Bleach - dyskusja ogólna

Witam chciałbym usłyszeć wasze rozmyślenia co do tego anime ja osobiście niedawno 4x obejrzalem 1-366 miłe wspomnienia zapraszam do dyskusji tych co widzieli tych co oglądają i tych co chcą oglądać :D

Bleach jest moim ulubionym anime. Dwa razy oglądałem i pewnie niedługo zacznę ponownie. ^^

Co do ulubionej postaci to na pewno jest to Zaraki. :D

Anime naprawdę fajne, bardzo miło się oglądało. Zaliczyłem je 2 razy. Co do drugiej serii/ciągu dalszego, raczej na pewno będzie. Po pierwsze, Anime było zbyt popularne żeby je porzucać, myślę że dali czas na rozwój mangi, żeby nie wrzucać nowych fillerów co 20-30 odcinków. Po drugie, samo zakończenie Anime i ostatnie słowa Ichigo "Do zobaczenia" wskazują że to jeszcze nie koniec :)

Moje ulubione anime, chociaż rozdział w którym Ichi z resztą ratują Rukię jest straaaaaasznie nudny.

Będąc na konwencie B.A.K.A 2k12 usłyszałem od kilku osób, że kontynuacja serii ma wyjść wiosną - nie wiem ile w tym prawdy, ale trzymam kciuki :D

Moją ulubioną postacią z Bleach jest Toshiro Hitsugaya.

Bleach ma być kontynuowany, jak Znajomy napisał, dają się rozkręcić mandze. A co do samego Bleacha. Moje pierwsze anime i zawsze będzie jakiś sentyment. Jest to najlepszy tasiemiec imo, no może One Piece i Fairy Tail, są blisko.

Ja także wieże, że Bleach powróci z 2 serią. Nie wyobrażam sobie tego, że 2 serii nie będzie :mellow:. Narazie musi wystarczyć manga. Ulubiona postać z Bleach'a: Gin Ichimaru :) .

Po pierwsze to wierze.. Przepraszam, że się czepiam ale takie błędy gryzą oczy. A co do Bleacha świetne anime. Nie dało się oderwać, zacząłem oglądać jak było z 200 odcinków a nadgoniłem bardzo szybko i taki smutek czekać tydzień na kolejny. Seria na pewno będzie dalej, ostatnio odcinek nam to powiedział. Osobiście nie lubię czytać mangi więc wciąż z utęsknieniem czekam na kolejny nowy odcinek ;). Chociaż wiadomo bleach ciekawa fabuła, walka, krew, wzruszenie, ale brakło mi jednego - jakiejś takiej widocznej sfery romansu, miłości. Wiadomo coś tam przelotnego można byłoby zobaczyć, ale takie motywy również są ciekawe..

To ja sie wypowiem. Wymienie moze najpierw mocne strony:

-Swietna Fabula.

-Koniec...

No wlasnie poza fabula to anime nie ma w sobie nic. Postacie mogly by sie wydawac tez znakomite ale takie jak tu znajdziemy wszedzie(przyklad: Ichigo-Naruto). Najwieksza wada tego anime jest to ze jest tasiemcem. Podam przyklad : Ichigo idzie do stowarzyszenia dusz zeby uratowac Rukie. Na drodze staje mu kapitan( nie pamietam jaki to byl ale mial chyba blizne na oku). No i walka. 1 odc walka sie zaczyna. 2 odc walka dalej trwa. 3 to samo. 4 to samo. 5 WOW wkoncu stalo sie to co przy 1 odc walki juz wiedzialem -Ichigo wygral -.-'' . Narazie mysle ze tyle mojej wypowiedzi wystarczy. Jesli ktos chce wiecej ...Prosze... Jestem zawsze chetny do dyskusji ale zaznaczam Z UZASADNIENIEM I NA POZIOMIE.

Bleach to Anime które bardziej podobało mi się od Naruto niestety później wyszło tak że zaprzestałem ogladania , jak się nie myle zakończyłem jak miał stoczyc pojedynek z "Byakuya" , lecz teraz nie jeste pewien.

*Tak na marginesie może ktoś wie który to był odcinek(oczywiście nie chodzi mi tutaj o 100% dokładność lecz o to od którego zaczyna się gy Ichogo zaczyna sie pojedynkować)

Bleacha przerwali z powodu choroby Kubo. Twórcy anime nie byli pewni czy jest sens robienia ostatniej sagi, bo choroba była na tyle poważna, że nie było do końca pewne czy będzie możliwość kontynuowania mangi, na szczęście Kubo po 5 tygodniach od zawieszenia mangi wrócił.

Panowie/Panie ja nie wiem co wy ludzią wmawiacie. Ale jak siedzi się po forach i interesuję mangą to wiadomo że bleach się skończył. Co najwyżej zrobią film z ostatniego arcu. Czemu nie wychodzi dalej? Odpowiedz jest prosta za bardzo nadgonili, ale nie było na czym nie nadganiać bo i tak za dużo filerów było. Ten Arc ma być stosunkowo krutki i ostatni zarazem (manga). Manga się kończy, bleach się kończy logika XD. Co do arcu najlepszy był z Rukia, arc numero uno. Ulubiona postać Abarai Renji.

Zaraz się spotkam z licznymi opiniamy że nie mam racji itp. co do zakończenia serii. Przykład D.Gray-man, tam troche inna sytuacja była. Ale i tak dalej nie poszedł to samo KHR. Nie macie co się spinać na 2 serię bo bleacha już w opcji serialowej nie zobaczycie. Chyba że odnowioną wersję jak DB Kai.

Bleach był fajny do Soul Society arc, potem to już tylko lecieli na popularności serii.

@Xanus z tym, że to będzie krótki arc, to bym się kłucił, fakt Kubo zapowiedział, że obecny historia będzie ostanią, ale w wykonaniu Kubo równie dobrze może to być kolejne 100-200 rozdziałów i będzie kontynuował dopuki da radę.

Swoją drogą kiedyś czytałem, że powodem anulowania anime był mocny spadek w sprzedarzy tomików, ale nie wiem na ile to było prawdą, nie śledzę rankingów.

Przereklamowany chłam który od czasu uratowania Rukii(na sadze której powinien się zakończyć), staczał się coraz niżej i niżej. Nic się już nie trzyma kupy, pojawiają się coraz bardziej denerwujące postacie no i w dodatku nagminnie łamią zasadę mocy.

Anime bomba czekam na następny sezon ;3. Teraz lecę serie od nowa.. Moją ulubioną postacią jest Hitsugaya ^^ (mógłby chociaż raz złapać Matsumoto za te cycki -.-)

Narazie obejrzałem 159 odc. ale już kocham to anime :] Bardzo lubie animki w stylu Bleach / Naruto :P Świetne walki + wspaniała fabuła + znakomite postacie = Bardzo dobre anime :]

Moje ulubione postacie to Ulquiorra i Grimmjow :] Espada <3

Witam chciałbym usłyszeć wasze rozmyślenia co do tego anime ja osobiście niedawno 4x obejrzalem 1-366 miłe wspomnienia zapraszam do dyskusji tych co widzieli tych co oglądają i tych co chcą oglądać :D