Bracia gracze . Problem z komputerem

Witam wszystkich , którzy mogliby pomóc mnie w tej trudnej chwili . Proszę jednak nie odsyłac mnie do www.google.pl . Gdyż szukałem , lecz nie znalazłem . Owy problem , zaczął się po włączeniu w grze metro 2033 , Rozdzielczości , której mój komputer nie obsługuje . Byłem zmuszony do zresetowania komputera . Początkowo komputer uruchamiał się "Prawi" normalnie , gdyż gdy dochodziło do logowania , znowu pojawiała się informacja , Not optimum mode (Rozdzielczośc) , uruchomiłem go więc ponownie . Tutaj pojawił się poważny problem , zakazdym razem , gdy dochodzi do logowania , Komputer ładuje pliki Windows i rozpoczyna Naprawianie komputera , problem ten jednak , nie może byc rozwiany , tak więc po ponownym rozruchu komputera , windows znowu stara się rozwiązac problem . Powstaje błędne koło , a końca nie widac . Macie jakieś pomysły ? To na pewno nie wina zasilacza , podłączenie innego telewizora też nie działa .

Proponuję formata.

Radykalne środki , zawsze najlepsze . Możliwe , że na dysku twardym zostały uszkodzone pliki , jednak nic nie wykrywa . Właśnie czekam , aż załapie płytkę z windowsem , wygląda , iż jednak również z formatem będą kłopoty . Najwyżej napiszę jak coś załapie .

Radykalne środki , zawsze najlepsze . Możliwe , że na dysku twardym zostały uszkodzone pliki , jednak nic nie wykrywa . Właśnie czekam , aż załapie płytkę z windowsem , wygląda , iż jednak również z formatem będą kłopoty . Najwyżej napiszę jak coś załapie .

Formata można zrobić z poziomu wiersza poleceń lub ustaw w biosie, żeby uruchamiało płytę DVD automatycznie po uruchomieniu kompa jeżeli taka jest.

Można też wspróbować przerzucić pliki systemowe od kogoś z tym samym Windowsem,

ewentualnie wersja PRO h4X - znaleźć plik w folderze Windows, w którym jest zapisana rozdzielczość i go zeedytować lub przerzucić z innego kompa i nadpisać pożądane wartości.

Edit: Jeżeli Winda jest oryginalna to można zadzwonić do polskiego supportu Microsoftu.

Specjalnie założylem konto żeby Ci odpisać :)

Format to ostateczność, a napewno nie powinno się "naprawiać" kompa formatem.

Na podstawie tego co piszesz nie jestem w stanie stwierdzić co to za problem, jeśli jednak system zachowuje się tak po zmianie rozdzielczości to wejdź w tryb awaryjny i ustaw rozdzielczość taką jak potrzebujesz. Pozatym jest coś takiego jak przywrócenie systemu do ostatniej dobrej konfiguracji (chyba od Visty to się pojawiło). Spróbuj z tym trybem awaryjnym i daj znać co i jak.

Jeśli masz płytkę z windowsem to możesz uaktualnić winodws bez formata

a jeśli chodzi o rozdzielczość to system zapamiętał ustawienia i cały czas włącza się na błędnej rozdzielczości ekranu

przy uruchamianiu zaraz po rozruchu komputera chyba F8 jest od trybu wybierz opcje tryb awaryjny komp powinien uruchomic

się w trybie awaryjnym bez sterowników od karty graficznej ustaw rozdzielczość na wcześniejszą i uruchom ponownie kompa

Pamiętaj Format to ostateczność zawsze można przywrucić system za pomocą płytki z windowsem

Witam wszystkich , którzy mogliby pomóc mnie w tej trudnej chwili . Proszę jednak nie odsyłac mnie do www.google.pl . Gdyż szukałem , lecz nie znalazłem . Owy problem , zaczął się po włączeniu w grze metro 2033 , Rozdzielczości , której mój komputer nie obsługuje . Byłem zmuszony do zresetowania komputera . Początkowo komputer uruchamiał się "Prawi" normalnie , gdyż gdy dochodziło do logowania , znowu pojawiała się informacja , Not optimum mode (Rozdzielczośc) , uruchomiłem go więc ponownie . Tutaj pojawił się poważny problem , zakazdym razem , gdy dochodzi do logowania , Komputer ładuje pliki Windows i rozpoczyna Naprawianie komputera , problem ten jednak , nie może byc rozwiany , tak więc po ponownym rozruchu komputera , windows znowu stara się rozwiązac problem . Powstaje błędne koło , a końca nie widac . Macie jakieś pomysły ? To na pewno nie wina zasilacza , podłączenie innego telewizora też nie działa .