Build dla Olafa

Ostatnio kupiłem sobie olafa i wiele o nim czytałem. Można go robić pod tanka albo AD. Narazie jechałem buildem

Tarcza dorana

buty berserkera

lodowy mlot

widmowy tancerz

sztandar starka

wlocznia atmy

nieskonczonosci.

Co powiecie o tym buildzie i ew co zmienic. jeszcze jak by ktos napisal jakie runki:)

Pozniej tarcze sprzedawalem

Ogólnie to taki temat bardziej by się nadał na oficjalne forum LoL'a do działu poradników, ale podpowiem ci tak że najlepiej zacząć z mieczem (+15AD)

i jedną hp potką, później robisz berserkery. Po tym zaczynasz sklejać lodowy młot, a po nim sztandar starka. Jak już będziesz miał ten build to robisz bloodthister, nieskończoności i możesz wziąść coś na przeżywalność (warmoga albo guardiana).

Ja tak mniej więcej robię olafa na lajna.

Ja ciskam zawsze :

Ja junglera

Wriggle's

Mercury Treads

Frozen Mallet

Warmog

Atma

Warmog

Zawsze 5k hp i 300ad ;3

cieszyl bym sie jak bys napisal np

czerwone armor pen

zolte cos tam

niebieskie cos tam

i ile ich:D

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/olaf-berserker-domination-lane-jungle-114370 tutaj masz build który został uznany przez większość za najlepszy. Na tej stronie możesz tez znaleźć buildy do innych championów :)

A ja proponuję build 2k ELO gościa Dyrusa. http://www.solomid.net/guides.php?g=9155 To jest build na solo top o ile się orientuję, więc jak jeszcze jesteś na poziomie gdzie nie ma junglera to nie wiem czy będzie to dobry sposób na budowanie go ; ). Ostatnio olaf wraca do formy.

Shako mieczyk dodaje +10 ad (i ten dorana, i ten zwykły)

Co do builda to znam dwa:

1)

berserki

frozen mallet(lodowy młot)

phantom dancer(widmowy tancerz)

3x Bloodthirster(nie wiem jak to jest po polsku)

dość dobry, ale rzadko go używam.

2)

shield

berserki

frozen mallet

warmog

atma

bloodthirster

bardziej na tanka ten build, ale uwierz mi, jak cię nafeedują to nie mają szans:)

Ostatnio kupiłem sobie olafa i wiele o nim czytałem. Można go robić pod tanka albo AD. Narazie jechałem buildem

Tarcza dorana

buty berserkera

lodowy mlot

widmowy tancerz

sztandar starka

wlocznia atmy

nieskonczonosci.

Co powiecie o tym buildzie i ew co zmienic. jeszcze jak by ktos napisal jakie runki:)

Pozniej tarcze sprzedawalem