Od dłuższego czasu chciałem zagrać w Monster Hunter Tri. Niestety gra była tylko na Wii, ale się nie przejąłem:troche grzebania w necie i znalazłem emulator. ściągnałem go i grę i odpalam. Wszystko terorytycznie git(miałem problem tylko żeby czytał klawiature jako kontroler Wii, ale to dałem rade zrobić) do momentu uruchomienia gry. Gdy klikam Begin the Game wyskakują 2 errory:Szukałem ale nie wiem o co w tym chodzi. Ktoś może wie jak to rozwiązać?P.S. Wersja gry to NTSC
Na oficjalnej stronie emulatora znajdziesz wszystkie potrzebne informacje do poprawnego skonfigurowania programu i uruchomienia gier z grywalna ilością FPS'ów.
Oficjalne forum Dolphin tutaj
Konfiguracja Dolphin pod MS Tri tutaj
A i tak te emulatory PS2 działają tak jak same sobie zachcą. 333 MHz, dosyć prosta technologia - a do tej pory nie da się tego sprawnie emulować
Prawdą jest ,że jak na razie nie istnieje program perfekcyjnie emulujący ps2 i pewnie sporo mnie zanim powstanie. Jednym z powodów może być architektura PS2 która jest bardziej skomplikowana niż się wydaje. Jednak PCSX2 jest na dobrej drodze, emulator jest stabilny i posiada dużą jeśli by nie rzec ogromną bibliotekę działających tytułów. Co prawda aby cieszyć się z ilości FPS'ów sięgającej przynajmniej 50, potrzebny jest sprzęt co najmniej o połowę szybszy niż konfiguracja z wymagań rekomendowanych ![:huh:]()
(a jak wy chcecie tego Wii-lota za pomocą klawiatury obsługiwać to ja już kompletnie nie rozumiem).
Monster Hunter Tri jako jedna z niewielu gier, korzysta ze standardowego pada ![^_^]()