Bluescreen przy graniu

Mysle, ze oddanie go na gwarancje bylby najlepszym pomyslem no ale otworzylem juz go. Jutro sprobuje poprosic/znalezc kogos kto odczyta mi plik dmp ktory zawiera raport i najprawdopodobniej przyczyne bluescreenow. Chcialem to zrobic sam uzywajac debuging tools for windows ale wywala mi jak na zlosc blad przy instalacji. Dzieki za pomysly

Ja miałem podobnie. Zmniejsz częstotliwość procesora w biosie o 0,2Ghz i zobacz.

"Myślę, ze oddanie go na gwarancje byłby najlepszym pomysłem no ale otworzyłem już go." - u mnie to nie był to problem ;) ba nawet przy składaniu już laptopa po wyczyszczeniu urwałem zaczep do przycisku włączania laptopa :D nie wiem jak to zrobiłem ale zrobiłem a na gwarancję poszedł bez problemu. Najlepiej jakbyś przeczytał warunki gwarancji ponieważ w większości jest tak, że do póki nie uszkodzisz czegoś to gwarancja nadal obowiązuje.

Tak jak inni już pisali najlepijej oddać laptopa na gwarancje. Uważam że jeden z podzespołow jest uszkodzona na tyle że przuy lekkim przeciążeniu komputer się resetuje. Podejrzenia mogą być to PROCESOR oraz KARTA GRAFICZNA. Lecz po obrazie twojej temeratury podzespołów mogę stwierdzić że to problem procesora.

Jesli tak jak pisałeś przeczyszczenie nie pomogło czy tam nałożenie pasty (jesli ją poprawnie nałożyłeś) ... to problem jest z tym żę procesor jest do wymiany gdyż został uszkodzony przez długą pracę przy wysokiej temperaturze

grafika/...mam to samo znowu mi sie wrocilo :) Zimne luty wiec karta kosz

Witam.

Od ponad tygodnia laptop mi sie wylacza podczas graniaw CS:GO, Dragon Nesta i inne gry w ktore gram.

Dziwne jest to ze gram od ponad roku na tym laptopie a bluescreeny pojawiaja sie od ponad tygodnia. Zdarza sie, ze zamiast bluescreena i resetu laptop sie wylacza. Najczesciej po jakies godzinie grania.

Laptopa skanowalem antywirusami, Ccleanerem, registy mechanic i nic. Dysk formatowalem jakis miesiac temu. Nie bylo to zwykle formatowanie tylko przywracanie systemu przez AIRecovery, poniewaz jak to przy kupnie laptopa nie dostaje sie plyty z windowsem tylko trzeba plytki nagrac tym recovery.

Specyfikacja:

Laptop Asus X53S

CPU : Intel Core I3-2310M , 2.1 GHz

Grafika : NVIDIA GeForce 610M

Ram : 4 Gb

HDD : 500 Gb

System : Windows 7 Home Premium, SP 1 64 bit.

Patrzylem tez pod katem temperatury, ktora jest calkowicie w normie, rowniez podczas grania.

Po bluescreenie i resecie wyskoczyla ramka z wiadomoscia , ze system sie zrestartowal itd oraz jak rozwine liste to napisane jest dokladnie co to za problem wystapil.

Wyglada to tak(Windows w jezyku niemieckim niestety) :

Problemsignatur:
Problemereignisname: BlueScreen
Betriebsystemversion: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Gebietsschema-ID: 1031
Zusatzinformationen zum Problem:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF88005F066FA
BCP3: FFFFF880035AF748
BCP4: FFFFF880035AEFA0
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1
Dateien, die bei der Beschreibung des Problems hilfreich sind:
C:\Windows\Minidump\031814-21590-01.dmp
C:\Users\krzychu\AppData\Local\Temp\WER-56831-0.sysdata.xml
Lesen Sie unsere Datenschutzbestimmungen online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0407
Wenn die Onlinedatenschutzbestimmungen nicht verfügbar sind, lesen Sie unsere Datenschutzbestimmungen offline:
C:\windows\system32\de-DE\erofflps.txt
Klikalem w rozwiazywanie problemu przez internet ale nic sie po tym nie wydarzylo.
Prosze was o opinie i ewentualna pomoc w rozwiazaniu tego problemu.
Z gory dziekuje i pozdrawiam :)

.

Dodam jeszcze, ze sterowniki do karty graficznej sa aktualne, probowalem tez przeinstalowac sterowniki ale dalej to samo