C9 vs Vindictus vs Dragon Nest

Siemanko (tak to znowu Ja) XD.

Chciałbym sobie pograć w jakiegoś fajnego Action mmorpga a chyba jedyne, które mi pójdą to :

-C9

-Vindictus

-Dragon Nest (co prawda grałem i na DN Sea i EU ale zniechecil mnie cap level w 4 dni, wiec chce porównać do pozostałych 2-óch tytułów)

I tutaj pojawia się największy problem (YOLO) i lista moich pytań.

-Która gra ma najwięcej contentu, bossy, klasy, najlepszy non-target, ile zajmuje wbicie cap levelu, i jak wygląda end-game (bossy/pvp) ?

-Która z nich jest najmniej P2W? (item shop ze strojami itp jak to jest w DN wcale mi nie przeszkadza)

-Która gra posiada najlepsze PvP?

-Która z gier ma największą populacje (nie chodzi mi o Polaków, tylko ogólnie)

-Czy wszystkie mają serwery europejskie, jeżeli tak to który wybrać (w danej grze)?

-Która jest najlepiej zoptymalizowana? (słaby pc)

-Kilka słów zachęcających do gier i dlaczego akurat ta lepsza od pozostałych dwóch.

Pozdrawiam Serdecznie. I'll be waiting.

EDIT WIEM POMYLILEM HnS z ACTION RPG. SORRY :* JUZ ZMIENIONE.

EDIT 2 ALE WYDAJE MI SIE ZE DO DN'a Raczej nie chce wracać, podałem jako porównanie, bo jeżeli C9 i Vindictus okażą się gorsze waszym zdaniem to nie zagram chyba w nic (SAMOBÓJSTWO ? - BO NIE MAM W CO GRAĆ :< )

Te tytuły co wymieniłeś to nie hack n slashe:]

osobiscie nie polecam żadnej z tych gier bo to instancjonowki które na dluzsza metę poprostu się nudzą.

Jeśli chodzi o optymalizacje to wiadomo ze dragon jest. Wkoncu jest najstarszym tytułem z wyżej wymienionych. Hmm p2w? Żadna z nich nie jest p2w. I nigdy nie będą. Najlepsze pvp ma na bank c9 ale cukierkowy DN nie wiele odstaje. Vind. Nawet nie biorę pod uwagę no chyba ze lubisz pve bo bezapelacyjnie ten tytuł przoduje. Populacje są porównywalne , zawsze jest z kim grać. Sort za chaos ale jestem z deka pijany.

-Która gra ma najwięcej contentu, bossy, klasy, najlepszy non-target, ile zajmuje wbicie cap levelu, i jak wygląda end-game (bossy/pvp) ? Nie wiem jak teraz, ale pod względem contentu pve Vindictus chyba ma najwięcej

-Która z nich jest najmniej P2W? (item shop ze strojami itp jak to jest w DN wcale mi nie przeszkadza) W zupełności najmniej P2W jest w DN

-Która gra posiada najlepsze PvP? DN bez wątpienia.

-Która z gier ma największą populacje (nie chodzi mi o Polaków, tylko ogólnie) Tutaj trudno jest mi cokolwiek powiedzieć, jako ze nnie ma chyba podanych nigdzie informacji, ale stawiałbym na dość równą populację.

-Która jest najlepiej zoptymalizowana? (słaby pc) Co do zoptymalizowania to raczej najlepiej zoptymalizowany jest DN, Vindictus potrafił przyciąć nieźle na coniektórych dungach na moim starym pc z 2rdzeniowym amd.

-Kilka słów zachęcających do gier i dlaczego akurat ta lepsza od pozostałych dwóch. Jeżeli zależy Ci najbardziej na pvp, lubisz cukierkową grafę i ogólnie anime - wybrałbym DN. W Vindictusie pvp praktycznie nie żyje, za to bardzo przypadł mi content pve tam raidy były za***iste - nie wiem jak tam teraz, już trochę dawno grałem. A znów C9 jakoś bardzo nie powalał.

Poczekaj na wildstara i inne tytuły co maja wyjść w 2 połowie tego roku. Jakie? Na forum był taki temat. Poszukaj:-]

@Quesha, poczekałbym, gdyby mój komputer uciągnął by cokolwiek :)

(core 2 duo 2x2,5 , radeon x1300/x1550 512, 1gb ram ) SO CLOSE. A hajsu na nowy nie mam xD

Ale spoko inne propozycje prócz tych możecie wysyłać na PW żeby nie było ostrzeżeń za offtop.

Jeszcze jakieś opinie poproszę. :> Pytanie generalnie jest taki Vindictus vs. C9 (i wersja steam czy webzen)

Powiem krótko Dragon nest jest lepszy od każdej z tej gry :)

PvP w tej grze jest wspaniały i oczywiście brak Pay2win.

A mnie swoją drogą z wymienionych tytułów przyciągnął tylko Vindictus.

De facto grałem trochę w DN, ale po prostu mi się znudził - rzy... ekhm. wymiotować mi się chciało gdy widziałem 150-tego questa w tym samym dungeonie.

W C9 bawiłem się na prawdę chwilkę, tj. przez pierwsze bodajże 4 dungeony. Dlaczego tak? Gra po prostu na tle Vindictusa, czy wyżej wymienionego Dragon Nesta wypada cholernie słabo. A chodzi o to, żeby produkcja przyciągała od samego początku. W C9 zdecydowanie tak nie jest, za co należy się siarczysty cios w policzek twórcom, bo mieli pole do popisu.

Co w sobie ma Vindictus, a co przyciągnęło mnie do niego?

Szczerze powiedziawszy - nie mam zielonego pojęcia.

Grafika, gameplay... to wszystko podpada pod mój gust.

No ale cóż - jak to bywa z gustem - każdy ma swój, więc to ty wybierzesz ;)

P.S. Tak nawiasem to można poczekać na gierkę Lune Of Eden - o ile w ogóle trafi do europy, bo co do niej mam spore oczekiwania.

Lune of Eden raczej nie pojawi się w europie, a jeżeli już to jeszcze lata świetlne miną. :/

Do Dragon Nesta nie chce mi się już wracać bo strasznie nudzi. Spróbuje najpierw C9 - (tylko dlatego, że ciekawie wygląda pvp) a następnie Vindictusa - może PvE mi się jednak spodoba...

Teoretycznie każda z tych gier Ci się znudzi jeśli masz zamiar solować.:)

C9 najlepsze z tych wszystkich gier.

Hmmmmm, mając okazję zagrać w każdą z tych gier mogę coś o nich napisać.

-Która gra ma najwięcej contentu, bossy, klasy, najlepszy non-target, ile zajmuje wbicie cap levelu, i jak wygląda end-game (bossy/pvp) ? -tutaj co do pve nie ma żadnego sprzeciwu iż to właśnie vindictus.Posiada bardzo dużo dungeonów i bossy są dosyć ciekawe.Posiada jeszcze wiele instancji np. 25 osobowcyh na którym jest totalny rozpierdziel i właśnie to mi się podoba :D.Zaś co to pvp to koledzy u góry chyba dawno nie grali bo zostało dodanych pare trybów pvp oraz został stworzony ranking (ale nie wiem czy jeszcze działa)

-Która z nich jest najmniej P2W? (item shop ze strojami itp jak to jest w DN wcale mi nie przeszkadza) -żadna z gier nie jest p2w

-Która gra posiada najlepsze PvP? Ogółem najlepsze pvp ma C9, ale jako iż bardzo denerwowało mnie wciskanie 1,2.3 to w vindictusie mi się bardziej podobało pvp (które jeszcze wtedy nie było rozbudowane) gdyż wolę robić kombinacje przycisków niż wycelować w kogoś i nacisnąć 1

-Która z gier ma największą populacje (nie chodzi mi o Polaków, tylko ogólnie) -Największą populację ? hmnmmm tutaj chyba będzie dragon nest

-Czy wszystkie mają serwery europejskie, jeżeli tak to który wybrać (w danej grze)? -Wszystkie mają serwery europejskie

-Która jest najlepiej zoptymalizowana? (słaby pc)- Dragon nest

-Kilka słów zachęcających do gier i dlaczego akurat ta lepsza od pozostałych dwóch.-Moim zdaniem vindictus jest lepszy od tych pozostałych dwóch, ponieważ tam naprawdę się liczy zręczność i zapamiętywanie kombinacji ciosów.Ataki także w dragon nest i c9 na początku wydają się dosyć sztywne, zaś w vindictusie od samego początku jest naprawdę widowiskowo.

Ta to wy chyba w C9 nie graliscie - Bo prawda jest taka ze ta gra dzieki temu ze jest PO POLSKU ma najwiecej polaków.

Dużo polaków gra również w DN ; ) Jest tam nawet polska gildia i fan page na FB ^^ A co do P2W w DN się również nie zgodze.. W vindictus'ie może być bo to właśnie Nexon .

Wybrales jakas gre ? bo w sumie pograłbym w cos nowego.

Tak zdecydowałem się na vindictusa mimo wszystko.

Gdyby ktoś chciał pograć wspólnie, a może nawet stworzyć gildie to zapraszam do tematu :

No nie... Ktoś z Was zna w ogóle system PvP w C9 ?! No chyba nie... Wbijanie się do dunga innego gracza, areny PvP, Wojny Gildii, ale najważniejszy jest wcześniej wymieniony system "wpieprzania" się na czyjegoś dunga i najzwyczajniej w świecie zabić go ( jest to coś w rodzaju PK ). Moim zdaniem najlepszy non-target i najlepsze PvP ma C9 Z TYCH TRZECH GIER ( nie ogółem ). Tyle ode mnie.

btw. w C9 zaaczynam grać od jutra, ale teamu szukam do vindictusa bo tam bardziej pve. I zobaczymy po jakimś czasie, która okaże się lepsza, wtedy oddam się jej całkowicie (bez podtekstów)

Ale gdyby ktos chciał w c9 ze mną pograć to pw.

A co do vindictusa to zgłaszać się w temacie, ktory podałem wczesniej.

PvP w C9 jest mega.

Ale PvE i craft jest nudny.

Na PvP musisz miec baaaardzo niski ping zeby miec rowne szanse, a czasem z tym trudno.

Heh... W C9 od ziemniaczków nie ma wysokiego pingu... PvE nie wiem czy jest trudne bo prawie każde dungi przechodziłem na excellent, trzeba tylko ogarnąć swoją postać i combo a na craft trzeba mieć po prostu hajs, jak to w każdej grze..

Ja pobieram wersje ze steam (od webzena o ile sie nie mylę) zobaczymy jak to z pingami będzie.

EDIT a webzen nie kupił czasem udziałów ziemniakow ?

Podoba mi się coraz bardziej to pvp w c9, głównie to, że moge komuś wejść na dunga i po utrudniać mu życie :P