie taktyka odgrywa mniejsza role a drugi jest wolniejszy ale taktycznie trzeba grac madrze.I nie mówcie ze nie potrzeba skilla w codzie bo bez skilla to nikt nie pograc.
Nie można porównywać tych 2 gier są to FPS'y ale z innej kategorii COD to arcade shooter dla casuali a BF mierzy bardziej w stronę symulatora.
Wy obaj w BF3 nie graliście XD Przecież BF3 oferuje w jednym z dodatków grę na małych mapach ala cod jak i inny symulator czołgów, czy odrzutowców
littlejacob --> ta skill w codzie xD pamiętam w mw3 akimbo takiego skilla trzeba było mieć że ho ho 0.5 s = kill
Wy obaj w BF3 nie graliście XD Przecież BF3 oferuje w jednym z dodatków grę na małych mapach ala cod jak i inny symulator czołgów, czy odrzutowców littlejacob --> ta skill w codzie xD pamiętam w mw3 akimbo takiego skilla trzeba było mieć że ho ho 0.5 s = killspróbuj pograc ze snajpa to zobaczysz czy skill nie jest potrzebny a to ze nooby graja z akimbo to wlasnie swiadczy o braku skilla
Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę wymagania gier. W Black Ops 2 pograsz na dużo słabszym sprzęcie niż w BF3. Co do rozgrywki to w codzie rzeczywiście to wygląda tak, że odradzasz się i od razu strzelasz, ale jak grasz np. CTF lub Sztab to bez odpowiedniej taktyki zapomnij o wygranej (chyba, że w drużynie przeciwnej grają kompletni idioci). Co do BF3, nie raz mi się zdarzyło, że przebiegłem pół mapy i nikogo nie zabiłem ,albo że podczas całej rundy zabiłem dosłownie kilka osób a i tak byłem w pierwszej 5 na serwerze (punkty się dostaje praktycznie za wszystko co jest związane z działaniem przeciwko wrogom). Jeżeli masz komputer, który pozwoli Ci na grę z co najmniej 60 fps to bierz BF3 + Premium.
Według mnie takie porównywania nie mają sensu, są to gry z kompletnie innych półek. CoD można porównywać z MoH:W niż z BF3. CoD czy też MoH:W są w stylu szybkich rozgrywek dla nabicia jak największej ilości killów, gry te wymagają ogólnie rzecz biorąc mniej czasu na runde i jest teoretycznie większy "fun". Seria BF polega bardziej na taktykach, realizowaniu celów misji (rush czy conquest te tryby to głównie kwintesencja bf'a) tu aż w tak dużym stopniu nie liczą się kille. Ogólnie zawsze nie lubiałem w BFie, kiedy zostawałem zabity, i znów musiałem lecieć pare minut na drugi koniec mapy, coby wrócić na poprzednie miejsce , w CoDzie respawn zajmuje z 4sekundy i jesteś cały czas w środku akcji. Zależy czego gracz wymaga od danej gry. Jeżeli lubisz symulatory wojny, pojazdy i taktyczną, długą walkę, to bardziej Ci przypadnie seria BF niżeli CoD czy MoH, gdzie są krótkie rundy, jedziesz głównie solo i robisz rzeź po całemu bez wielkiego biegania przez wielką mapę
.
littlejacob --> ta tylko wtedy ograniczasz się do jednej broni, zero różnorodności, grałem snajperką, po tygodniu gdy już wiedziałem na czym polega nią gra, to była jeszcze prostsza XD Kolega na steamie mnie namówił na grę z nim snajperka vs snajperka, to kwestia wyczucia, szybko można ogarnąć, a weź pod uwagę, że ja grałem 20h z pół do godziny dziennie przez miesiąc
Sagan07 --> autor chyba powinien sobie zdawać sprawę z wymagań BF3 Bez płynnej gry, to w BF3 nie ma sensu grać, bo i z płynną jest ciężko kogoś ud***ć
Sekret sprzedaży CODA jest taki, że wymagania są małe i każdy sobie praktycznie może pograć, na nawet 6 latkach i to płynnie, a lepiej w coś grać niż w nic nie grac, wiec ja na miejscu osób, co przy lepszych grach ścina w multi, wolałbym już grac w CODA
Battlefield 3 oczywiście jeśli lubisz małe mapy to jest dodatek ,,Walka w zwarciu'' a cod to odgrzewany kotlet kiedyś byłem wieeeeelkim fanem tej serii ale po Call of duty Modern Warfare 2 ta seria sie skończyła.
Black Ops 2 nie jest niczym wyjątkowym i za jakiś miesiąc już nikt w to nie będzie grał a w BF3 każdy gra i się nie znudzisz.
Posiadam obie gry BF3+premium ze wszystkimi dodatkami i kupiłem tez Black Ops 2 i powiem wam szczerze ze powiedziałem sobie ze koniec z codami za dużo kasy zmarnowałem na te ich marne gry zaczynałem od coda 4 i tak kupowałem wszystkie części z nadzieja ze będzie lepiej,jednak nadzieja jest matką głupich i tak własnie było zero zabawy 0 skilla małe mapki,nie mam pojęcia po co tam snajperki i ciężkie karabiny każdy lata ci z smg i perkami na cichacza i strzela z biodra zero zróżnicowania,zero celowania a co do odpowiedzi kolegi dużo wyżej to w Black ops 2 jest mp7 i to na samym początku i jest bardzo OP zresztą tak jak prawie każdy SMG w tej grze do tego ilość broni nie jest zaskakująco duża, wręcz bym powiedział ze mniejsza niż u poprzedników trochę więcej dodatków do broni ale to nic nadzwyczajnego.Co do BF3 to gram grałem i będę grać,ta gra się nie nudzi co chwile coś się dzieje wiele możliwości,każda bron ma jakiś użytek do tego dochodzą bardzo dobre dodatki,cud,miód,malina,tyle odemnie,Pozdrawiam
Ja bf 3 moge polecic z czystym sumieniem zas w black ops 2 jeszcze nie gralem.