Brak internetu

Cześć wszystkim.

Dzisiaj w nocy z kumplem chcieliśmy zrobić serwer na kilka osób dla naszych znajomych do pewnej gry. Wyczytaliśmy, że na Hamachi będą mniejsze lagi. Niestety, nie wyszło. Usunąłem więc ten program z komputera i poszedłem oglądać TWD, później wyłączyłem komputer i poszedłem spać. Teraz wstałem i komputer nie łączy się z internetem przez kabel. Wifi na telefonie na przykład działa. Wydaje mi się, że to hamachi coś namieszało. Ma ktoś jakieś pomysły jak mógłbym to naprawić?

Z góry dziękuję c:

Tak dla jasności sprawdź czy w trybie awaryjnym z dostępem do sieci będziesz miał internet. Powinieneś mieć.

Właśnie przez telefon pobrałem po raz kolejny instalkę hamachi, skopiowałem na komputer, zainstalowałem, zrestartowałem... i o dziwo internet jest.
Za momencik usunę jeszcze raz i sprawdzę w trybie awaryjnym.

zapewne wyłączyła Ci się karta sieciowa, a hamachi automatycznie uruchamia swoją, wejdź w ustawienia karty sieciowej i zobacz tam czy masz włączone swoje połączenie

Chyba problem jest większy niż myślałem...

Zniknął mi panel sterowania ;_;

74b3598230.png

Obrazek też ci chyba zniknął :D

Ten moment kiedy nie wiesz czy to troll czy może jednak nie :(

Meh, poważnie... nawet przez ustawienia nie mogę włączyć panelu sterowania.
Chyba czeka mnie format. No nic...

A pobierałem tylko hamachi i pliki do serwera z głównej strony Terrarii.

jak masz 10 możesz wejść w ustawienia >> sieć i internet >> zmień opcje karty

Już z samym internetem sobie poradziłem, ale jednak sam system zaczyna mi szwankować nie wiadomo czemu...

Temat można zamknąć.

Cześć wszystkim.

Dzisiaj w nocy z kumplem chcieliśmy zrobić serwer na kilka osób dla naszych znajomych do pewnej gry. Wyczytaliśmy, że na Hamachi będą mniejsze lagi. Niestety, nie wyszło. Usunąłem więc ten program z komputera i poszedłem oglądać TWD, później wyłączyłem komputer i poszedłem spać. Teraz wstałem i komputer nie łączy się z internetem przez kabel. Wifi na telefonie na przykład działa. Wydaje mi się, że to hamachi coś namieszało. Ma ktoś jakieś pomysły jak mógłbym to naprawić?

Z góry dziękuję c: