Witajcie, zaś, w tymże dziale. Dziś muszę się jednak poskarżyć na Pana blaumro. Chodzi mi dokładnie o ten temat:
http://mmorpg.org.pl/forum/topic/66738-dobry-program-do-pobierania-muzyki/#entry506203
O co chodzi? Dałem autorowi nazwę strony internetowej, zwanej keepvid. Cała jej kwintesncja polega na pobieraniu filmów z wszelakich portali. Problem tylko, że tej stronie do piracenia bardzo daleko. Czemu? Bo w pobieraniu filmów z chociażby takiego YT de facto nie ma nic złego, bo w takim razie za piratów nazwać można miliony użytkowników przeglądarki Maxthon Cloud... Sam takowej posiadam i jedną z bardziej znaczących funkcji jest właśnie to:
http://i.imgur.com/Qku8FRq.png
Jestem z tego tytułu przestępcą, wrogiem ludzkości? No właśnie, nie, bo cała przeglądarka jest stosunkowo popularna, więc gdyby był cień podejrzeń że przeglądarka może wspierać piractwo, funkcja zostałby zbanowana. Autorowi dałem stronę keepvid, która działa na podobnej zasadzie, ale dużo trzeba się z nią męczyć. Co mnie obchodzi, co z tą stroną zrobi? Ta strona, jak każda inna jest narzędziem. A narzędzi się używa. A pobieranie filmów z YT jest o tyle wygodne, że pozwala zachować jakieś nagrania, które mogą przepaść.
Kolejną sprawą jest traktowanie mnie. W wielu, wielu tematach jasno dawałem do zrozumienia że jestem przeciwnikiem piractwa, wiele poszło z tego tytułu raportów. A jednak zostałem potraktowany po macoszemu, bo przecież, morderatorzy wiedzą lepiej. To nieomylni nadludzie, którzy wolą bez odrobiny namysłu wrzucić punkty ostrzeżeń. Ja zdaję sobie sprawę, że blaumro nie chce mi zrobić na złość, dlatego ja i jemu (bowiem temat piszę z nadzieją wyjaśnienia sprawy, niźli awanturowania się o byle co).
Przestańcie się dopatrywać wszędzie piractwa, w innym wypadku takie strony nie miały by prawa bytu. A jednak są, istnieją. W czym jest problem? Miałem mu prawić kazanie o tym, że piractwo jest złe, dać raporta? I tak by to w jego makówce niczego nie zmieniło. Niech sobie pobiera, kto wie - może miał kupioną tą muzykę, którą chce pobrać, tylko mu płytę zjadł pies? Profilaktyka sprawdza się gdy bierzecie Rutinoscorbin.
ps. tak swoją drogą, to na dłuższą metę nie ma znaczącej różnicy między słuchaniem muzyki na YT a pobranej. Ba, sam słucham kilku kompozytorów, którzy nawet nie wydają swoich płyt, czy czegokolwiek. A ich muzyka jest za darmo udostępniana na licencji CC.
ps2. nie mam zielonego pojęcia co na liście sugerowanych robi Donatan i Cleo. Gardzę tym.