Build

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma jakiś sprawdzony build dla xin zhao? Wystarczy mi samo core. Prosiłbym o wyrozumiałość, bo przeszukałem wiele stron i praktycznie wszędzie są same stare buildy. Próbowałem go również sam "budować" ale jakoś nie mam w ogóle pomysłu, co dla niego będzie najlepsze. Mam nadzieję, że mnie nie zjecie ;).

Mercury + Latarnia ( late sell)+ Brutalizer ( Yoomu ) + Randuin.

lub

Mercury + Triforce ( phage > zeal > sheen ) + Randuin

Dwa jedyne sensowne core.

Ok, spróbuję dzięki.

No ja się nie zgodzę :D trinity ? a powiedz mi jakiś spamowalny skill jest u xina ? Za duże cd na trinity.

W zależności od przeciwnika : mercury treats (ap lub duże cc)lub ninja tabi (ad).

Następnie przeciwko drużynie ap - wits end, a takto phantom dancer.

Jeśli będzie jax to uderzaj od razu w sword of divine.

Jeśli mają papierowy team to black cleaver, jeśli sporo hp to madreds bloodrazors.

Żeby Ci nie spierniczali kup frozen mallet.

Jeśli nadal masz problemy pomimo tego że masz buty i wits enda, kup banshee.

Xin jest postacią bardzo dobrą jeśli idziesz na full AS lub AD.

Podałem Ci build na dmg i survivality gdyż pewnie takiego potrzebujesz.

Polecam ignite + flash lub exhaust + flash bo w wielu sytuacjach pomaga "podwójny doskok".

Mam nadzieję że Ci pomogłem :)

3m się

Hmm.. no ciekawe dzięki, a jaki first item kupić? Buty + hp? Czy coś z wit-a lub phantom?

Starałem Ci napisać wcześniej w kolejności. Złap na początek tarczę.

Potem buty, attack speed z tego co napisałem (patrzysz po drużynie przeciwnej) i dalej jak leci :P

Moje runy to czerwone i quinty pod armor penetration, reszta attack speed.

Masteries 11/19/0 włączając w obu drzewkach attack speed.

Poniżej masz screena.

Full attack speed. Itemy : buty na cc (na rammusa, xina, jaxa i kennena), sword of divine na jaxa, wits end (magic dmg od jaxa, rammusa, kennena i vlada,), bloodrazory (duże hp u vlada, rammusa i jaxa) i miałem zamiar robić frozen mallet żeby nie spierniczali ;)

1a133a24a9bbdb38.jpg

ten powyższy build jest bardzo "egoistyczny", dlatego nie mogłem się powstrzymac przed odpowiedzią..

w teamowej grze robienie postaci specjalnie po to, zeby bić barona solo, albo wymiatać 1 na 1 jest psuciem gry innym, więc zapewne nie tylko mnie coś trafia gdy takich "killerów" dolosowuje do teamu. W dowolnym team fight nie trzeba tego nawet specjalnie focusowac, bo pierwszego stuna juz nie przeżyje - czyli przydatność średnia, a 1 na 1 będą walczyć jedynie przeciętnie rozgarnięci gracze, tym bardziej, że w przypadku przeciwnika xina "solówka" jest ryzykownym przedsięwzięciem, niezależnie od tego, jak jest zbudowany...

Build u góry (ten poparty screenem) jest o niebo lepszy.

Te buildy są śmieszne 0 survivala.... XIN NIE JEST AS

Te buildy są śmieszne 0 survivala.... XIN NIE JEST AS

Jeśli nie umiesz czytać albo nie czytasz wszystkiego to współczuje Twojego wykształcenia.

Wcześniej podałem build na survival + dmg...Poza tym gram od 1 CBT w LoL-a. Poza tym dla mnie

xin na AS jest najlepszy z tego wszystkiego a jeśli Ty nie potrafisz tak grać to nie moja wina.

Jeśli nie masz doświadczenia z grą to nie wcinaj się w rozmowę,a nie wpier.... się jednym

zdaniem które nic nie wnosi.

Kolega pytał o przykłady a nie o ich ocenę.

Więc nara śledziu...

Panowie spokojnie, na prawdę nie ma potrzeby się od razu wyzywać. Każdy ma inny build, ja np. na razie gram na: armor + 5 hp - latarnia - mercury - yomumu - blackcleaver - a potem survi tzn. randuin itp. Myślę też nad tym sword of divine. I na razie daję radę. :)

Jeśli nie umiesz czytać albo nie czytasz wszystkiego to współczuje Twojego wykształcenia.Wcześniej podałem build na survival + dmg...Poza tym gram od 1 CBT w LoL-a i dla mnie xin na AS jest najlepszy z tego wszystkiego a jeśli Ty nie potrafisz tak grać to nie moja wina.Jeśli nie masz doświadczenia z grą to nie wcinaj się w rozmowę,a nie wpier.... się jednym zdaniem które nic nie wnosi.Kolega pytał o przykłady a nie o ich ocenę. Więc nara śledziu...

Ja tylko chciałem zapytać czy grasz tylko Normale? Jeśli tak to nie mamy o czym rozmawiać.

Efektywne AS wynosi 1.5 to po pierwsze.

Po drugie idąc w AS przeciwnik składa Thornmaila i nie ma Xina.

Jedyny viable build: youmuus-ghostblade/wriggles-lantern/mercurys-treads/the-black-cleaver/randuins-omen/force-of-nature

Ja tylko chciałem zapytać czy grasz tylko Normale? Jeśli tak to nie mamy o czym rozmawiać.Efektywne AS wynosi 1.5 to po pierwsze.Po drugie idąc w AS przeciwnik składa Thornmaila i nie ma Xina.Jedyny viable build: youmuus-ghostblade/wriggles-lantern/mercurys-treads/the-black-cleaver/randuins-omen/force-of-nature

Po pierwsze nie gram tylko normal game.

Rozegranych mam około 300 rankedów.

Na Twój build właśnie thornmail znaczy koniec xina :D

Wybacz ale sword of divie co 4 ataki zadaje 100 MAGIC dmg, Wits end zadaje dodatkowo 42 MAGIC dmg, Madred Bloodrazors zadaje 4% hp przeciwnika jako MAGIC dmg + ma swój własny dmg.

A Ghostblade, latarnia i black cleaver to tylko i wyłącznie attack dmg.

No i tym sposobem sam siebie wykończyłeś tym thornmailem :D

Pozdro ;)

O.O Nie wiedziałem, że xin już w CBT był :*

Xin wszedł w otwarciu Season 1 so WTF? EEeeee tam olać to. Build dla xina? Za sekundę podam ale teraz muszę dodać cytat ''asasina''

z podstawowymi itemami masz jakies 200dmg na 18lvl i jakies 2.2 atack speed kombo sie robi E na dopadniecie Q na podbicie i W jak chcesz go szybciej zabic jak slabo idzie to R to mu duzo hp odrazu schodzi i dead

Ekhem, ekhem. Nie chcę nic mówić ale używanie R na dobicie to najgorsze co można zrobić. R jako skill zabiera 20%(?) aktualnego zdrowia przeciwnika czyli jeżeli będzie mieć 1000 hp to zabierze mu 200 dmg + dmg podane w skillu, a jeżeli będzie mieć przypuśćmy 200 hp to zabierze 40 + dmg podane w skillu no więc powinniśmy robić następujące combo :W->E->R(jeżeli możemy)->Q

Build:

Core do jungli :

Latarnia > Frozen Mallet > Atma

@Mocno magiczny i dużo cc :

FON, Omen, Mercurki(jak nie kupiliśmy czegoś wcześniejszego to można złożyć Angela)

@Mocno fizyczny mało cc :

Thornmail, Omen, Tabi

Tyle na ten temat...

@Edit obczaiłem sobie konto kolegi z 300+ Rankedami widać ostro kłamie rankedów ma około 100 i elo 1320 z groszami :)

No może z rankedami przegiąłem bo na ogół z kimś i nie zwracam uwagi na to jakie zapro dostanę od kogoś.

Więc za pomyłkę przepraszam.

A wcześniej pytanie padło od kiedy gram wogóle :D A nie od kiedy xinem :D

Pamiętam że jak wyszedł to był mocną op postacią.

Ale teraz to prawie wszyscy mają taki sam poziom.

Jeśli nie umiesz czytać albo nie czytasz wszystkiego to współczuje Twojego wykształcenia.Wcześniej podałem build na survival + dmg...Poza tym gram od 1 CBT w LoL-a i dla mnie xin na AS jest najlepszy z tego wszystkiego a jeśli Ty nie potrafisz tak grać to nie moja wina.Jeśli nie masz doświadczenia z grą to nie wcinaj się w rozmowę,a nie wpier.... się jednym zdaniem które nic nie wnosi.Kolega pytał o przykłady a nie o ich ocenę. Więc nara śledziu...

Od pierwszej bety? Dobrze Ci się wtedy Xinem grało no nie?

Odnośnie buildu:

Core: Frozen Mallet + Mercury + Sword of Divine

IMHO największy own.

Ale to zależy od upodobań.

Następny który źle przeczytał o0 oj dzieci...lubicie łapać za słówka...Było wcześniej pytanie od kiedy gram w LoLa.

Napisałem że od bety co miało znaczyć że mam jakieś doświadczenie, a następnie kontynuowałem swoją myśl odnośnie buildu xina.

Ale oczywiście dzieci neo wiedzą swoje i lubią się wymądrzać.

Sorki jeśli kogoś uraziłem ale zamiast pisać na temat to tylko krytykujecie i wyśmiewacie.

Ogarnijcie się...

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma jakiś sprawdzony build dla xin zhao? Wystarczy mi samo core. Prosiłbym o wyrozumiałość, bo przeszukałem wiele stron i praktycznie wszędzie są same stare buildy. Próbowałem go również sam "budować" ale jakoś nie mam w ogóle pomysłu, co dla niego będzie najlepsze. Mam nadzieję, że mnie nie zjecie ;).