Boost do 80 lvl - co wybrać?

Witam,

Dzisiaj kupiłem dodatek HoT. Z Guild Wars 2 miałem do czynienia od premiery lecz dwa razy sprzedałem konta i w sumie nie osiągnąłem w tej grze niczego wielkiego. Obecnie mam ochote pograć juz bez spiny, wcześniej grałem nekromantą i mesmerem (oboje 80 lvl). Zastanawiam sie nad boostem Thiefa, by nastepnie grać Daredevilem, Nekromanty lub Rangera - dla druida. Rozumiem, że to kompletnie inne klasy o innej mechanice oraz roli ale jakieś małe sugestie byłyby mile widziane, może się skuszę ku konkretnej klasie do boosta.

Wybór prosty :

a ) druid jesli lubisz leczyć i chcesz się potem bawić w healera np na raidach

b ) nekromanta jesli lubisz miniony, klątwy i wysysanie życia, jak dla mnie jedna z łatwiejszych profesji

c ) thief jeśli chcesz szybką i zabójczą klasę którą jednak trzeba się natrudzić by coś dobrze robić

I nie, nie da się powiedzieć "bierz druida, najlepszy" :P. Bardziej wyłożyć/rozróżnić tego się nie da : bo jeden woli poleczyć, a drugi wyskoczyć z niewidki i wbić komuś sztylet w plecy :)

A nie myślałeś np o warriorze ? Klasa bardzo fajna i łatwa do ogarnięcia ( w porównaniu np do engi). Warek chętnie jest brany do każdej z aktywności w grze tj. rajdy, fraktale... Natomiast z klas które wymieniłeś najłatwiejszy jest necro (mówię tak ponieważ masz 2 paski życia).

Jeżeli chodzi o poziom skomplikowania klasy nie ma dla mnie znaczenia, która jest najłatwiejsza. Odnośnie Druida, czy na solo PvE da się tym coś ugrać, jeżeli to klasa lecząca? Jak wygląda przechodzenie map na solo tą klasą? I jak się sprawy mają po patchach jeżeli chodzi o Daredevila. Widziałem na youtube, że ludzie wybijali nim jakieś kosmiczne liczby na PvE i PvP.

Bierz pod uwagę że ludzie wybijajacy kosmiczne liczby mają ogarnieta do perfekcji rotacje oraz potrafią wykorzystać buffy które dają im towarzysze z drużyny. Solo PvE ugrasz nawet petem rangera. Zmieniasz tylko traity pod siebie i broń z jaką chcesz biegać i z rangera robisz Full dps zamiast klasy leczacej

Jeśli chodzi o PVE typu open world to polecam necromante. Nie dość że posiada 2 paski życia to jeszcze miniony które tankują i zadają dodatkowy dmg. (no i transformacja w Żniwiarza z wielką kosą daje pełno frajdy)

Natomiast z tego co czytałem na reddicie, ciężko będzie się dostać nim np. Na raid ponieważ nie wnosi za wiele do party a i dps ma dosyć przeciętny.

Najłatwiej ma chyba Warrior który nie dość że ma dobry dmg to jest też świetnym supportem dzięki bannerom i traitowi PS.

Sam zamierzam wylewelowac od podstaw warriora (na razie mam wylewelowanego elementaliste i wyboostowanego necro).

Gra jest bardzo "alt friendly" bo w pvp dostajesz pełno tomów które dodają +1lvl, po kilku godzinach zabawy w pvp i WvW mam 15 tomów dla alta.

A jakieś zdanie odnośnie Daredevila? Czy typowy melee nuker skaczący to tu, to tam?

Nie grałem nim ale sporo czytałem bo miałem ten sam dylemat.

DD jak i cały Thief to mocny glass cannon który ma świetny burst dps ale jest bardzo wrażliwy więc kilka ataków i umierasz na śmierć.

Trzeba opanować wszystkie dodge (skille z dodgami oraz dodge poprzez wciśnięcie V) w trakcie których jesteś niewrażliwy na ataki.

Jest niby dobry self heal (10 albo 20% criticala wraca jako życie) ale i tak bez ciągłych uników jest ciężko.

@down, oczywiście to było zamierzone :)

@up - Umierasz na śmierć xDDD. Przekaz jasny ale sam rozumiesz xD

DD to taki... wojownik oparty na unikach. Bardziej skupiasz się na tym by wytrzymać w polu obok warriora - a to zrobić unik, a to oślepić przeciwnika, a to sparować atak. Co nie znaczy że nie ma dpsu, bo ma ale to taka bardziej defensywna odmiana łotrzyka oparta na cc :)

Dobra to chyba zdecyduje się na reapera. Dziękuję bardzo za wszystkie rady i pozdrawiam :)

Na open worldzie dziala wszystko, na instancjonowanym pve (raidy, fraci) jedynie co jest w tyle to guardian i lekko revenant, w pvp w zasadzie wszystko jako tako viable, na wvw jak chcesz w zergu pobiegac to bym rangera i thiefa odpuscil.

Nie ma sensu "bawienie się" skillami skoro i tak wszystko co dobre wchodzi do mety, a to co slabe zwyczajnie nie oplaca sie grac (chyba, ze chcesz byc snowflakiem, jak wiekszosc graczy gw2)

Necro to dobry wybór. Postać da Ci dużo funu i będziesz bardzo zadowolony.

Witam,

Dzisiaj kupiłem dodatek HoT. Z Guild Wars 2 miałem do czynienia od premiery lecz dwa razy sprzedałem konta i w sumie nie osiągnąłem w tej grze niczego wielkiego. Obecnie mam ochote pograć juz bez spiny, wcześniej grałem nekromantą i mesmerem (oboje 80 lvl). Zastanawiam sie nad boostem Thiefa, by nastepnie grać Daredevilem, Nekromanty lub Rangera - dla druida. Rozumiem, że to kompletnie inne klasy o innej mechanice oraz roli ale jakieś małe sugestie byłyby mile widziane, może się skuszę ku konkretnej klasie do boosta.