Borderlands 2 - Build dla Mechromancera

Cześć,

swojego czasu sporo grałem w BL2, wbiłem 51 lvl Mechromancerem (lub raczej Mechromancerką :)) i po rozpoczęciu gry na Ultimate Vault Hunter Mode nieco się zraziłem, gdyż nie dawałem sobie rady (gdzie do tego czasu na TVHM nie było jako takich problemów, jedynie na Hero's Pass). Teraz zamierzam wrócić, ale nie mam pojęcia, jaki build wybrać - sprawdzałem wszystko, i z niczym nie radziłem sobie na UVHM (jeszcze na Southern Shelf). Może to też wina gearu (głównie używam SMG z ognistym dmg, karabin z elektrycznym i Conference Call (bez elementu), tarcza to The Bee).

Teraz mam zamiar wrócić do gry. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podał jakiś dobry build na Mechromancera na 51 lvl (+ rozpiska na dalsze lvle do 61) wraz z gearem, jaki by się przydał. Chciałbym mieć jako taki dmg, ale duże survivability przede wszystkim. Preferuję skille w drzewku Deathtrapa i Anarchy.
A, i jeśli to pomoże w wyborze buildu, to gram solo.

Z góry dzięki :)

http://bit.ly/1x5pnkZ Żeby nie było, ja jestem całkiem poważny. Możesz robić Buga z Buck Up'em (w sumie to nie wiem czy on jest jeszcze w grze). Ściągasz tarcze, czekasz aż DP zacznie ją odnawiać Buck up'em (niebieski laser) przechodzisz do innej lokacji. Zrobisz tak parę razy (nie koniecznie stackując wszystko naraz) będziesz dość wytrzymały, bo gra będzie myślała, że masz na sobie parę tarcz.

Jak chcesz się rozdrabniać i robić bardziej chory dmg to http://bit.ly/1x5q6Tu

@edit - resztę pkt daj gdzie chcesz, anarchia/close enough/buck up to wszystko czego trzeba na Gaige.

Styl gry Gaige - nabij ile stacków anarchii dasz rade, idź w przeciwników, strzelaj gdzie popadnie, bo close enough.

Broń - jakakolwiek, byle by była on lvl. Każda broń z anarchią sieje zniszczenie.

Jak chcesz jedno śmieszne kombo - jest tarcza, która może zaabsorbować dmg od pocisku i dodać Ci 1 ammo od broni która Cie uderzyła, nie pamiętam nazwy już. Ta tarcza + Norfleet i strzelasz sobie pod nogi biegając za przeciwnikami.

Tak kompletnie ode mnie opinia - Gameplay hlvl Gaige jest na poziome gameplay'u hlvl Salvadora, czytaj - nudny. Latasz w kółko strzelając, mierząc mniej więcej w kierunek w którym znajdują się wrogowie. Ale jak powiedziałem, to tylko moja opinia.

PRO TIP - używanie broni typu assault rifle na UVHM to poroniony pomysł - karabiny są zbugowane i praktycznie nie mają kryta. Polecam zamiast tego snajperke/norfleet ze slagiem.

A mógłbyś podać nazwę tej tarczy lub jakiś typ tarczy (spróbuję ją wylosować ze skrzyni na klucze), który opłaca się mieć Mechromancerem? Bo The Bee mimo dmg jaki robi, nie wystarczy. Zazwyczaj dawałem też punkty w Blood-Soaked Shield i Fancy Mathematics (za każdego killa tracę nieco hp ale przyspiesza regen tarczy, zaś im mniej hp mam, tym większy regen tarczy - tyle że The Bee na 50 lvl ma jakieś 19k wytrzymałości, a to z moim stylem grania 'Rambo' nie działa, tym bardziej że jak The Bee nie jest załadowana to mam słaby dmg).

Tarcza się nazywa The Sham. Dropi z bunkra. ~80% szansy na absorb pocisku, dodaje go do ammo jak zaabsorbuje.

Tak jak już raz napisałem - punkty poza anarchią, close enough i buck up są do twojej dyspozycji. No, chyba, że nie chcesz używać bugów gry i nie stackować buck up.

Jeśli używasz bugu Buck Up'u, to każda tarcza jest okej - zwłaszcza jakieś fioletowe które mają ampa, bo używanie w/w bugu dosłownie zamienia każdą ampshield w The Bee.

A jakie tarcze poleciłbyś bez używania Buck Up'u? Wątpię, że uda mi się wydropić z bunkra tarczę (zwłaszcza, że drop rate na TVHM jest strasznie niski, a sam bunkier jest dość trudny do ubicia), a z The Bee nie dam rady pociągnąć.

Fabled Tortoise - Dropi z Blue w Caustic Caverns - b.duża pojemność, zmniejsza max hp, jak jest naładowana poruszasz się wolniej, jak jest wyczerpana poruszasz się szybciej.

A jeśli chodzi o inne - celuj w wysoką pojemność, ew szybki recharge time/delay.

Ok, dzięki wielkie za wszystkie porady :)

Nie ma sprawy, jak będziesz czegoś jeszcze potrzebował to pisz tu albo pw, coś tam jeszcze się znam na Borderlandsach.

No to takie jeszcze pytanie, bo wcieliłem twój build w życie i jakoś to idzie (dmg trochę słaby, ale chociaż nie padam na 3 strzały), ale jest ciężko kiedy trzeba ubić np. Super Badass Maraudera i Scavengera na raz. Jakiś pomysł, żeby zwiększyć dmg? Używam głównie Conference Call, ale nawet ze 100+ stackami anarchii nie dałem rady.

Cześć,

swojego czasu sporo grałem w BL2, wbiłem 51 lvl Mechromancerem (lub raczej Mechromancerką :)) i po rozpoczęciu gry na Ultimate Vault Hunter Mode nieco się zraziłem, gdyż nie dawałem sobie rady (gdzie do tego czasu na TVHM nie było jako takich problemów, jedynie na Hero's Pass). Teraz zamierzam wrócić, ale nie mam pojęcia, jaki build wybrać - sprawdzałem wszystko, i z niczym nie radziłem sobie na UVHM (jeszcze na Southern Shelf). Może to też wina gearu (głównie używam SMG z ognistym dmg, karabin z elektrycznym i Conference Call (bez elementu), tarcza to The Bee).

Teraz mam zamiar wrócić do gry. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podał jakiś dobry build na Mechromancera na 51 lvl (+ rozpiska na dalsze lvle do 61) wraz z gearem, jaki by się przydał. Chciałbym mieć jako taki dmg, ale duże survivability przede wszystkim. Preferuję skille w drzewku Deathtrapa i Anarchy.
A, i jeśli to pomoże w wyborze buildu, to gram solo.

Z góry dzięki :)