Blizzard DOTA

Hej,

ostatnio (w sumie to już dość dawno) oglądałem Hypera, gdzie Zooltar był na BlizzConie. Najbardziej w tej części programu zafascynowała mnie zapowiedź Blizzard DOTY, czyli klasycznej Doty, tyle, że zagramy tam zarówno postaciami z Warcrafta i Diablo, jak i postaciami ze Starcrafta. Nie mogę się doczekać tej gry, ponadto, oprócz samej zapowiedzi owej Doty, pokazano także, jak gracze, którzy przybyli na BlizzCon, próbują swoich sił w tej grze. Czy wy, fani gier MOBA, także czekacie na tego nadchodzącego pogromcę LoLa? (nie no, z tym pogromcą LoLa to był joke)

Już nie pamiętam dokładnie, kiedy miała wyjść ta Blizzard DOTA, ale może ktoś z was wie? Ogólnie to wyraźmy w tym temacie nasze poglądy na temat tego wschodzącego dzieła Blizzarda.

Zapraszam do dyskusji, a zarazem proszę, żeby ten temat nie został zamknięty przez byle kłótnię.

Czekam na Dotę, LoL mi się nie spodobał. Tak, teraz możecie mnie zjeść...

ps;Fajna jest także Dota do SC2

Czekam, może wyjdzie w końcu jakaś lepsza MOBA niż LoL ;). No sory, ale mi się nie spodobało, nie wiem, co w tym ludzie widzą. Także kristal, zjedzą nas razem ;p.

a wiecie może, kiedy wychodzi? i czy będzie wymagany zainstalowany starcraft, żeby grać? Bo Zooltar mówił w programie, że być może, ale nie wiadomo.

Czy lepszy... na pewno bardziej skomplikowany i wymagający od gracza więcej niż LoL. League jest chyba najbardziej uproszczonym moba na rynku, stąd też ta popularność. Ja podziękuję, wolę coś prostego :)

A co do wymagań to nie wyobrażam sobie żeby miało nie wymagać SC2, chyba że Blizz wyda to jako osobną grę.

Podobno dla graczy (tzn. posiadających grę) SC2 będzie za darmo, a reszta będzie musiała zapłacić raz (b2p) i ściągnie pliki potrzebne do gry i tyle. Co do daty premiery to nie znam. Chętnie bym zagrał ale jak nie będzie triala to nawet nie spróbuje.

No Azrael czekamy :P. BlastBlue, mod DOTA do SC2 będzie wymagał niestety podstawki

Ale mi nie chodzi o moda :) Z tego, co zrozumiałem gdy oglądałem hypera, podobno miała to być osobna gra, być może wymagająca SC2. Nie widzi mi się b2p, więc jak wyjdzie, pooglądam sobie parę gameplay'ów, jak będzie trial to na pewno zagram, jak będzie tak dobrze, jak oczekuję, to kupuję SC2 - będę miał zarówno świetną strategię, jak i świetną MOBĘ :)

dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Co do samej gry, to najbardziej zafascynował mnie wygląd bohaterów (ładnie prezentujące się remake'i kultowych postaci), to, że nie sknocili wyglądów mimo tego, że teamy będą się odznaczały kolorami (ba, w grach blizza to klasyka). Ciekawie prezentuje się też jungling, ale najbardziej wkręca ta hybryda - laserowe skille protossów kontra błyskawice Thralla...

A co was zafascynowało w Blizzard DOTA?

Hej,

ostatnio (w sumie to już dość dawno) oglądałem Hypera, gdzie Zooltar był na BlizzConie. Najbardziej w tej części programu zafascynowała mnie zapowiedź Blizzard DOTY, czyli klasycznej Doty, tyle, że zagramy tam zarówno postaciami z Warcrafta i Diablo, jak i postaciami ze Starcrafta. Nie mogę się doczekać tej gry, ponadto, oprócz samej zapowiedzi owej Doty, pokazano także, jak gracze, którzy przybyli na BlizzCon, próbują swoich sił w tej grze. Czy wy, fani gier MOBA, także czekacie na tego nadchodzącego pogromcę LoLa? (nie no, z tym pogromcą LoLa to był joke)

Już nie pamiętam dokładnie, kiedy miała wyjść ta Blizzard DOTA, ale może ktoś z was wie? Ogólnie to wyraźmy w tym temacie nasze poglądy na temat tego wschodzącego dzieła Blizzarda.

Zapraszam do dyskusji, a zarazem proszę, żeby ten temat nie został zamknięty przez byle kłótnię.