Broń robi różnicę?

Doszedłem w Aionie do magicznego 10 lvla i mam do wyboru orb lub book. Różnią się statami i tu pytanie. Czy jest tak, że jedna broń całkowicie się nie opłaca i jeśli tak to która. No i czy np. jakbym wziął teraz książkę to byłaby możliwość zmiany na orb czy jest tak, że rodzaj broni przypisuje się do postaci i tylko danego typu będę mógł używać.

Możesz używać tego i tego. Wybór broni nie ma żadnych negatywnych skutków. Używasz tego co akurat najbardziej Ci się opłaca/podoba.

Nie prawda. Broń wpływa bardzo. Może nie na Twoim levelu, tylko na 40+. Ogólnie book zwiększa magical accuarcy na rzecz magic boosta - trafiasz w moby, ale robisz mniejsze szkody - przydatne w późniejsze fazie gry na pvp vs. sety z mresem czy bossy.

Orb zaś odwrotnie - masz mniejsze macc, ale za to mboosta więcej. Na exp jak znalazł.

Używać możesz obu. Ogólnie sorc powinien latać z książką, zaś sm z orbem. Jednak wedle upodobań ;)

A co ze staffami.

I jeszcze jedno. Na 10 dostałem skrzydła, ale w ekwipunku ich nie ma. Znalazłem też NPCa który sprzedaje pióra przedłużające latanie. Czy to ona będą w ekwipunku później, czy może też później będzie możliwość zdobycia lepszych skrzydeł.

Staffy może nosić Cleric lub Chanter, klasy stricte chainowe.

Co do skrzydeł - one są, szukaj nad głową postaci po naciśnięciu "P". A te piórka to nic innego, jak kolejne skrzydła.

No w ekwipunku nic nie ma.

Czy natłok questów jest ciągle czy klasycznie kiedyś się kończy?

Do ekwipunku możesz później dokupić lepsze skrzydła. Póki co twoja postać osiągnęła status deva i ma "wbudowane" podstawowe skrzydła, których może używać w określonych warunkach. (Będziesz mieć na to quest po 10 lvl'u więc wszystko zrozumiesz).

Grałem do 30 lvl'a, questów było prawdziwe zatrzęsienie, nie wiedziałem za co się zabrać w pierwszej kolejności.

No właśnie tak mam. Chociaż lepsze to niż ich kompletny brak. A jak używać skrzydeł wiem ;p

I jaki mam status tez wiem.

Co do questów jeszcze. Muszę znaleźć w kopalni, na mapie Verendor czy jakoś tak, pluszowego misia chyba czy coś. Nazywa się Poppy. Nie ma żadnych wskazówek tylko tyle, że tam gdzieś jest. Wiecie gdzie jest? Podobny jeszcze jest ze znalezieniem głowy posągu. Tyle, że tam nawet nie ma gdzie może ona być.

http://aion.zam.com/...ron_(Aion_Zone)

Na samym dole masz wskazówki odnośnie questu z poppy.

[media=]http://www.youtube.com/watch?v=BgWnC-NiXto&feature=related

O ile dobrze pamiętam (a grałem dawno), to głowa posągu powinna leżeć... w pobliżu posągu.

Jeśli masz problemy z jakimś questem, polecam wpisać jego nazwę w google. Powinieneś znaleźć niezbędne Ci informacje.

Ja myślałem, że Poppy to jakaś zabawka będzie, a nie świnka ;d Dzięki za pomoc

Doszedłem w Aionie do magicznego 10 lvla i mam do wyboru orb lub book. Różnią się statami i tu pytanie. Czy jest tak, że jedna broń całkowicie się nie opłaca i jeśli tak to która. No i czy np. jakbym wziął teraz książkę to byłaby możliwość zmiany na orb czy jest tak, że rodzaj broni przypisuje się do postaci i tylko danego typu będę mógł używać.