Witam mam problem z internetem, a mianowicie kiedy kabel podpięty jest bezpośrednio do pc to wszystko gra ale kiedy ten sam kabel daje to routera i z routera daje inny kabel to pc to wyskakuje błąd 651 Pomocy
Błąd 651
Skąd Internet ?
Jaki model routera/modemu ?
Jaki kabel, crossowany czy nie ?
Gdzie ten błąd się pojawia ?
Jak ktoś ma pomóc, skoro nic nie wiemy ? Tarota mam stawiać czy szklaną kulę uruchomić ?
tp-link WR340G
Imperium GLiwice
Nie wiem jaki kabel
Przy próbie łączenia jak nie przez router to działa, ale jak głowny kabel podpinam do WAN a drugi do normalnego portu i do PC to wywala ten błąd
Możesz wejść w ustawienia routera po podłączeniu go kablem ? Domyślnie dla Tp-Linka jest chyba 192.168.1.1.
Skonfigurowałeś go jak należy ? Po podłączeniu go kablem do kompa, uruchom kreatora sieci w Panelu Sterowania, bo wtedy Internet pójdzie z routera do PC za pomocą sieci LAN, a do tego trzeba mieć ją skonfigurowaną. Na routerze ustaw Username i Hasło dla PPPoE podane przez dostawcę, jeśli trzeba.
Tu masz instrukcję obsługi routera http://www.tp-link.com.pl/products/details/?model=TL-WR340G#over
Po podłączeniu kabla do PC i skonfigurowaniu połączenia sieciowego zrestartuj router (włącz i wyłącz) i sprawdź czy wszystko działa. Czasami może też załapać po restarcie Windowsa. Różnie bywa, różne cyrki widziałem
Jak się łączysz z Internetem normalnie ? Wpinasz po prostu kabel ze ściany do kompa do karty sieciowej i odpalasz jakiś programik to połączenia tak ?
Wpinam kabel i klikam połącz i tyle
Witam mam problem z internetem, a mianowicie kiedy kabel podpięty jest bezpośrednio do pc to wszystko gra ale kiedy ten sam kabel daje to routera i z routera daje inny kabel to pc to wyskakuje błąd 651 Pomocy