Brak połączenia z routerem [ D-Link DI-524]

Problem polega na tym że trace połączenie z routerem po upływie od kilku minut do godziny.

Nie mogę połączyć się z routerem w żaden sposób, reset karty sieciowej oraz diagnostyka sieci nic nie daje. Jedynie pomaga mi wyłączenie go na chwile z zasilania i ponowne podłączenie ale jak już napisałem po kilku minutach do godziny znowu pada.

Wszystkie ledy świeca się na nim jak zwykle.

Nic z nim nie robiłem, zostawiłem komputer na 5 minut idąc do sklepu a po powrocie nie mogłem się już z nim połączyć.

Do rutera podłączone są dwa komputery stacjonarne kablem, laptop oraz dwa telefony przez wi-fi. Wszystkie adresy nadawane automatycznie przez router.

IP mam stałe więc podpiąłem kablem pod stacjonarke wpisując wszystkie adresy jakie mam od dostawcy i jak na razie wszystko działa bez problemu, już od 2 godzin.

Firmware próbowałem updateować, niby się udało ale nic nie dało.

Jakieś pomysły co można z nim zrobić aby sprawdzić czy już nic z niego nie będzie?

Prawdopodobnie się przegrzewa. Jaki to model rutera?

Spróbuj może przypisać danym urządzeniom konkretny adres IP znając ich ip MAC. I sprawdź jeszcze ustawienie zwalniania adresu powiedzmy na jeden dzień, jeśli nie pomoże to rzeczywiście może przyczyną może być wadliwy router.

A jakiego masz dostawce jesli moge zapytac? bo mialem podobne problemy u INEI

Wyłączyłem go na jakieś 30 min i na razie wszystko działa dobrze. Router jest już stary że hoho, więc może faktycznie się przegrzewa ^^ jeżeli znowu mi padnie to rozkręcę i zobaczę co tam w środku.

Dostawcą internetu jest DAnet, taki osiedlowy...mam od nich internet od początku czyli już z 10 lat, router ma już z 8 i w sumie...działa 24/7 poza jakimiś krótkimi wakacjami.

Problem polega na tym że trace połączenie z routerem po upływie od kilku minut do godziny.

Nie mogę połączyć się z routerem w żaden sposób, reset karty sieciowej oraz diagnostyka sieci nic nie daje. Jedynie pomaga mi wyłączenie go na chwile z zasilania i ponowne podłączenie ale jak już napisałem po kilku minutach do godziny znowu pada.

Wszystkie ledy świeca się na nim jak zwykle.

Nic z nim nie robiłem, zostawiłem komputer na 5 minut idąc do sklepu a po powrocie nie mogłem się już z nim połączyć.

Do rutera podłączone są dwa komputery stacjonarne kablem, laptop oraz dwa telefony przez wi-fi. Wszystkie adresy nadawane automatycznie przez router.

IP mam stałe więc podpiąłem kablem pod stacjonarke wpisując wszystkie adresy jakie mam od dostawcy i jak na razie wszystko działa bez problemu, już od 2 godzin.

Firmware próbowałem updateować, niby się udało ale nic nie dało.

Jakieś pomysły co można z nim zrobić aby sprawdzić czy już nic z niego nie będzie?