Mnie tam bardziej powalają cut-scenki i ich humor gdzieniegdzie.
Blade & Soul
jak guru chwali moze byc ciekawe dzieki za linka
2 godziny z BS > 2 godziny z TERA:) Muzyka miażdży.
O guru nie zhejtował jakiejś gry! Postęp. Ale i tak potwierdza się to co zawsze: albo jest shit albo wypas i na tym się kończy jego opinia.
A ci z Atomixa to chyba w NC pracują, bo Aiona pamiętam też szybko zajumali. Ogólnie fajnie, bo giera dopiero pewnie za rok się ukaże u skośnookich, a my możemy już jej zasmakować.
A co do gry to potwierdza mnie w opinii, że NCsoft to najlepszy mmo-maker i wydawca aktualnie na rynku. Robią ciekawą rzecz: dinozaura nieśmiertelnego i ich kariero-kreatora zostawiają w spokoju (linuch1), stare pokolenie z P2P->F2P (linuch2, aion), w zamian za to narazie dość cichy projekt B&S (który pewnie wystawią na piedestał po premierze GW2), króla (GW1) detronizują i na jego miejsce młodego króla mmo GW2. Do tego dwie, można powiedzieć nieprzeciętne próbki sił w czymś innym (City Of Heroes i Wildstar). Cytując już klasyka: mają rozmach sk***ysyny.
B&S 100% zagram, chociaż priva, o ile będę miał lepszy sprzęt.
Co do upa: gra mi idzie (pentium dual core 2.0GHZ, 4gb ram i karta-chipset 256mb intel [laptop ;////]) jednak granie w średnio 10-15fpsach nie szczególnie mnie kręci ;/
Co mnie zdziwiło to hardcorowe opcje rozdzielczości, bo z tego co pamiętam była do wyboru 240x320 - czyżby atak na urządzenia mobilne, a może zwykły błąd?
Ale i tak potwierdza się to co zawsze: albo jest shit albo wypas i na tym się kończy jego opinia.
Owszem, a 100+ "opiniotwórczych" teksów na forum pisałem w ramach bonusu, co nie?
Owszem, a 100+ "opiniotwórczych" teksów na forum pisałem w ramach bonusu, co nie?
Nie mam zamiaru o tym dyskutować, ale napiszę Ci jedno: jeżeli tłumy mówią, że jesteś czegoś słabym ogniwem (np. jesteś głównym wokalem i jednocześnie główną twarzą w zespole, a w przypadku tego portalu jesteś nim ty) to starasz się za wszelką cenę to zmienić. Jeżeli nie, to zespół stacza się na dno i zostaje rozwiązany (lub zostajesz z niego wywalony), bo tylko jednostki chcą tego słuchać. Oczywiście są wyjątki, ale na pewno nie w przypadku strony www...
Nie mam zamiaru o tym dyskutować
Nie potrafisz odpowiedzieć na wcześniej zadane pytanie, ale prawisz mi bezsensowne argumenty - jaki to słaby jestem. Nie uda Ci się, bo moje mniemanie o samym sobie mam bardzo wysokie i nadal uważam, że wykonuję swoją pracę solidnie, porządnie i regularnie.
A że komuś się to nie podoba - ryzyko zawodowe.
Nie potrafisz odpowiedzieć na wcześniej zadane pytanie, ale prawisz mi bezsensowne argumenty - jaki to słaby jestem. Nie uda Ci się, bo moje mniemanie o samym sobie mam bardzo wysokie i nadal uważam, że wykonuję swoją pracę solidnie, porządnie i regularnie. A że komuś się to nie podoba - ryzyko zawodowe.
I dlatego ten kraj tak wygląda... Uprze się jeden, drugi i trzeci i jest to co widać wyżej. Na durne pytanie, którego odpowiedź już poniekąd padła odpowiem dosadnie: do d*py i byle co umie pisać każdy.
mnie zastanawia czemu nikt nie zacznie pisac jak guru potem bedzie krytyka... same dzieci tutaj
Hmmm.... Właśnie pobieram i mam zapytania
Czy to jest po korejapińsku (krzaczki)?
Czy da się grać (ktoś napisał że jest wystarczająca ilość graczy więc...) z taką ilością graczy ? Nie ma dużo bugów?
PS. Jak to zainstalować :XX bo robie jak piszą w "how to play" i nicoo...
Guru nie napalaj się tak. Gra jest fajna ale na tydzień, dwa. Nie więcej.
Też tak myślałem jak Guru. Dopóki się nie obudziłem, że to grind. Ale grind przyjemny. Nie wiem czego się spodziewałem, a już w szczególności od gry ze stajni NCsoftu, ale na pewno nie aż takiego grindu. Ale źle nie jest. Grind nie jest nudny. Umila ją grafika, system walki, animacje i wszystko inneJeśli komuś grafika i wszystkie jej komponenty wystarczają to może i fajne, ale gra nie dla mnie, liczyłem na coś więcej. Gra dobra na 4-5h.
Nie potrafisz odpowiedzieć na wcześniej zadane pytanie, ale prawisz mi bezsensowne argumenty - jaki to słaby jestem. Nie uda Ci się, bo moje mniemanie o samym sobie mam bardzo wysokie i nadal uważam, że wykonuję swoją pracę solidnie, porządnie i regularnie. A że komuś się to nie podoba - ryzyko zawodowe.Zejdź na ziemię guru, bo zaczynasz robić się nieznośny.
Zejdź na ziemię guru, bo zaczynasz robić się nieznośny.
Nie pierwszy i nie ostatni raz. I wybacz, ale na bezsensowne hejty z moją stronę muszę interweniować. I owszem - moje mniemanie o samym sobie jest nadal wysokie i miło, że umieściłem to w swojej sygnaturze:)
Co ciekawe Q na 9 lvl'u jeszcze wczoraj na było zbugowane, a dzisiaj rano wbijam i już mozna normalnie ukonczyc questa i ruszac dalej.
Co do nontarget to faktycznie wystarczy "mniej wiecej" celowac w postac zeby trafialy AA i skille, ale nie ma przynajmniej tak jak w innych grach, że ktos robi zamach mieczem kilkanascie metrow od ciebie i dostajesz obrazenia, tutaj mozna bez problemu odskoczyc w bok.
I mysle ze z mobami ktore biegna wprost na ciebie jest latwo celowac, ale w PvP gdzie postacie beda biegac na boki i skakac juz nie bedzie tak prosto trafic i to bedzie najciekawsze w grze. Tym bardziej dziwia mnie opinie, ze gra jest slaba skoro nie maja okazji wyprobowac zapewne wiecej jak polowa tego co gra bedzie oferowac.
Dobra zadam noobskie pytanie .Skoro ze stronki nie chce pobrać gry , to gdzie mam ją pobrać?
Ja pier*. Nie macie co robić, tylko doprowadzać mnie do szewskiej pasji?
@EyeMaze
O czym ty pier*? Jakie non-target?!
Co do 9 questa. Robiłem go kilka razy i musiałem kasować postacie. Za 4 razem wbiło.
@Cukierek
Tak. Krzaczkowaty język. Przetłumaczonych jest może kilka fraz (chyba cut-scenki przetłumaczone są), ale większość krzaczki. Z Koreańskiego nic nie umiem, ale nie odczuwałem braku. Po za tym, tam jest wszystko tak fajnie na cut-scenkach i w questach pokazane, że nawet nie trzeba czytać. Wystarczy patrzeć.
Co do graczy. B&S to gra nastawiona na solo. Na tym poziomie questów, nie potrzeba ci drużyny. Wszystko solo zrobisz. Co do bugów. Chcę przypomnieć, że priv działa uwaga... CBT2! Więc jak na to, że gra miała tylko 2 bety, z czego priv działa na tej ostatniej, to bardzo dobrze.
Ja pier*. Nie macie co robić, tylko doprowadzać mnie do szewskiej pasji?@EyeMaze O czym ty pier*? Jakie non-target?!Co do 9 questa. Robiłem go kilka razy i musiałem kasować postacie. Za 4 razem wbiło.
To przeczytaj jeszcze raz co napisałem, bo widze ze nie zrozumiales. Sam powiedzialem ze non target polega na tym zeby przeciwnika mniej wiecej miec na celowniku i wtedy bedziemy trafiac skillami, ale w pvp moze to wygladac dynamicznej kiedy kazdy bedzie probowal robic uniki.
PS: Wie ktos kiedy bedzie closed beta 3? Bo z tego co czytalem na forum atomixa to sporo rzeczy ma dojsc dopiero po jej rozpoczeciu.
PS: Wie ktos kiedy bedzie closed beta 3? Bo z tego co czytalem na forum atomixa to sporo rzeczy ma dojsc dopiero po jej rozpoczeciu.
Na początku marca ma ruszyć. Tak przynajmniej pisali.
Właśnie że nie EyeMaze. Bo sam się pogubiłeś. Przeplatasz non-target i p'n'c w swoich wypowiedziach. I to nie są porównania. Pleciesz bzdury, chyba że nie wiesz co to auto-target.
A CBT3 ma ruszyć w pierwszym kwartale.
Właśnie że nie EyeMaze. Bo sam się pogubiłeś. Przeplatasz non-target i p'n'c w swoich wypowiedziach. I to nie są porównania. Pleciesz bzdury, chyba że nie wiesz co to auto-target.A CBT3 ma ruszyć w pierwszym kwartale.
No tak, przeplatam bo system w blade&soul wydaje mi sie troche posrodku tego. W zwyklym mmo zaznaczasz moba i klikasz 1-9. Tutaj tez niby opiera sie to na odpalaniu skilli z klawiatury numerycznej jednak skille wedruja w tym kierunku gdzie celujesz (wiem ze celowaniu jest dosyc mocno ulatwione), moze jest to uproszczony nontarget jestli porownanamy gre np do vindictusa, ale mimo to robi gre dynamiczniejsza i jak dla mnie ciekawsza.
jak to wlaczyc?;p