Cześć. Założyłem ten temat z czystej ciekawości. Jakim klasami gracie, jak budujecie swoich bohaterów i czy jesteście zadowoleni z wyboru?
Od momentu zobaczenia gameplayu kleryka, zakochałem się w tej klasie, dlatego mój wybór nie był trudny. Na początku stworzyłem postać i budowałem ją pod siłę leczenia, regenerację many i maksymalną ilość many, ale po kilkunastu minutach gry stwierdziłem, że takie rozdawanie 'talentów' było złym pomysłem, postać trafiła do 'kosza'. Nie był to jednak koniec mojej przygody z uzdrowicielem, miałem nowy, inny sposób na stworzenie potężnej klasy. Wpadłem na myśl założenia semi-priesta. Jako, że priest posiada wystarczającą ilość umiejętności ofensywnych, nie było to trudne. Swoje talenty rozdaje 1:2 (siła leczenia:szansa na atak krytyczny). Jestem zadowolony z tego wyboru, daje mi to ogromną przeżywalność i samowystarczalność. Problemów z maną nie ma, niebieski pasek utrzymuje się non-stop na 90-100%. O życiu nie muszę wspominać, bo jak to uzdrowiciel, czerwony pasek non stop utrzymuje się na 100%, a nawet jeśli spadnie w trakcie walki z bossem, podstawowa umiejętność leczenia bez większego problemu uratuje mnie przed hańbiącą śmiercią. Nie mogę gwarantować skuteczności tego buildu na późniejszym etapie gry, ale w okolicach 20 poziomu, nie mam problemów z zadaniami grupowymi, czy zwykłym tłuczeniu bestii. Co do walki z innymi graczami, stoczyłem kilka pojedynków i nie zdarzyło mi się jeszcze przegrać.