Borderlands 2 zawiesza się

No więc mam problem z Borderlandsem. Wczoraj jeszcze po instalacji działał normalnie, musiałem zmienić tylko ustawienia graficzne na najwyższe bo z jakiegoś powodu automatycznie miałem na najniższych choć komputer jest w stanie z łatwością tą grę pociągnąć. Więc sobie pograłem kilka godzin z kumplem po czym skończyliśmy. Tego samego dnia, kilka godzin później odpalam grę i próbuję dołączyć do jakiejkolwiek sesji. Gra zaczęła zawieszać się tuż po ekranie ładowania. Po prostu się zatrzymuje. Próbowałem restart kompa, zmianę trochę ustawień graficznych nic nie pomaga.

Pisałem już o tym na steam community i na oficjalnym forum borderlands ale nikt do tej pory nie odpowiedział

Sprzęt

Laptop Lenovo y50

i5 4710 hd

8 GB ram

Nvidia geforce gtx 860m

Powodów może być multum. Jeśli to wersja steamowa to na początek zalecam zrobić spójność plików.

Sprawdzałem spójność. Okazało się, że gra odpala dopiero jak ustawię na niskie detale, zrestartuję i dopiero spróbuję dołączyć. Wtedy mogę z powrotem ustawić na maksymalne. Dziwna sprawa

Zobacz może czy sterowniki od karty graficznej działają poprawnie albo czy nie przestawia Ci się automatycznie na zintegrowaną kartę podczas włączania.

A Physx masz wyłączone?

A Physx masz wyłączone?

Tak. Czy to physx jest przyczyną?

No więc mam problem z Borderlandsem. Wczoraj jeszcze po instalacji działał normalnie, musiałem zmienić tylko ustawienia graficzne na najwyższe bo z jakiegoś powodu automatycznie miałem na najniższych choć komputer jest w stanie z łatwością tą grę pociągnąć. Więc sobie pograłem kilka godzin z kumplem po czym skończyliśmy. Tego samego dnia, kilka godzin później odpalam grę i próbuję dołączyć do jakiejkolwiek sesji. Gra zaczęła zawieszać się tuż po ekranie ładowania. Po prostu się zatrzymuje. Próbowałem restart kompa, zmianę trochę ustawień graficznych nic nie pomaga.

Pisałem już o tym na steam community i na oficjalnym forum borderlands ale nikt do tej pory nie odpowiedział

Sprzęt

Laptop Lenovo y50

i5 4710 hd

8 GB ram

Nvidia geforce gtx 860m