Build i porada :D

Na początek się powitam, gdyż jestem nowym userem ;p.Witam :D.

Otóż, nie dawno wróciłem do lol-a i składam z kumplami teama i ja mam grać postaciami na ap.Kupiłem pierw ryze i fiddlesticka.Otóż, nie za bardzo wiem, jak grać fiddlestickiem , dużo łatwiej mi się gra ryze.Dlatego też poszukuje builda na fiddlesticka, jeżeli mógłby ktoś napisać jakiegoś naprawdę dobrego będę wdzięczny.

Jest jeszcze jedna sprawa związana z kupnem postaci.Otóż, 16 wracam do domu z wakacji i chcę uzbierać sporą sumkę na jakies 2-3 postacie pod ap tylko problem tkwi w tym , że nie wiem jakie.Zastanawiam się nad LeBlanc , Lux , Malzaharem i Anivią.Chciałbym znać wasze opinie na temat tych postaci i wasze propozycje na kupno innych postaci pod ap.

@down Runy na 10 lvl :o słyszałem , że opłaca się dopiero na 20 kupować.Ale nie wiem, czy to prawda, a jeżeli tak to chyba będę zbierał na nie tak od 15 lvl.

Jak mógłbyś to wymień jeszcze cechy postaci np. wady zalety.Czekam jeszcze na odpowiedzi innych użytkowników i opinie innych bohaterów.

Edit ;p ale z 2 bohaterow mnie chyba nie zbawi tym bardziej, ze nie chce 2 za 6k tylko np jednego za 3k drugiego za 6k ;p ogółem i tak mało bohaterów kupiłem ;d

mod_ico.png
Jeśli się witasz, to przyjmuję, że to Twój pierwszy post, więc nie dostaniesz tym razem warna. Popraw pisownię, bo następnym razem będzie warn. - Kubox

Co do postaci to Anivia i Malzahar są dobrymi championami. Dobrze się nimi gra ;)

Proponuję Ci sprawdzić jeszcze np. Vladimira albo Karthusa ;)

PS. Zamiast kupować 2-3 championów kup lepiej jednego, naucz się nim grać i złóż wszystkie runy pod AP. Dopiero potem kupuj inne postacie ;)

EDIT

Oczywiście runy na 20+lvlu kupuj... ale full AP runy to ponad 15k IP, więc lepiej zacząć wcześniej zbierać i nie wydawać na championy ;)

runy kupuj od 20, a tak to proponuje ci kupic annie(dziewczynka z miskiem).

A można prosić jeszcze o plusy i minusy , bo ja naprawdę jestem zielony w tą grę.

Edit Czekam jeszcze na builda fiddlesticka i inne propozycje, a także na opinie postaci, które chcę kupić 1 post.

No wiesz... ja jak zacząłem grać to kupowałem championy... 0 kasy na runy... ogarnąłem się i mam full AD i full AP runki ;D

A co do plusów minusów... plusem wszystkich w/w championów jest potężne combo, jak i pojedyńcze skille^^ Annie i Anivia mają stuna

Minusy, tak jak w wiekszości Magów, mało hp. Szybko padasz, gdyż przeciwna drużyna atakuje najpierw Cb;)

EDIT

Build dla fiddla http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/fiddlesticks-all-hope-is-gone-99264

Jest tam też pełno buildów na inne championy. Warto przetestować i wybrać, który najlepiej odpowiada :D

Dzięki za stronke na pewno skorzystam :D czekam jedynie jeszcze na inne propozycje championów , ich wady/zalety i co skille mniej więcej robią ;p.

@Down a łatwo się nim gra ??

Pozbieraj kasę i kup sobie Heimerdingera [koleś z wielkim mózgiem] a jezeli chodzi o fiddlesticksa, to itemy pod AP i Cooldowna

Co do buildu Fiddla to mam fajny, sam go używałem http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/fiddlesticks-whered-all-my-health-go-80659

Anivia i Malzahar jedne z moich main champów, masakryczny dmg, Anivia ma stuna i ściankę to ratowania pupy sobie i innym. A co do Malzahara, to ma świetne ulti, dobry przelicznik po nerfie 1,3 więc zadaje ogromne dmg. Polecam ich jak najbardziej. Są to dość ciężkie postacie, ale jak się postarasz, szybko ogarniesz. Hmmm kogo mogę jeszcze polecić... sry, ale nic mi do glowy nie przychodzi, bierz malza i anivie i git :D

Anivia - stun, slow, sciana - a wiec sporo CC, czasami przydatna pasywka(jajko z ktorego sie odradzasz). Kulka stuna wooooolno leci :D

Brand - Dobry haras na midzie dzieki sporemu zasiegowi i pasywce. Mozna rowniez sklepac ladne combo ;p

annie - bardzo dobre aoe combo ze stunem

vlad - ladnie sie leczy drainami, pool dobry do aoe slowa albo ucieczki

le blanc- bardzo dobre combo, w early game naprawde wymiata, w pozniejszej fazie gry srednio przydatna

Malzahar - ladny dmg ze spelli, 2 spelle aoe i mocne ulti.

Teraz się zastanawiam Między Malzaharem a Brandem, ale raczej wybiorę Malzahara :D.Co do drugiej postaci to chyba wybiorę anivie :P chyba, że ktos jecze mógłby ktoś napisać coś o Lux, bo jeden kumpel mi ją bardzo poleca :D.Poczekam jeszcze do jutra wieczora z propozycjami , póki co lece.

ziomku. ja mam Anivie, poprostu wymiatający caster. według mnie jeden z najlepszych casterow w grze. Ja na twoim miejscu bym czekał na te champy zeby byly Free, stestujesz i zobaczysz. Bo co ci po takim załóżmy OP Xin Zhao którym po prostu nie umiesz grać. Więc tak: TESTUJ - KUPUJ - WYMIATAJ.

No ale skoro chciales nasze zdanie to ci polecam Le Blanc i Anivie :3

Anivia wymiata tylko na low ELO potem to syf .

Anivia: Na midzie robi masakre z każdego, combo ma jedno z najsilniejszych. Przede wszystkim trzeba ogarniać, będą próbowali cię gankować a anivia to jeden z większych papierów.

Malzahar: To co Anivia tylko łatwiejszy, łatwa farma i combo też ma dobre.

Kassadin: Nikt o nim nie wspomniał a raczej należy on do czołówki nukerów. Combo ma silne, escape mechanizm i harras jeden z najlepszych. Nie trzeba go tak ogarniać jak reszte. Dobry na początek.

Le Blanc: Silne combo na początek, harras też bardzo dobry. Do mid game jest przydatna później to syf, składa się od każdego na parę hitów.

Lux: Według mnie strasznie trudny czempion, ma same skill shoty którymi dość ciężko trafić. Gdy ktoś złapię się w klatkę rzucasz aoe kulkę + ult i kolesia nie ma.

Anivia wymiata tylko na low ELO potem to syf .

:lol:

Poprawiłeś mi humor.

Proponuję powysyłać swoje uwagi do Fnatic, Millenium, SK że są miernotami bo śmieli grać Anivią na DH.

Proszę Was jak się nie znacie na grze, to nie ośmieszajcie się swoimi "mądrymi" wypowiedziami.

Anivia to specyficzny champion, pełnie skrzydeł rozwija na pre-made/tournament gdzie umiejętne rozmieszczenie ściany wygrywa TF a nie go rujnuje. W 90% ludzie grający Anivią psują gry/ lub nie wykorzystują jej potencjału.

Więcej nie piszę bo nie wiem czy do kogoś dotrę.

p0gr0m a może jakaś porada dla mnie ?? :D :D.I jakbyś mógł to napisz też czy lux jest dobra :P bo wiem , że wybiore malzahara i kogo jeszcze możesz polecić ??

Dobra to tyle. Spodziewałem się trochę więcej wypowiedzi użytkowników, bo z tego co widziałem jest ich sporo od lol-a.Hmmmmm wybieram Malzahara i Anivię :D. Temat można zamknąć.

Temat został zamknięty. Powód: As you wish.

Na początek się powitam, gdyż jestem nowym userem ;p.Witam :D.

Otóż, nie dawno wróciłem do lol-a i składam z kumplami teama i ja mam grać postaciami na ap.Kupiłem pierw ryze i fiddlesticka.Otóż, nie za bardzo wiem, jak grać fiddlestickiem , dużo łatwiej mi się gra ryze.Dlatego też poszukuje builda na fiddlesticka, jeżeli mógłby ktoś napisać jakiegoś naprawdę dobrego będę wdzięczny.

Jest jeszcze jedna sprawa związana z kupnem postaci.Otóż, 16 wracam do domu z wakacji i chcę uzbierać sporą sumkę na jakies 2-3 postacie pod ap tylko problem tkwi w tym , że nie wiem jakie.Zastanawiam się nad LeBlanc , Lux , Malzaharem i Anivią.Chciałbym znać wasze opinie na temat tych postaci i wasze propozycje na kupno innych postaci pod ap.

@down Runy na 10 lvl :o słyszałem , że opłaca się dopiero na 20 kupować.Ale nie wiem, czy to prawda, a jeżeli tak to chyba będę zbierał na nie tak od 15 lvl.

Jak mógłbyś to wymień jeszcze cechy postaci np. wady zalety.Czekam jeszcze na odpowiedzi innych użytkowników i opinie innych bohaterów.

Edit ;p ale z 2 bohaterow mnie chyba nie zbawi tym bardziej, ze nie chce 2 za 6k tylko np jednego za 3k drugiego za 6k ;p ogółem i tak mało bohaterów kupiłem ;d

mod_ico.png
Jeśli się witasz, to przyjmuję, że to Twój pierwszy post, więc nie dostaniesz tym razem warna. Popraw pisownię, bo następnym razem będzie warn. - Kubox