Blue Screen albo wyłącza sterowniki karty graficznej

Witam.pisze do was z dziwnym problemem.Pożyczyłem od kumpla ot tak GW2 i jego konto.Zainstalowałem spatchowałem ale... Gy naciskam Play,komputer się zawiesza i pojawia się niebieski ekran lub kolory stają się dziwne i pojawia się komunikat że aplikacja karty graficznej Ati.exe została zamknięta.. Wiecie co można z tym zrobić?

ATI Raedon 4800series

Pentium Dual core 2,60Ghz

2Gb ramu

dokładniejsze dane proszę, dokładnie jaka karta, jaki system, jaki błąd widnieje na bluescreenie, nie zdążasz zapisać zassać BlueScreen Viewer i będziesz miał wszystko co wywala błędy... dodatkowo jak z innymi grami o podobnych wymaganiach

Na początek na sucho to proponuje czystą reinstalkę najnowszych sterów do grafy, sprawdzić czy nie ma nowszego DXa.

PS: Mało ramu, słaby proc, więc zapewne GW2 cię graficznie nie zachwyci.

Podaj kod BSODA, przykład: 0x0000007e.

Być może to wina sterowników lub karta się przegrzewa.

dodatkowo jak z innymi grami o podobnych wymaganiach

Z inny grami o nawet większych wymaganiach 0 problemu

no to podawaj kody błędu

reinstal sterów etc też nie zaszkodzi.

Nie wiem czy o to chodziło.Ale zdaje mi się że błąd spowodowany jest kartą graficzna

beztytuuxdm.png

Uploaded with ImageShack.us

Spróbuj zainstalować starsze sterowniki, jeśli masz te najnowsze. Jeśli to nie pomoże, serwis..

Albo co jest nie realne (mi pomogło na ATI) włącz najpierw gre bez sterowników i sprawdź czy ruszy.

Zaraz po premierze GW2 też miałem taki problem, ale to było na starym blaszaku. Napisałem do supportu i po godzinie otrzymałem odpowiedź. Musisz zacząć od odinstalowania sterowników do karty graficznej. Pamiętam, że skasowałem je przez jakiś program, który zaproponował mi pracownik ANet, ale nie wiem jaka się nazwa. Następnie musisz zainstalować najnowsze sterowniki i włala.

W takim razie moglby ktos dac mi link do owych sterownikow i jakiegos programu za pomoca ktorego odinstaluje sterowniki?

Edit:

Udało sie. sposób Mikopo8 zadziałał. Dziekuje wszystkim za pomoc.gram sobie na stabilnych 25 fpsach..

Witam.pisze do was z dziwnym problemem.Pożyczyłem od kumpla ot tak GW2 i jego konto.Zainstalowałem spatchowałem ale... Gy naciskam Play,komputer się zawiesza i pojawia się niebieski ekran lub kolory stają się dziwne i pojawia się komunikat że aplikacja karty graficznej Ati.exe została zamknięta.. Wiecie co można z tym zrobić?

ATI Raedon 4800series

Pentium Dual core 2,60Ghz

2Gb ramu