Blog o mmorpg

Cześć, postanowiłem stworzyć swój blog o grach mmorpg ;) chciałem po prostu spróbować swoich sił i zobaczyć czy to coś dla mnie. jeśli mógłbym was prosić o zajrzenie na mojego bloga i jakieś porady bądź komentarz byłbym bardzo wdzięczny. http://mmoffblog.wordpress.com/

Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)

Interpunkcja ;d Ogólnie popracuj nad tekstem;/

No patrz :) Ostatnio zastanawiałem się nad blogiem ,ale kto to czyta :)

Trzeba byłoby robić naprawdę coś nowego i fajnego, żeby ktoś to czytał.

Od razu i bez hejtu powiem, że się nie wybijesz. Bloga mało osób co czyta, zwłaszcza w Polsce. W tym kraju jest może z 6 popularnych blogerów w tym kochany kominek.

Nie chodzi mi tu o dużą popularność bloga, tutaj chodzi o zrobienie czegoś kreatywnego samemu i o chęć samodoskonalenia się . Mój blog może czytać nawet kilka osób, nie chodzi mi o osiągnięcie wielkiej sławy, czy pieniędzy :D poprostu chcę zobaczyć czy to co piszę się podoba i czy jestem w tym dobry

Po raz kolejny ktoś nie rozumie tej subtelnej różnicy między recenzją a opisem. Nosz cholera jasna, piszesz o recenzji Aiona w kilku częściach, a ja widzę opis fabuły i klas, bez jakiejkolwiek własnej opinii! Jeśli kolejne części i recenzje będą wyglądać tak samo, to taka działalność mija się z celem - podobnych blogów i sajtów są dziesiątki (jak nie setki), więc nie widzę powodu żeby czytać ten konkretny, a nie jakikolwiek inny.

Masz rację, chciałem żeby pierwsza część była takim jagby wprowadzeniem do już właściwej recenzji. W następnych częściach (niewiem czy będzie jeszcze jedna czy np dwie bo niechciałbym, żeby ta recenzja była za długa ) skupię się już na ocenie gry i tym wszystkim co w recenzji powinno się znajdować ;)

Nie chodzi mi tu o dużą popularność bloga, tutaj chodzi o zrobienie czegoś kreatywnego samemu i o chęć samodoskonalenia się . Mój blog może czytać nawet kilka osób, nie chodzi mi o osiągnięcie wielkiej sławy, czy pieniędzy poprostu chcę zobaczyć czy to co piszę się podoba i czy jestem w tym dobry

każdy tak mówi...

pisać dla 5 osób - bezsens

a żeby się wybić, musisz się czymś wyróżniać, prowokować, zahaczać o niewygodne, kontrowersyjne tematy, nie bać się swojego zdania, przeklinać (czasami), łamać zasady, być po prostu innym:)

grzecznych blogów jest cała masa i nikt tego nie czyta, ludzie szukają zaczepki, czegoś innego, świeżego

posłuchaj dobrej rady bardziej doświadczonego kolegi, powodzenia

guru i to szczerze się Tobie udaje. Jednak prawda w tym jest.

BTW. Nie wiedziałem ,że mamy tak zbliżoną liczbę postów.

Nie chodzi mi tu o dużą popularność bloga, tutaj chodzi o zrobienie czegoś kreatywnego samemu i o chęć samodoskonalenia się . Mój blog może czytać nawet kilka osób, nie chodzi mi o osiągnięcie wielkiej sławy, czy pieniędzy poprostu chcę zobaczyć czy to co piszę się podoba i czy jestem w tym dobry

Te słowa mnie urzekły, serio. Nie wiedziałem ze istnieją jeszcze tacy ludzie.

Od razu i bez hejtu powiem, że się nie wybijesz. Bloga mało osób co czyta, zwłaszcza w Polsce. W tym kraju jest może z 6 popularnych blogerów w tym kochany kominek.

Chciałeś pewnie napisać blogerów-celebrytów, bo akurat względnie popularnych blogerów jest całkiem sporo - wystarczy trafić na odpowiednią niszę (ale fakt, gry MMO to nie jest nisza w której można się wybić). Sam subskrybuję ze dwadzieścia, trzydzieści blogów, z czego połowa jest prowadzona przez rodaków, więc chyba nie jest w tym kraju tak źle. No i na pewno nie są to blogi, jak to Guru określił, kontrowersyjne. Chyba, że za grupę docelową obiera się dzieci, które takie rzeczy lubią.

każdy tak mówi...pisać dla 5 osób - bezsens

Sprzeciw. Niegdyś się pisało pamiętniki, które tworzone były tylko dla siebie i jakoś bezsensem to nie było. A bądź co bądź, blogi to właśnie unowocześnione pamiętniki. Niektórzy po prostu muszą coś z siebie wylać i już, nie obchodzi ich czy ktoś to będzie czytał czy nie.

Chciałeś pewnie napisać blogerów-celebrytów, bo akurat względnie popularnych blogerów jest całkiem sporo - wystarczy trafić na odpowiednią niszę (ale fakt, gry MMO to nie jest nisza w której można się wybić). Sam subskrybuję ze dwadzieścia, trzydzieści blogów, z czego połowa jest prowadzona przez rodaków, więc chyba nie jest w tym kraju tak źle. No i na pewno nie są to blogi, jak to Guru określił, kontrowersyjne. Chyba, że za grupę docelową obiera się dzieci, które takie rzeczy lubią.

Trochę źle sprecyzowałem mojego posta. Napisałeś tak jak tego chciałem.

Może faktycznie mmorpg to nie jest nisza w której się można "wybić" jeśli chodzi o blog, ale od czegoś trzeba zacząść. W tym temacie czuję się swobodnie i mam kilka pomysłów na recęzje, first looki i inne artykóły więc postanowiłem coś zacząść robić . Jeśli blog się nie przyjmie i nikt nie będzie go chciał czytać to nic nieszkodzi, najwyżej czegoś się nauczę i kiedyś stworzę coś lepszego. Jak narazie najbardziej zależy mi na opiniach ludzi bo tylko tak dowiem się co robię źle i co mógłbym poprawić. Oczywiśćie warto mieć swoje zdanie i ono jest dla mnie najwarzniejsze ale też warto zastanowić się nad tym co mówią inni. Więc jeśli ktoś mógłby coś podpowiedzieć to będę bardzo wdzięczny ;)

każdy tak mówi...pisać dla 5 osób - bezsensa żeby się wybić, musisz się czymś wyróżniać, prowokować, zahaczać o niewygodne, kontrowersyjne tematy, nie bać się swojego zdania, przeklinać (czasami), łamać zasady, być po prostu innym:)grzecznych blogów jest cała masa i nikt tego nie czyta, ludzie szukają zaczepki, czegoś innego, świeżego

Szanuje Twoje zdanie Guru bo na tym portalu odwalasz kawał dobrej roboty, ale może w dzisiejszych czasach właśnie to "coś świeżego " to zdrowe i rzetelne podejście do tematu, bez żadnych kontrowersji po prostu rzetelne podejście do tematu. Ja ogólnie czytając o grach kochałem pismo CD Action na którym chciałbym się wzorować w pisaniu swoich recenzji i tego bloga i dla mnie to oni są wzorem do naśladowania. ;)

Cześć, postanowiłem stworzyć swój blog o grach mmorpg ;) chciałem po prostu spróbować swoich sił i zobaczyć czy to coś dla mnie. jeśli mógłbym was prosić o zajrzenie na mojego bloga i jakieś porady bądź komentarz byłbym bardzo wdzięczny. http://mmoffblog.wordpress.com/

Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)