Blue screen po reinstalce systemu

Witam, wczoraj zrobiłem format całego dysku, bo już prosił o to od jakiegoś czasu. Wszystkie sterowniki oraz sam system zainstalowały się poprawnie, tzn. w czasie procesu instalacji nie pojawiły się żadne błędy. Jednak teraz kiedy próbuje ustawić całe potrzebne mi oprogramowanie aby móc rozpocząć streama ( OBS, winamp, sama gra, itd itp) to wyskakuje mi blue screen.

Sprawdziłem pliki z MiniDump programem BlueScreenRewiew, i we wszystkich czterech jak do tej pory wyskakuje ten sam błąd tzn problem z plikami atikmpag.sys, dxgkrnl.sys, dxgmm1s.sys. (raporty w postaci plików tekstowych wrzuciłem w zipie). Zanim zdecydowałem się poprosić o pomoc pogooglowałem trochę i oprócz standardu, jak reinstalka wszystkiego (od sterowników graficznych po stery do chipsetu płyty głownej) zastosowałem się do porady z tej strony http://www.tomshardw...d-startup.html( tzn. metoda z expand'owaniem pliku atikmpag.sy_ i podmianą z "wadliwym"). Jednak dzisiaj problem się powtórzył i otrzymałem ten sam raport.

Moja specyfikacja komputera:

Dysk Twardy: Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003)

Procesor: Procesor Intel Core I5-4570 3.2GHz LGA1150 BOX HASWELL BX80646I54570

Płyta główna: Płyta główna MSI B85-G43 Sc LGA1150 Intel B85, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX HASWELL

Zasilacz: Zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W PSU 80Plus Bronze Modular 4xPEG SPC088

Ram: Pamięć HyperX 4GB 1600MHz DDR3 CL9 DIMM black Series (KHX16C9B1B/4)

System: Windows 7 Home Premium (64bit)

Bardzo proszę o jakieś wskazówki, jeśli brakuje jakiejś informacji albo potrzebowalibyście samego opisu blue screena badz memtesta to piszcie, od razu wykonam :) Pozdrawiam, Szejdzik

To jest post z rana jaki rozmieściłem w necie. Po kilku sugestiach Blue Screen dalej się powtarza więc teraz zwrócę się tutaj może ktoś pomoże. Do podanych wyżej prób walki z problem dołóżmy:

1. Wszelkie kombinacje ze sterownikami karty graficznej

2. Aktualizacje windowsa (windows update nie ma juz dla mnie nowych dodatków)

3. Aktualizacja BIOS'a

4. Zmniejszenie taktowania CCC GPU o 50MHz i zwiększenie limitu napięcia (i to pomogło najbardziej, teraz zamiast po 5/10 minutach gry pojawia się po godzine czy dwóch ale dalej występuje)

Jak ktoś ma jakieś inne sugestie to zapraszam, do dzielenia się

Bluescreen raports.zip

Jeżeli zmiana napięć pomogła to możliwe że sekcja zasilania na płycie głównej szwankuje albo zasilacz.

Może masz wadliwą wersję instalacji systemu windows.

Sprawdzę obie sugestie, aczkolwiek kolejna reinstalke zostawilem sobie na koniec :) Dzieki za pomysły ;D

Ruszałeś coś w kompie ? Wyciągnij kartę i przedmuchaj slot, a następnie włóż tak jak była. Ta na pozór bezsensowna czynność naprawiła już niejeden błąd :D

Zmieniałeś coś w BIOSie ? Przywróć domyślne ustawienia.

Spróbuj zainstalować inną wersję sterownika (nie beta) po wcześniejszej deinstalacji starego, tak jak bóg przykazał.

Sprawdź kartę na innym komputerze, bo możliwe że jest wadliwa, albo zasilacz jest wadliwy.

Jak masz chęci i czas to zrób test memtestem. Każdą kość osobno. Jakikolwiek błąd=wadliwa. Test trwa dłuuuuugo, ostrzegam. Przed tym zrobiłbym format c: i zainstalował wszystko jeszcze raz.

PS. Po instalacji sterownika trzeba zainstalować Directx http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=35

Witam, wczoraj zrobiłem format całego dysku, bo już prosił o to od jakiegoś czasu. Wszystkie sterowniki oraz sam system zainstalowały się poprawnie, tzn. w czasie procesu instalacji nie pojawiły się żadne błędy. Jednak teraz kiedy próbuje ustawić całe potrzebne mi oprogramowanie aby móc rozpocząć streama ( OBS, winamp, sama gra, itd itp) to wyskakuje mi blue screen.

Sprawdziłem pliki z MiniDump programem BlueScreenRewiew, i we wszystkich czterech jak do tej pory wyskakuje ten sam błąd tzn problem z plikami atikmpag.sys, dxgkrnl.sys, dxgmm1s.sys. (raporty w postaci plików tekstowych wrzuciłem w zipie). Zanim zdecydowałem się poprosić o pomoc pogooglowałem trochę i oprócz standardu, jak reinstalka wszystkiego (od sterowników graficznych po stery do chipsetu płyty głownej) zastosowałem się do porady z tej strony http://www.tomshardw...d-startup.html( tzn. metoda z expand'owaniem pliku atikmpag.sy_ i podmianą z "wadliwym"). Jednak dzisiaj problem się powtórzył i otrzymałem ten sam raport.

Moja specyfikacja komputera:

Dysk Twardy: Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003)

Procesor: Procesor Intel Core I5-4570 3.2GHz LGA1150 BOX HASWELL BX80646I54570

Płyta główna: Płyta główna MSI B85-G43 Sc LGA1150 Intel B85, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX HASWELL

Zasilacz: Zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W PSU 80Plus Bronze Modular 4xPEG SPC088

Ram: Pamięć HyperX 4GB 1600MHz DDR3 CL9 DIMM black Series (KHX16C9B1B/4)

System: Windows 7 Home Premium (64bit)

Bardzo proszę o jakieś wskazówki, jeśli brakuje jakiejś informacji albo potrzebowalibyście samego opisu blue screena badz memtesta to piszcie, od razu wykonam :) Pozdrawiam, Szejdzik

To jest post z rana jaki rozmieściłem w necie. Po kilku sugestiach Blue Screen dalej się powtarza więc teraz zwrócę się tutaj może ktoś pomoże. Do podanych wyżej prób walki z problem dołóżmy:

1. Wszelkie kombinacje ze sterownikami karty graficznej

2. Aktualizacje windowsa (windows update nie ma juz dla mnie nowych dodatków)

3. Aktualizacja BIOS'a

4. Zmniejszenie taktowania CCC GPU o 50MHz i zwiększenie limitu napięcia (i to pomogło najbardziej, teraz zamiast po 5/10 minutach gry pojawia się po godzine czy dwóch ale dalej występuje)

Jak ktoś ma jakieś inne sugestie to zapraszam, do dzielenia się

Bluescreen raports.zip