Bład Emulatora Wii

Od dłuższego czasu chciałem zagrać w Monster Hunter Tri. Niestety gra była tylko na Wii, ale się nie przejąłem:troche grzebania w necie i znalazłem emulator. ściągnałem go i grę i odpalam. Wszystko terorytycznie git(miałem problem tylko żeby czytał klawiature jako kontroler Wii, ale to dałem rade zrobić) do momentu uruchomienia gry. Gdy klikam Begin the Game wyskakują 2 errory:

beztytu2.jpg

beztytuulip.jpg

i

beztytuu1nq.jpg.

Szukałem ale nie wiem o co w tym chodzi. Ktoś może wie jak to rozwiązać?

P.S. Wersja gry to NTSC

Skonfiguruj go dobrze:

http://peb.pl/emulacja/497052-dolphin-gamecube-konfiguracja.html

Za nim zaczniesz sie bawic w emulacje... Lepiej powiedz jakiego masz kompa. Jak nie masz POZADNYCH 2 rdzeni nie licz na duza ilosc FPSow. A czasem nawet na zalamania graficzne.

Dla porownania. PSX mial procesor 33Mhz... A by dobrze chodzily z niego emulowane gry trzeba bylo posiadac proca o mocy 600Mhz :)

taki mały offtopic z ciekawości a jaki ma procek ps2 i jaki potrzeba minimalny ma pc żeby płynnie emulator chodził ?

ruszy mi-mam 4 rdzeniowy procek :)

dzięki za ten adres. przyda mi się

EDIT:

Nic nie dało, dalej był czarny ekran. Ściągnąłem inną wersję i dopiero wtedy ruszyło

Temat do zamknięcia.

taki mały offtopic z ciekawości a jaki ma procek ps2 i jaki potrzeba minimalny ma pc żeby płynnie emulator chodził ?

Chyba 333Mhz. Wiec przelicz se sam :). ale ogolnie to spoooro :)

Wymagania do najpopularniejszego emulatora ps2,PCSX2

Minimalne

* Windows/Linux OS

* CPU z obsługą SSE2 (Pentium 4 +, Athlon64 +)

* GPU z obsługą Pixel Shaders 2.0

* 512mb RAM

Rekomendowane

* Windows Vista/7 32bit/64bit

* CPU: Intel Core 2 Duo 3.2ghz +

* GPU: Gforce 8800gt +

* 4gb RAM

Spróbuj tego. Klik KLIK!!

A do tego offtopu, na minimalnych się grać nie da, wiem bo mam gdzieś w okolicach minimalnych procesor, i FPSów to tam chyba było z 5 ^^

A i tak te emulatory PS2 działają tak jak same sobie zachcą. 333 MHz, dosyć prosta technologia - a do tej pory nie da się tego sprawnie emulować. Zanim zacznie się emulacja Wii to sporo rzeczy w rzece upłynie (a jak wy chcecie tego Wii-lota za pomocą klawiatury obsługiwać to ja już kompletnie nie rozumiem).

Od dłuższego czasu chciałem zagrać w Monster Hunter Tri. Niestety gra była tylko na Wii, ale się nie przejąłem:troche grzebania w necie i znalazłem emulator. ściągnałem go i grę i odpalam. Wszystko terorytycznie git(miałem problem tylko żeby czytał klawiature jako kontroler Wii, ale to dałem rade zrobić) do momentu uruchomienia gry. Gdy klikam Begin the Game wyskakują 2 errory:Szukałem ale nie wiem o co w tym chodzi. Ktoś może wie jak to rozwiązać?P.S. Wersja gry to NTSC

Na oficjalnej stronie emulatora znajdziesz wszystkie potrzebne informacje do poprawnego skonfigurowania programu i uruchomienia gier z grywalna ilością FPS'ów.

Oficjalne forum Dolphin tutaj

Konfiguracja Dolphin pod MS Tri tutaj

A i tak te emulatory PS2 działają tak jak same sobie zachcą. 333 MHz, dosyć prosta technologia - a do tej pory nie da się tego sprawnie emulować

Prawdą jest ,że jak na razie nie istnieje program perfekcyjnie emulujący ps2 i pewnie sporo mnie zanim powstanie. Jednym z powodów może być architektura PS2 która jest bardziej skomplikowana niż się wydaje. Jednak PCSX2 jest na dobrej drodze, emulator jest stabilny i posiada dużą jeśli by nie rzec ogromną bibliotekę działających tytułów. Co prawda aby cieszyć się z ilości FPS'ów sięgającej przynajmniej 50, potrzebny jest sprzęt co najmniej o połowę szybszy niż konfiguracja z wymagań rekomendowanych :huh:

(a jak wy chcecie tego Wii-lota za pomocą klawiatury obsługiwać to ja już kompletnie nie rozumiem).

Monster Hunter Tri jako jedna z niewielu gier, korzysta ze standardowego pada ^_^

Od dłuższego czasu chciałem zagrać w Monster Hunter Tri. Niestety gra była tylko na Wii, ale się nie przejąłem:troche grzebania w necie i znalazłem emulator. ściągnałem go i grę i odpalam. Wszystko terorytycznie git(miałem problem tylko żeby czytał klawiature jako kontroler Wii, ale to dałem rade zrobić) do momentu uruchomienia gry. Gdy klikam Begin the Game wyskakują 2 errory:

beztytu2.jpg

beztytuulip.jpg

i

beztytuu1nq.jpg.

Szukałem ale nie wiem o co w tym chodzi. Ktoś może wie jak to rozwiązać?

P.S. Wersja gry to NTSC