Zakładam że uzywasz Dual Strike zatem:
CI, VP, GR + Dużo energy shield.
Jak chcesz bić melee z dual daggerów/splash dmg to polecam ten build.
CI - 1 hp max, 100% chaos dmg
VP - flaszki i regenera nie działa na hp, life leech apply instant
GR - life leech zamiast działać na hp działa na energy shield.
Dual Strike zlinkowany z gemem na life leech i melee splash.
w tym buildzie nie potrzebujesz armora bo nie działa na energy shielda.
Jednak weź pod uwage że trzeba być dobrze wygearowanym bo nie opłaca sie robić takiego buildu jeżeli masz 500-1000 ES, dużo roboty i farmienia ale myśle że to jeden z ciekawszych buildow ;p
Ostrzegam, że w 1.0.0 ciężej z tym buildem ze względu na niewygodną pozycje Vaal Pact (a w każdym razie znacznie mniej wygodna niż wcześniej)
Musisz sie zdecydować, jeżeli i zależy Ci na hp - w eq trzymaj armor. Jeżeli ES, w sumie najlepiej tylko itemy z Energy Shield, ew. Evasion+Energy Shield (i tutaj na pewno nie dawaj w Iron Reflexes)
+ew. tak jak mówi Magar... Build pod Freezing Pulsa jest chyba teraz bardziej viable ze względu na to że nie musisz mieć większego lvla i nie wiadomo jakiego gearu żeby dawać rade. Osobiście mam około 50 lvl i po rozdaniu kulek w nowym drzewku mam około 500 ES mniej, a rozdawałem bardzo ostrożnie najwazniejsze rzeczy + ES. I d*pa.
Dlatego na razie zrezygnowałem z tej postaci, na szczęście mam jeszcze jednego shadowa z podobnym lvlem więc na nim bede mógł przetestować build pod freezing pulsa z racji darmowego resetu. Wypowiem sie na ten temat jak sprawdze.