Ból nadgarstka

Witam,

Mam pytanie do gitarzystów tego forum. Gram dość krótko, jednak nawet mi to wychodzi jednak problem pojawia się gdy dłużej mam trzymać np power chord, to strasznie boli mnie nadgarstek. Coś jakby skurcz. Nie wydaje mi się, żeby to był jakiś problem z dłońmi bo palce mam dość długie (8 cm) i nie ma problemu z rozstawem. Jednak nie wiem gdzie leży problem.

Trzeba było tak nie walić! Haha ha ha haha ha ... ha ha... sorry, musiałem.

http://www.magazyngitarzysta.pl/warsztat/porady/537-bol-nadgarstka-podczas-gry-na-gitarze.html opatrz to.

Wiedziałem, że taki żart prędzej czy później padnie :D

Nie masz długich. Ja teraz sprawdziłem długość palca wskazującego i ma 9 cm...

Up- Zmierzyłem "na oko". Poza tym przy moim wzroście i wieku to nawet dużo.

Edit- Dzięki Koyiro. Właśnie myślałem że gitara na wysokości brzucha to trochę za wysoko. No nic opuści się.

Wiele może być przyczyn także na pewno nikt ci tu nie pomoże zapraszam do lekarza rodzinnego a on ci pokieruje dalej

Up- Mówisz , że nikt mi nie pomoże? A Koyiro co zrobił? Pomógł i to bardzo. Nie wszystko da się rozwiązać lekarzem.

Dobry żart też ma swoje zastosowanie :D

Jeżeli ból jest w miarę mocny to możesz go zniwelować za pomocą zimnego kompresu i bandaża. Jest to leczenie objawowe, ale pomaga. Jeżeli chcesz mogę Ci zapodać artykuł jak robić to poprawnie.

Ból jest jak za długo trzymam rękę w pozycji do chwytu np 0-0-0-3-3-1 (chwyt). Dziś pobawię się z regulacją paska i zobaczę czy coś się poprawiło

Misiael, podłączę się co? :D

Gram na basie, po zagraniu paru piosenek masakrycznie boli mnie wzkazujący palec lewej ręki. Czy to z przemęczenia? Trzeba "wytrenować palucha"? Czy jak?

Ile grasz na basie? Prawdopodobnie możesz mięć tak lekki problem ze stawami które po prostu się przeforsowują.

Od września. Nie staram się grać hardkowo :D

Dość krótko. Z biegiem czasu powinieneś wyćwiczyć. Poza tym sprawdź czy pasek nie jest za wysoko. Mi regulacja pomogła pozbyć się bólu w nadgarstku.

Mam pasek najniżej jak się da :D Gitare mam gdzieś na wysokości pachwin/żołądka. Za to jak miałem wyżej to bolało mnie wtedy lewe ramie.

Czyli to wszystko kwestia czasu.

Witam,

Mam pytanie do gitarzystów tego forum. Gram dość krótko, jednak nawet mi to wychodzi jednak problem pojawia się gdy dłużej mam trzymać np power chord, to strasznie boli mnie nadgarstek. Coś jakby skurcz. Nie wydaje mi się, żeby to był jakiś problem z dłońmi bo palce mam dość długie (8 cm) i nie ma problemu z rozstawem. Jednak nie wiem gdzie leży problem.