Blue screeny po podłączeniu czytnika kart pamięci

Witam,

Mam problem z czytnikiem kart pamięci. Gdy podłączam go do płyty głównej i włączam komputer, chwilę po pojawieniu się pulpitu wyskakuje blue screen. Jest tak za każdym razem. Co prawda wziąłem ten czytnik chyba z 6 czy nawet 8-letniego starego komputera, ale generalnie działa prawidłowo i czyta karty Micro SD. Nie wiem co to za czytnik, nawet nie ma nim nazwy producenta, pisze na nim tylko 'CR107 with USB 5V 5.5 mA'. Płyta główna to Asus Z97-P, Windows 7 Home Premium 64-bit, uprzedzając głupie pytania oczywiście oryginalny, reszta specyfikacji chyba niepotrzebna, zasilacz markowy 750 W. Na razie odłączyłem ten czytnik i blue screeny zniknęły.

Dodam jeszcze, że kilka miesięcy temu gdy coś tam kombinowałem z chłodzeniem od CPU, odłączyłem jedną z dwóch kości RAM i komputer podobnie zareagował na ponowne jej podłączenie, z tym że po 2-3 resetach przestał i już nigdy więcej nie widziałem blue screena i wszystko działa idealnie, no ale teraz znowu to samo, więc to może nie być kwestia czytnika kart, ale może komputer z jakichś powodów reaguje tak na nowe rzeczy. Choć przy dołożeniu drugiego dysku SSD nie było takich problemów, przy zmianie karty graficznej też nie.

Za wszelką pomoc dzięki,

Niemasz innego kompa do testu? Bo to pewnie właśnie ten czytnik

Możliwe jest,że doszło do jakiegoś hmm uszkodzenia wewnętrznego...Ja osobiście przy zmianie czytnika Kart również się z tym spotkałem..lecz w mym przypadku stało się tak przez spięcie po podłączeniu komputera ^^więc nwm czy to cię do czegoś doprowadzi Jak pisał Polios3 musisz sprawdzić jak czytnik reaguję na innym komputerze.Jeśli w sposób podobny Wina leży w Kablu bądź w Czytniku ;)

Jak mówiłem, czytnik wziąłem ze starego komputera, ale jest on w pełni sprawny i cały czas używany, tam ten czytnik nie powoduje takich problemów. No nic, wygląda na to będę musiał używać starego komputera do przekładania muzyki na telefon, bo usb w telefonie mi padło.

Musi być jakiś błąd w płycie głównej bo to niemożliwe by od tak komputer wywal sb blue screeny a na starym kompie wszystko śmiga jak należy.Chodziło mi o to,że masz spróbować u kogoś na nowszym sprzęcie bo jest możliwość,że czytnik po prostu nie współpracuję z twą płytą główną: )

Dobra już kij w ten czytnik, podłączę go z powrotem do starego komputera i tam będę z niego korzystał. Gorzej jak to nie jest kwestia czytnika, tylko płyty głównej, bo jednak ta reakcja na ramy była podobna, tyle że szybko minęła. Ale w sumie płytę i tak wymienię najdalej w czerwcu, a żadnego wielkiego podłączenia nie wiadomo czego raczej nie planuję, więc szkoda zachodu.

Daj plik minidump(C:/Windows/Minidump) z momentu wystąpienia BSODA, jak CI się chce. Chociaż i tak nic nie poradzę, bo wyjdzie na to, że to wina czytnika, co jest oczywiste :D

Poprostu wyrzuć komputer a kartę graficzną oddaj mnie ;) nie będzie kompa nie będzie problemu ;)(żarcik)

Witam,

Mam problem z czytnikiem kart pamięci. Gdy podłączam go do płyty głównej i włączam komputer, chwilę po pojawieniu się pulpitu wyskakuje blue screen. Jest tak za każdym razem. Co prawda wziąłem ten czytnik chyba z 6 czy nawet 8-letniego starego komputera, ale generalnie działa prawidłowo i czyta karty Micro SD. Nie wiem co to za czytnik, nawet nie ma nim nazwy producenta, pisze na nim tylko 'CR107 with USB 5V 5.5 mA'. Płyta główna to Asus Z97-P, Windows 7 Home Premium 64-bit, uprzedzając głupie pytania oczywiście oryginalny, reszta specyfikacji chyba niepotrzebna, zasilacz markowy 750 W. Na razie odłączyłem ten czytnik i blue screeny zniknęły.

Dodam jeszcze, że kilka miesięcy temu gdy coś tam kombinowałem z chłodzeniem od CPU, odłączyłem jedną z dwóch kości RAM i komputer podobnie zareagował na ponowne jej podłączenie, z tym że po 2-3 resetach przestał i już nigdy więcej nie widziałem blue screena i wszystko działa idealnie, no ale teraz znowu to samo, więc to może nie być kwestia czytnika kart, ale może komputer z jakichś powodów reaguje tak na nowe rzeczy. Choć przy dołożeniu drugiego dysku SSD nie było takich problemów, przy zmianie karty graficznej też nie.

Za wszelką pomoc dzięki,