Błąd sterownika

Siemka ma problem i nie mogę sobie poradzić a mianowicie gram sobie w jakąś grę(najczęściej w GTA 4 mi się to dzieje) a za jakiś czas wyskakuje mi niebieski ekran i pierwsze co mi się rzuca w oczy to błąd pliku karty graficznej czytałem w książce PCFormat jak to wyeliminować ale nie mogę usunąć tego pliku bo mi wyskakuje błąd a poza tym nic nie mógłbym odpalić. może ktoś miał taki problem?? jak tak to proszę o pomoc bo mam nówka sztuka kompa(wrzesień 2008) a za niedługo nic z niego nie zostanie

Mowisz o blue screenie? Robi sie niebieski ekran i pokazuje jakies cyferki? Czy jakos inaczej to wyglada? Daj screena tego bledu. I napisz jakie masz parametry kompa. Jakiej windy uzywasz i jaka wersje sterownikow do karty graficznej masz.

screena nie dam bo mi się wtedy komp resetuje a kompa mam:

proc 3.1Ghz

RAM 2gb

Dysk 500Gb

karta graficzna GeForce 9800gt 1gb

coś jeszcze do tego??

screena nie dam bo mi się wtedy komp resetuje a kompa mam:proc 3.1GhzRAM 2gbDysk 500Gb karta graficzna GeForce 9800gt 1gbcoś jeszcze do tego??

System operacyjny by sie przydal jaki masz Vista??

Teraz do sprawy... prawdowpodobnie jest to Blue Screen. Pokazuja ci sie takie niebieskie cyferki ta?? i cos o pamieci fizycznej pisze?? Wiec tak po 1 nigdy nie widzialem karty GF 9800 o pojemnosci 1GB DDR3 ona jest podkrecona? Jak tk to to jest przyczyna... Ogolnie blue screeny wyskakuja wtedy jak komp poprostu nie wyrabia z chlodzeniem i robi ogolna zawieche... Albo cos z Plyta glowna albo cos z pamiecia RAM(na dzisiejsze czasy 2GB ram to malo) albo wlasnie karta graficzna.

nie nie jest podkręcana to oryginał a windows xp ale to jest błąd sterownika karty graficznej i nie mogę się z nim uporać mogę grać w tylko w gry przez neta a gry takie jak Far Cry 2 czy GTA 4 mi się właśnie zacinają

@up poprawka 3.5 gb ramu

nie nie jest podkręcana to oryginał a windows xp ale to jest błąd sterownika karty graficznej i nie mogę się z nim uporać mogę grać w tylko w gry przez neta a gry takie jak Far Cry 2 czy GTA 4 mi się właśnie zacinają@up poprawka 3.5 gb ramu

Dobra a procek masz Intela? czy jakis AMD? bo zazwyczaj intel jepiej cooperuje z Nvidia(GeFocre) a AMD z ATI(Radeony). Ale zrob ostatnia deske ratunku. Sterowniki jakie masz? Z plyty orginalne? Sluchaj w panelu sterowania odinstaluj je. Wejdz na www.Nvidia.com znajdz dzial Download Drivers dostosuj parametry sterownikow pod swoj PieC (system operacyjny, jaka karta) zassaj i zainstaluj. Proponuje tez swiezego DirectaX 9.0c. Jak to nie pomoze... prawdopodobnie masz trefna karte graficzna ktora sie poprostu poci przy lepszych grach... mozliwe ze masz wadliwi wentylator czy cos.

Mam amd a sterowniki i z płyty instalowałem a potem z nvidia.pl ale nic nie pomaga direct jest 9.0c a karta nie może być trefna.

Mam amd a sterowniki i z płyty instalowałem a potem z nvidia.pl ale nic nie pomaga direct jest 9.0c a karta nie może być trefna.

Nie mowie ze trefna ale moze byc wadliwa.. masz gwarancje idziesz do sklepu gdzie kupiles sprzet i mowisz co ci sie dzieje... sorka ale mowisz ze testowales sterowniki z officialnych stron... teraz to chyba jest 184.80 i nic nie pomaga. Czyli poprostu karta sie poci na grach ktore wymagaja sporo wysilku od nich.. Poza tym opierdol goscia ktory ci skladal sprzet. Sami produceci mowia ze karty ATI dzialaja lepiej z AMD a Nvidia z Intelem.

wiesz raczej go nie opierdole bo dał mi zniżkę około 500zł a jutro do mnie informatyk z osiedla wpada

/ Juz wiadomo po co ta obnizka :P - Spawn :)

Nie nie dla tego:P on(ten koleś co go składał) zna moją starsza i dlatego dał zniżkę:PP

ja mialem tak ale wtedy to wogle komoa nie moglem wlaczyc xD formata zrob

Siemka ma problem i nie mogę sobie poradzić a mianowicie gram sobie w jakąś grę(najczęściej w GTA 4 mi się to dzieje) a za jakiś czas wyskakuje mi niebieski ekran i pierwsze co mi się rzuca w oczy to błąd pliku karty graficznej czytałem w książce PCFormat jak to wyeliminować ale nie mogę usunąć tego pliku bo mi wyskakuje błąd a poza tym nic nie mógłbym odpalić. może ktoś miał taki problem?? jak tak to proszę o pomoc bo mam nówka sztuka kompa(wrzesień 2008) a za niedługo nic z niego nie zostanie