Blade&Soul KR/CN czy RU?

Witam Was.

Do premiery naszego B&S jeszcze trochę czasu, ale chciałem przetestować sobie trochę klas, żeby wiedzieć czym grać już u nas.

Niestety nie mam w weekendy czasu, aby robić to na naszej becie, dlatego chciałem zapytać którą z dostępnych wersji wybrać?

Z tego co czytałem najłatwiej zagrać w RU, ewentualnie CN. Natomiast KR jest już mocniej zabezpieczona przed dostępem ludzi z zewnątrz, SSN, itp., więc pewnie trzeba by płacić za konto.

Pytam, bo gdzieś mi się w oczy rzuciło, że ta ruska wersja nie jest updatowana tak często jak reszta? Prawda to?

Dzięki za rozjaśnienie sytuacji.

Pozdrawiam.

Polecam RU: http://playbns.com/, bardzo prosta instalacja, praktycznie całość po angielsku ( powiedzmy ) i ping idealny. Co do updatów to nie jest tam za nowa wersja ale dokładnie nie wiem.

Na pewno nie graj na RU tam się nic nie nauczysz na temat gry :D Klient baaardzo stary + masa bugów, każda osoba która grała na RU i JP/CN czy innych powie Ci ,że różnica jest niewiarygodna. Kontynuując temat bardzo ciężko jest ogólnie zagrać na azjatyckich serwerach ze względu na ping, nieważne jaki miałbyś internet i tak będziesz miał powyżej 250 (ja mam światłowód 64mb i ping ponad 300) poszukaj na forach testerów pingów i sprawdź gdzie będziesz miał najmniejszy a następnie poszukaj jakiegoś poradnika do reje i instalacji i próbuj, oczywiście bez jakiś VPS'ów czy jak to programów zmniejszających ping się nie obejdzie. Osobiście grałem chwile na JP ale zrezygnowałem właśnie ze względu na ping

jeśli chce tylko klasy zobaczyć to ru będzie dobry, no chyba że te updadety zmienieją blans klass to wtedy może być ciekawie.

Przede wszystkim pozmieniały się umiejętności w wielu klasach, więc gra tam mija się z celem, bo nie przedstawia faktycznego wizerunku postaci. :)

Także muszę coś wykombinować na CN wersję.

No nic, dziękuję Panowie. :)

Niby problem rozwiązany, ale i tak chciałabym dorzucić swoje 5 groszy.

Jeśli grałeś na oficjalnej becie to na pewno nie idź na RU.

Dlaczego? RU ma starszy update, który w porównaniu z oficjalnym serwerem jest hard mode. Ja przeszłam z RU na oficjalną betę to się dziwiłam, że tak łatwo. Osobiście do ogarnięcia klas polecam TW/CN, z tego co słyszałam Koreański jeszcze dalej ma abonament (nie jestem tego pewna), a Japoński...cóż, prędzej będzie beta (jest ograniczenie szybkości pobierania, średnio pobranie klienta na dobrym internecie może zająć ok. 2 dni).

Dzięki za jeszcze jedna odpowiedź.

W weekend usiade do tego, bo trzeba tam przy cn zmieniać języki w Windowsie, itp, wiec nie będę tracił czasu na tygodniu na to. Dam znać czy sobie poradziłem.

Kiedyś miałem CN zainstalowane, ale zrezygnowałem z powodu wysokiego pingu. Teraz chce tylko przetestować klasy na szybko, więc aż tak mi nie zależy. :-)

Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka

Witam Was.

Do premiery naszego B&S jeszcze trochę czasu, ale chciałem przetestować sobie trochę klas, żeby wiedzieć czym grać już u nas.

Niestety nie mam w weekendy czasu, aby robić to na naszej becie, dlatego chciałem zapytać którą z dostępnych wersji wybrać?

Z tego co czytałem najłatwiej zagrać w RU, ewentualnie CN. Natomiast KR jest już mocniej zabezpieczona przed dostępem ludzi z zewnątrz, SSN, itp., więc pewnie trzeba by płacić za konto.

Pytam, bo gdzieś mi się w oczy rzuciło, że ta ruska wersja nie jest updatowana tak często jak reszta? Prawda to?

Dzięki za rozjaśnienie sytuacji.

Pozdrawiam.