@unlucky
Tak samo jak ten temat przeżyłby bez Twojego wpisu, gratuluję Ci złożenia najbardziej bezsensownego i bezpodstawnego reporta w historii tego forum jak również i warna za offtop i nie wnoszenie nic do tematu.
@Ukryty
"[...] więc jeśli nie podoba ci się Revelation, to z całą pewnością spodoba ci się Bless " - Nie wiem czy to do końca tak działa xD Szczególnie z tą "pewnością. Mógłbyś jakoś bardziej rozpisać co dokładnie podoba Ci się w Bless? Myślę, czy nie sprawdzić sobie tego tytułu ale szczerze mówiąc po filmikach wygląda to moim zdaniem dużo gorzej od RO, ale po samych filmikach wiele się nie dowiem.
Wiesz może optymalizacja i dynamika walki nie przebije Revelation, ale tutaj gracz nie nudzi się już na samym początku, ja akurat lubię robić te "głupie" questy typu uwolnij porwanych wieśniaków, czy tam przynieś skóry aby ktoś mógł wykonać eq dla wojaków itp.
Dla mnie podkreślam to, żeby nie było revelation wygląda tandetnie, wszystko uproszczone do maksa, 3 godziny bezsensownego biegania od npca do npca (bez zabijania) i siedzenie w gorących źródłach, już na samym początku odpycha, nudzi, a to że niby po 20 lvlu już nie trzeba robić tylko klikasz tam U czy jaka to tam litera i robisz wszystko z listy mnie nie zadowala.
Ja tam lubię robić questy, czytać q, bić mobki, a gdy to już mi się znudzi robić różnego rodzaju daily i czekać na wprowadzenia nowego kontentu, aby znowu bić mobki itp..
W Rev pierwsza część jest tego pozbawiona i gracz ma się skupić na jak najszybszym wbiciu tego 40-49lvla , co jest w cholere najnudniejszym wbijaniem lvla z jakim do tej pory się spotkałem i to nie dla mnie.
Nie zbaczając z tematu który jest o Bless nie Revelation, jak ktoś sobie pyka lub ma jakąś gildie kontakt me here to podam namiary
ps. przykład z rev był tylko dlatego, że obie gry w posobnym terminie mają cbt/obt,a ponieważ grałem w obie to sobie je porównałem, w jedną męczyłem się od 1 do 40 lvla,a druga zaciekawiła mnie od lvlka 1
ps2. mam dopiero 10 lvl jak trochę potestuję i zmieni się mój pogląd na tą grę, to z pewnością napiszę w Rev dobiłem 40 zobaczymy jak sprawa potoczy się tu poki co:
nie podoba mi się:
- optymalizacja niby mam te 55-60 fpsów, ale z niewiadomego powodu spada do 25, z całą pewnością da się tu coś jeszcze poprawić
- długie uruchamianie - ssd need ?
podoba mi się:
- teren można wejść praktycznie na każdą "górkę", niewidocznych barier czy tam nieprzekraczalnych płotków wielkości 1 mm nie doświadczyłem
- muzyka
- dźwiękiiii mega wycie wilków wałęsających się nieopodal, odgłosy jeleni wcinających trawę, grając w słuchawkaxh nie musisz widzieć, po dźwięku wiesz co znajduje się nieopodal XD, razem z muzyką czuć że ten świat żyje
- system q
- poziom trudności
- grafika
- pierdyliard mountów, petów, towarzyszy do złapania
- postacie nie wyglądają tak azjatycko, dla niektórych może być to minus
- uczenie się skili przez książki
https://zapodaj.net/cad55a61680a5.jpg.html
@Kosiauke co do mountów to nie wiem jak było w RoI ale tu dosiadając konia, robota, czy tam zwykłego jelenia czuć różnicę, na czym jeździsz, póki co questowanie bardzo mi się podoba, tak samo jak sama walka pve (gram łucznikiem) i nawet zwykły mob może cie zaciupać, optymalizacja na duży minus, ale po załadowaniu nie jest tak źle nie wiem czy ssd pomaga, bo graficznie jest pięknie