Blue Screen

Ostatnio wyskakuje mi bluescreen wiec postanowiłem zrobić reinstall systemu windows(bo miałem i tak 1 partycje na której wszystko się kisiło) Po zainstalowaniu nowego systemu problem nie znikł.... Podejrzewam ze to coś z dyskiem lub ramami.Jakieś pomysły co mogę zrobić ?
Processor Q6600

Graf gt9600

Ram 4gb

plyta głowna P31-S3G

stop 0x000000f4 (0x00000003, 0x8662e030, 0x86662e19c, 0x82663d50)

5 sec szukania w google https://support.microsoft.com/pl-pl/kb/330100

mam dysk sata i faktycznie był podpięty w źle miejsce po przełączeniu i właczeniu pc chwilkę pochodził i znów blue screenSTOP: C0000135 The program can't start because %hs is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix the problem....

Może włóż płytę z windowsem i spróbuj naprawić system, albo przywróć system do ostatniej dobrej konfiguracji

niestety nie mogę przywrócić systemu bo nie mam do czego :( z płytka spróbuje i aktualnie skanuje dysk...I wlaśnie mialem kolelny bluescreen 0x0000007A NTFS.SYS

Edit

Naprawa systemu podczas uruchamiania pokazała ze wszystkie testy zostały zakończone pomyślnie, test ramów wyszedl pozytywnie podopinałem kable od dysku twardego

Najczesciej sie pc tnie jak cos zgrywyam a iz ze jestem zaraz po reinstalacji systemu i chce zgrac gry to jest to dla mnie nie lada problem :(

Ja bym sprawdzil na wszelki wypadek dysk HDtune lub MHDD.

nie wiem jak dodać ss na tym forum wiec posłużę się http://pl.tinypic.com/r/ibapfl/9

Zapomniałem napisać wydajność pc poleciała na twarz mam chyba w starym pc 2 gb ramu podmienie z 1 koscia pozniej z druga i zobacze co sie stanie chyba ze to odradzacie :(

Edit:

Gdy wlozylem stara kosc 2gb ramu 667 hz to widac bylo spadek oglolnej mocy ale nie przycinało tak raz a porzadnie czyli prawdopodobnie wina lezy po stronie ramow tylko jest pytanie czy mozna je jakos odratowac badz dokladnie sprawdzic ?

Ostatnio wyskakuje mi bluescreen wiec postanowiłem zrobić reinstall systemu windows(bo miałem i tak 1 partycje na której wszystko się kisiło) Po zainstalowaniu nowego systemu problem nie znikł.... Podejrzewam ze to coś z dyskiem lub ramami.Jakieś pomysły co mogę zrobić ?
Processor Q6600

Graf gt9600

Ram 4gb

plyta głowna P31-S3G

stop 0x000000f4 (0x00000003, 0x8662e030, 0x86662e19c, 0x82663d50)