Brak zameldowania - raty

Witam !

Znajomy ma problem, ponieważ nie ma zameldowania w dowodzie, tylko na papierze, ponieważ wynajmuję mieszkanie u goscią, ale jest tam zameldowany na 3 lata.

Moje pytanie jest takie, czy dostanie telewizor na raty ? Oczywiście jest osobą pracującą

jeśli dostanie papier od pracodawcy z ostatnimi zarobkami z trzech ostatnich miesięcy a umowa o prace nie kończy się w czasie trwania rat to dostanie tv z miękkim siurkiem, chyba że trafi na jakiegoś nadgorliwego buraka po drugiej stronie słuchawki, przy okazji nie polecam rat w santander- wybić to buractwo, spalić i zaorać

Sam pisałem raty na Santanderze i nie przejdzie bez zameldowania na dowodzie, zarobki to co innego może mieć zaświadczenie albo zadeklarować wtedy najwyżej będą chcieli zaświadczenie jeżeli na samą deklaracje nie przejdzie. Odradzam barania rat w jakimś markecie niech przejdzie się po mieście wejdzie do jakiegoś małego nie sieciowego sklepu RTV a na pewno się dogada.

Od kiedy miejsce zameldowania ma coś wspólnego z ratami ?. Chyba iż coś nie jarzę, tutaj bardziej chodzi czy ma stały dochód i nie jest na czarnej liście z zadłużeniem. Jak płaci wszystkie rachunki i z niczym nie zalega jak najbardziej dostanie, to też tylko zależy na jaką kwotę chce brać pożyczkę.

Kiedyś brałem w RTV i EURO AGD telewizor na raty, nawet umowy o prace nie chcieli tylko ustnie podałem gdzie pracuję.

Kredyt udzielił mi Alior bank. Co myślicie o tej firmie ?

Jest to osoba starsza i nie chcę za bardzo ją ciągnąć po sklepach, dlatego napisałem tutaj.

EDIT

Posiada własną działalność gospodarczą od 3 miesięcy, nie widnieje na żadnej liście dłużników.

Kwota : 1400zł

Kiedyś brałem w RTV i EURO AGD telewizor na raty, nawet umowy o prace nie chcieli tylko ustnie podałem gdzie pracuję.Kredyt udzielił mi Alior bank. Co myślicie o tej firmie ?Jest to osoba starsza i nie chcę za bardzo ją ciągnąć po sklepach, dlatego napisałem tutaj.

Alior i BZWBK są git, dostanie raty bez problemu, z tego co pamiętam jak brałem raty przez net to nawet nic nie sprawdzali i nic nie wysyłałem, tylko wszytko przez tel, co prawda potem jest weryfikacja danych i kontaktują się z pracodawcą, ale im zależy na tym abyś miał umowę o prace dłuższą niż okres ratalny i tyle

A gdzie mają przysłać kwity z rozkładem rat? Bez zameldowania nie przejdzie i tyle, jest tam rubryka którą wypełniasz wszystkie dane bierze się z dowodu osobistego czyli jak nie ma czegoś na dowodzie a to wpiszesz to możesz stracić pracę i być sądzonym o udział w przekręcie. Również osoba która bierze coś na raty musi być przy podpisaniu umowy(nie musi być przy sporządzaniu).

Jak pisałem wyżej,zameldowanie ma tylko na papierze na okres 3 lat.

Hmm.. z tego co się orientuje od przyszłego roku najprawdopodobniej w nowych dowodach zniknie adres zameldowania.

To może spokojnie z tym papierkiem iść i sądzę, że jak nie trafi na kogoś nadgorliwego to spokojnie przejdzie.

Witam !

Znajomy ma problem, ponieważ nie ma zameldowania w dowodzie, tylko na papierze, ponieważ wynajmuję mieszkanie u goscią, ale jest tam zameldowany na 3 lata.

Moje pytanie jest takie, czy dostanie telewizor na raty ? Oczywiście jest osobą pracującą