Brak pomyslu

witam.

jakis czas temu zaczalem grac w poe, jest to gra jakiej od dawna szukalem. zaczalem grac maruderem, chce stworzyc typowego tanka czyli duzo zycia, regeneracja zycia + wysysanie zycia. narazie 41 lvl i moja postac ma takie pasywy.

http://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgEACygOPBQgFHEZLiECJScn7SkuKvYwGTa6OlI9Dz38UEdQUFW1WGNdSV8_Z5twPnKpdud7jHy4fNmMz57NpzCsqrndxBXE9sbY1I_fv-eu6hjvDvIv8pzz3fZI974=

jako podstawowego ataku uzywam skilla heavy strike, daje mi to ponad 320 dps, nie wiem czy to duzo czy malo.

i teraz prosba, niech ktos kto ma pojecie o grze, nie ktos kto mysli ze sie zna a end game na oczy nie widzial, zapoda jakis pomysl rozwoju mojego tanka. nie wiem czy inwestowac a armor, zycie, regeneracje, moze obrazenia? moze elemental def? czekam na propozycje z linkami do bulidow i opisem czemu tak a nie inaczej.

piona

http://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgEACygOPBQgFHEZLiECJScn7SkuKvYwGTa6OlI9_FBHUFBVtVhjXUlfP2ebcD5yqXuMfLh82YzPns2nMKyqud3G2NSP37_nruoY7w7yL_Kc8932SPe-5FEx-64-d-M8Lcau_gryRedjtz56uK6Tplc64YjxtfKpbk3jrFn-jw==

to jest dobry sposób na HP

320 dps to malutko jak na marudera, ja swoim na twoim lvl-u mialem dps w okolicach 1200 z HS.

@up domyslam sie ale gram z bronia 1 reczna. 1200 dps? k**wa jakie przebicie;/

MagarPL eleganckie hp idzie z tego wyciagnac, teraz jak bys mogl jeszcze mi cos doradzic co zrobic z niskim dps, przezucic sie na bron 2h? czy pasywami wyboostowac?

Najlepiej żebyś wybrał czym walczysz, bo szukanie ogólnych pasywek do Obrażeń fizycznych nie jest opłacalne, a i tak nie będziesz używać innych broni od obucha, z tego co widzę. Koło siebie masz tak dużo

Poza tym, nawet mając początkową broń (w przypadku ekstremalnych buildów) można sobie dać radę.

Poszukaj :

- Infernal Blow + Weapon Elemental Damage + Added Fire Damage + Melee Physical Damage

- Heavy Strike + Added Fire damage + Melee Physical Damage

- Melee Physical Damage

- Punishment (odbijanie części dmg)

- Molten Shell (odbijanie dmg)

- Shockwave Totem,Flame Totem

- Enduring Cry/Warlord's Mark, Immortal's Call

hmm, a jakiego skilla aoe polecacie? ja aktualnie uzywam leap slama ale bardziej do regenracji zycia (bo mam suporta do wysysania zycia) jak mi braknie zycia to podskakuje kilka razy i mam full :D mam tez takiego co mob po smierci wybucha ( nie pamietam nazwy a nie chce mi sie teraz gry wlaczac zeby zobaczyc) i uwazam ze jest slaby. na poczatku gry przez przypadek sprzedalem skila takiego co uderza sie w ziemie i ziemia peka, zadawalo to chyba dobry dmg ale nie moge tego wydropic :P

:edit: sorry za chaos w moim poscie ale wstalem niedawno i sie wyslowic nie umiem

Właśnie ten skill, który sprzedałeś ci polecam. Ground slam się nazywa. Jest chyba nagrodą za pierwszy quest, więc jak nie możesz wydropić, to zrób drugiego maraudera i skasuj go po 5 minutach. Ewentualnie sweep. Bije dookoła i na normalu był naprawdę fajny, ale później, cóż, jeśli potwory mnie otoczyły to był ded w 5 sekund. Ale to była wina mojego eq, nie samej postaci.

no i chyba ostateczne pytanie bo temat jest praktycznie wyczerpany, jak sobie taki maruder 1h+shield+hp regen radzi w end game? i w co lepiej inwestowac, w blok tarcza/armor/elemental resist?

lightning Strike :D moim zdaniem z GMP + Life gain on hit/life leach (jak uwazasz) + jakis dmg bonus robi swoje

Nie wiem czy mam rację, ale wydaję mi się, że marauder jest lepszy na 2h, a templar jest lepszy na 1h i tarczę.

Napisz ile masz hp, ile redukcji z armora i ile resów. Imo dla maraudera mace 2h lepszy niż 1h+tarcza, redukcje obrażeń idzie wyciągnąć z endurance chargów(na drzewku nie są na szczescie az tak daleko), a z pasywką daje jeszcze dodatkowe 0,2% hp regen na sekunde na jeden ładunek więc o dużego regena nie problem. I akurat to 1,2k dpsa to nie jest aż tak dhżo, obecnie na 49 lvl-u mam 1,4k hp, 70 regena/s(bez endurance charge), po 75% resów na fire/cold/lightning i 1,9k dpsa z HS, jedynie chaos resy mam słabe. Na prawde warto porządnie nad eq popracować.

temat do zamkniecia. poogladalem drzewko i stwierdzilem ze zaczne gre templarem takim ciezkozbrojnym magiem, dzieki

witam.

jakis czas temu zaczalem grac w poe, jest to gra jakiej od dawna szukalem. zaczalem grac maruderem, chce stworzyc typowego tanka czyli duzo zycia, regeneracja zycia + wysysanie zycia. narazie 41 lvl i moja postac ma takie pasywy.

http://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgEACygOPBQgFHEZLiECJScn7SkuKvYwGTa6OlI9Dz38UEdQUFW1WGNdSV8_Z5twPnKpdud7jHy4fNmMz57NpzCsqrndxBXE9sbY1I_fv-eu6hjvDvIv8pzz3fZI974=

jako podstawowego ataku uzywam skilla heavy strike, daje mi to ponad 320 dps, nie wiem czy to duzo czy malo.

i teraz prosba, niech ktos kto ma pojecie o grze, nie ktos kto mysli ze sie zna a end game na oczy nie widzial, zapoda jakis pomysl rozwoju mojego tanka. nie wiem czy inwestowac a armor, zycie, regeneracje, moze obrazenia? moze elemental def? czekam na propozycje z linkami do bulidow i opisem czemu tak a nie inaczej.

piona