Cabal 2

Przyszedł czas na coś co kocham. :> Uświadamianie ludzie...Na początku zadajcie sobie jedno pytanie. Odpowiedzcie sobie w głębi siebie (szczerze). Jaka gra była dobra od 2012 roku? Spieszę z odpowiedzią każda. Oczywiście w waszych wygórowanych świadomościach same crapy. Idąc tym tropem można dojść do wniosku, że żadna gra nie jest crapem. Gdyż reprezentują ten sam poziom. Teraz kolejne pytanie do was drodzy koneserzy. Jaka gra wyznacza standardy dzisiejszych gier mmorpg? Przypuśćmy, że wasz ukochany WoW. Czym różni się od takiego Cabala 2? Oczywiście, że niczym.

-Robisz misje?

-Robisz!

-Expisz?

-Expie!

-Robisz dungi 20 razy, biegasz po świecie robiąc inne rzeczy?

-Robie!

Gdzieś widziałem, że ktoś pisał o tym, że Cabal 2 byłby dobry w 2010. Nie chciał bym tu nikogo urazić ale WoW wyglądał lepiej od większości gier wydanych w 2010. Co teraz wydaje się głupotą. Tak więc już pod koniec powiem tylko jedno. Dużo cebuli i bulu dópki w kolejnych ,,crapowatych'' latach drodzy koneserzy. Niech się wam wiedzie.

..Bym zapomniał..:_)...Nigdy nie wyjdzie dobra gra. Każda będzie crapem miłego farmienia w wowie.

-Robisz misje?-Robisz!-Expisz?-Expie!-Robisz dungi 20 razy, biegasz po świecie robiąc inne rzeczy?-Robie!

Nie ważne co się robi, ważne w jaki sposób. Składa się na to bardzo wiele czynników. To tak samo, jak z FPS'ami. Idąc Twoim tokiem myślenia każdy FPS jest dobry, bo chodzisz i strzelasz, a prawda jest taka, że te gry się od siebie różnią wieloma rzeczami. To samo tyczy się gier MMO.

kolega chcial napisac ze jakakolwiek gra nie wyjdzie to wy krzyczycie i tak crap.... widac i czuc tuu smrod pieluch .. tesknie za latami 90 kiedy tooo gracze doceniali gry a nie jak teraz banda debili i znawcow co widza same crapy.

warn_ico.png
Obrażanie innych ~ NS
kolega chcial napisac ze jakakolwiek gra nie wyjdzie to wy krzyczycie i tak crap.... widac i czuc tuu smrod pieluch .. tesknie za latami 90 kiedy tooo gracze doceniali gry a nie jak teraz banda debili i znawcow co widza same crapy.

Z tymi latami 90 to ładnie pojechałeś. Doceńmy grę która niczym nie wyróżnia się od już istniejących tytułów, wygląda gorzej od nich, chodzi gorzej od nich i zostaje wydana w 2015 roku.

Tu chodzi o klimat tej gry ale co gimby o tym wiedzą.

memory allocation for bytes failed moze mi w tym temacie pomoze mam taki klopot jak wczesniej napisalem chce pograc i po pewnym czasie bach i nie gram bo wykakuje to ustrojstwo ;/

Najlepsze jest to, że wypowiadają się wielcy eksperci, którzy wbili 10 poziom i uważają że gra to crap. Nawet nie wiemy jak wygląda end game, porządne PVP itp. ale oczywiście ludzie wszech wiedzący już się wypowiedzieli. Owszem, gra nie jest fenomenalna, nie wprowadza nie wiadomo czego do gatunku, ale do najgorszych nie należy i warto dać jej szanse i poczekać na więcej contentu.

masz racje dlatego jak mi kto z tym errorem pomoze walic za przeproszeniem hejterow i grac w cos trzeba :)

Z tymi latami 90 to ładnie pojechałeś. Doceńmy grę która niczym nie wyróżnia się od już istniejących tytułów, wygląda gorzej od nich, chodzi gorzej od nich i zostaje wydana w 2015 roku.

Jakaś gra się wyróżnia? Jakiś przykład podasz? Połowa ma dobra grafikę ale nic poza tym. Druga połowa ma na odwrót.

Jakaś gra się wyróżnia? Jakiś przykład podasz? Połowa ma dobra grafikę ale nic poza tym. Druga połowa ma na odwrót.

Ironia. Nie załapałes:)

muzyka jest konkretna normalnie byłem wniebowzięty gdy usłyszałem kompozycje rodem z gier tematyki budowania szpitala, które śmigały na PSX :) ... fail i tyle

memory allocation for bytes failed moze mi w tym temacie pomoze mam taki klopot jak wczesniej napisalem chce pograc i po pewnym czasie bach i nie gram bo wykakuje to ustrojstwo ;/

bardzo latwo naprawic ten bug cry engin error .

Musisz wywolac konsole polecen

Klikasz "start">wyszukiwarke wypisujesz "cmd">klikasz prawym przyciskiem myszy "run as administrator"> wypisujesz w konsoli lub kopiujesz wklej "bcdedit /set IncreaseUserVa 3072" dajesz enter i restartujesz komputer.

Klimat, klimat i jeszcze raz klimat ostatnią grą która miała klimat tylko została zniszczona przez bugi, hacki oraz jak co niektórzy mówią IS było ArcheAge, wczesnej był to Aion i Rift, ba nawet The Secret World ma świetne questy, które nie nudzą i człowiek gra by zobaczyć co będzie dalej, muzyka, dźwięki... wszystko idzie w grywalność, miodność.

Nie wiem co jeszcze potrzeba, żebyście na oczy przejrzeli, że Inspirit Online, Cabal 2, Echo Of Soul to najzwyklejsze krapiszońce, gdzie człowiek gra bo ma nadzieję, że będzie lepiej, ale niestety lepiej nie będzie od początkowych lvli jest ciągle to samo, tylko skiny mobków się zmieniają.

W większości nawet postać wygląda podobnie i mamy atak klonów, przecież to żal w coś takiego grać i to jeszcze w wakacje.

Kolejną szansą ratowania sytuacji może być BD, gdzie jest sporo rzeczy do robienia, trzeba mieć tylko nadzieje, że nie popełnią tych samych błędów co AA

Klimat, klimat i jeszcze raz klimat ostatnią grą która miała klimat tylko została zniszczona przez bugi, hacki oraz jak co niektórzy mówią IS było ArcheAge, wczesnej był to Aion i Rift, ba nawet The Secret World ma świetne questy, które nie nudzą i człowiek gra by zobaczyć co będzie dalej, muzyka, dźwięki... wszystko idzie w grywalność, miodność.Nie wiem co jeszcze potrzeba, żebyście na oczy przejrzeli, że Inspirit Online, Cabal 2, Echo Of Soul to najzwyklejsze krapiszońce, gdzie człowiek gra bo ma nadzieję, że będzie lepiej, ale niestety lepiej nie będzie od początkowych lvli jest ciągle to samo, tylko skiny mobków się zmieniają.W większości nawet postać wygląda podobnie i mamy atak klonów, przecież to żal w coś takiego grać i to jeszcze w wakacje.Kolejną szansą ratowania sytuacji może być BD, gdzie jest sporo rzeczy do robienia, trzeba mieć tylko nadzieje, że nie popełnią tych samych błędów co AA

to siedz i czekaj do usranej mocy , ale daj ludziom grac i przestan pieprzyc...

ps jak wyjdzie ten tw3oj black desert tez bedzie crapem ... gimby sie postaraja...

ten portal powinien zmnienic nazwe z mmorpg na raczej "wielcy wytrawni nic nie robiacy koneserzy ktorzy czekaj i czekaja "

ja sie nie dziwie wydawcom ze gier nie publikuja w europie...

warn_ico.png
Wulgaryzm ~ NS

Och widzę że ktoś ma problem z faktem, że ktoś może mieć inne zdanie i zamiast podać jakieś konkretne argumenty, to lepiej pisać co ślina na język przyniesie. :)

To już nie moja wina, że ludzie zadowalają się crapem, bo jak to cytuję "nie ma nic aktualnie ciekawego do grania" - a grać przecież trzeba nie ? XD

Ja tam na nic nic nie czekam, jak będzie to będzie, a jak bym nie miał w co grać to jak pisałem jest jeszcze Rift, który na maksymalnych detalach może konkurować z aktualnymi MMO, a jego questy bija wszystkie to co widzimy w aktualnie wychodzących produkcjach więc chillout XD

Och widzę że ktoś ma problem z faktem, że ktoś może mieć inne zdanie i zamiast podać jakieś konkretne argumenty, to lepiej pisać co ślina na język przyniesie. To już nie moja wina, że ludzie zadowalają się crapem, bo jak to cytuję "nie ma nic aktualnie ciekawego do grania" - a grać przecież trzeba nie ? XDJa tam na nic nic nie czekam, jak będzie to będzie, a jak bym nie miał w co grać to jak pisałem jest jeszcze Rift, który na maksymalnych detalach może konkurować z aktualnymi MMO, a jego questy bija wszystkie to co widzimy w aktualnie wychodzących produkcjach więc chillout XD

chcesz argumenty prosze bardzo myslisz ze czemu taka gra black desert pojawi sie w europie nie blizej niz za 3 lata poniewaz wy koneserzy eurpejscy macie tak wytrawne smaki ze tworcom nie chce sie tu publikowac w europie jest kicha aktywnosc w grach mmorpg

Wydawca najpierw analizuje i patrzy jak sie rozwija rynek i widzi czarna dziure bez dna ... ladowanie pieniedzy w proznie ...lepiej wydac na ostatnia chwile przy malych kosztah publikacji przez firme krzak i zgarnac jeszcze troche pieniedzy .... .

NcSoft ktory jest liderem moim zdaniem w grach mmorpg jeszcze kilka lat temu publikowal gry u nas rownoczesnie ze swoim rodzinym rynkiem a teraz ma na nas wyrabane ....

czekacie na lineage eternal to se poczekac .... z 6 lat

Przyszedł czas na coś co kocham. :> Uświadamianie ludzie...Na początku zadajcie sobie jedno pytanie. Odpowiedzcie sobie w głębi siebie (szczerze). Jaka gra była dobra od 2012 roku? Spieszę z odpowiedzią każda. Oczywiście w waszych wygórowanych świadomościach same crapy. Idąc tym tropem można dojść do wniosku, że żadna gra nie jest crapem. Gdyż reprezentują ten sam poziom. Teraz kolejne pytanie do was drodzy koneserzy. Jaka gra wyznacza standardy dzisiejszych gier mmorpg? Przypuśćmy, że wasz ukochany WoW. Czym różni się od takiego Cabala 2? Oczywiście, że niczym.-Robisz misje?-Robisz!-Expisz?-Expie!-Robisz dungi 20 razy, biegasz po świecie robiąc inne rzeczy?-Robie!Gdzieś widziałem, że ktoś pisał o tym, że Cabal 2 byłby dobry w 2010. Nie chciał bym tu nikogo urazić ale WoW wyglądał lepiej od większości gier wydanych w 2010. Co teraz wydaje się głupotą. Tak więc już pod koniec powiem tylko jedno. Dużo cebuli i bulu dópki w kolejnych ,,crapowatych'' latach drodzy koneserzy. Niech się wam wiedzie...Bym zapomniał..:_)...Nigdy nie wyjdzie dobra gra. Każda będzie crapem miłego farmienia w wowie.

Co do hejterow to oni zawsze beda, nie ma takiej opcji zeby znikneli, swiat jest jaki jest.. media/jedzenie duzo robia. Oni po prostu musza sie wyladowac gdzies, napisac jakas rzecz ktora zdemotywuje kogos innego, ktory to przeczyta, wtedy poczuja spelnienie, nie widza, ze problem tkwi w nich samych, w nikim i w niczym innym. Ja jak chce moge sie cieszyc kazda gra, dla mnie zadna gra to crap, bo wazne aby w srodku czuc sie szczesliwym. Takich osob na tego typu forach znajdziesz wiecej, niz tych ktorzy napisza cos co polepszy Ci humor i da Ci energie. Tym ktorzy sie przejmuja " swolami hejterow " radze sie otrzasnac i przemyslec kilka spraw, szczegolnie w swojej glowie, nie szukac problemow u innych, ja ich nie szukam od bardzo dawna, bo wiem, ze w sobie mam ich wystarczajaco duzo i nie mam po prostu na to czasu, a tym bardziej checi.

Co do hejterow to oni zawsze beda, nie ma takiej opcji zeby znikneli, swiat jest jaki jest.. media/jedzenie duzo robia. Oni po prostu musza sie wyladowac gdzies, napisac jakas rzecz ktora zdemotywuje kogos innego, ktory to przeczyta, wtedy poczuja spelnienie, nie widza, ze problem tkwi w nich samych, w nikim i w niczym innym. Ja jak chce moge sie cieszyc kazda gra, dla mnie zadna gra to crap, bo wazne aby w srodku czuc sie szczesliwym. Takich osob na tego typu forach znajdziesz wiecej, niz tych ktorzy napisza cos co polepszy Ci humor i da Ci energie. Tym ktorzy sie przejmuja " swolami hejterow " radze sie otrzasnac i przemyslec kilka spraw, szczegolnie w swojej glowie, nie szukac problemow u innych, ja ich nie szukam od bardzo dawna, bo wiem, ze w sobie mam ich wystarczajaco duzo i nie mam po prostu na to czasu, a tym bardziej checi.

Bardzo mi cię szkoda, jeśli całe nowe pokolenie tak będzie myśleć, to nic się u nas nie poprawi, zero ambicji, zero pragnienia zmian, normalnie anemiczne społeczeństwo, dające się robić w wała każdemu :>

chcesz argumenty prosze bardzo myslisz ze czemu taka gra black desert pojawi sie w europie nie blizej niz za 3 lata poniewaz wy koneserzy eurpejscy macie tak wytrawne smaki ze tworcom nie chce sie tu publikowac w europie jest kicha aktywnosc w grach mmorpgWydawca najpierw analizuje i patrzy jak sie rozwija rynek i widzi czarna dziure bez dna ... ladowanie pieniedzy w proznie ...lepiej wydac na ostatnia chwile przy malych kosztah publikacji przez firme krzak i zgarnac jeszcze troche pieniedzy .... .NcSoft ktory jest liderem moim zdaniem w grach mmorpg jeszcze kilka lat temu publikowal gry u nas rownoczesnie ze swoim rodzinym rynkiem a teraz ma na nas wyrabane ....czekacie na lineage eternal to se poczekac .... z 6 lat

Raczej chodzi o to, że ich rynek jest większy i na ich rynku ludzie płacą za gry, u nas lepiej wydać jakiegoś crapiszona w którego pogra się 3 miechy zamknie i odsprzeda innej firmie która zrobi to samo itd., więc twoje argumenty są z pupy wzięte, lepiej się postaraj.

Swoją wypowiedzią tylko potwierdziłeś to co napisałem wyżej lepszy crap niż nic, tylko, że jak pisałem mamy tez starsze produkcję nadal wspierane, które są o nie lepsze od tych nowych, ale co tam nie są nowe i nie możesz stać się prosem przez wakacje, więc nie opłaca się grać xD

U nas nie opłaca się wydawać milionów na produkcję bo się to nie zwróci, a szkoda bo do odbija się na dźwięku, grafice i grywalności, a "głodni" łykną wszystko :), więc jak by było jak ty to napisałeś więcej szanujących siebie i swój czas "koneserów" odbiło by się to pozytywniej na rynku gier, tak jak to było kiedyś :)

ps. ja aktualnie na nic nie czekam jak wyjdzie to wyjdzie, wieczorkiem pogram z 2h w Dirty Bomb, a po robocie basenik i jakieś piwko, a jak wyjdzie BD to się pomyśli bo po testach na JP warto poczekać, jeśli nie zniszczą gry IS i będą dbać o grę to będzie nieźle, póki co nic jej nie może zagrozić

Co do LE nie grałem, to nie wiem, wypowiadam się tylko na temat gier, w które udało mi się pograć :)

Bardzo mi cię szkoda, jeśli całe nowe pokolenie tak będzie myśleć, to nic się u nas nie poprawi, zero ambicji, zero pragnienia zmian, normalnie anemiczne społeczeństwo, dające się robić w wała każdemu :>

Dzieki, ale nie potrzebuje twojego wspolczucia. To jest wlasnie to o czym mowie. Zauwaz jakie emocje w sobie wytworzyles piszac cos takiego i jak to moze wplynac na twoje zachowanie w przyszlym czasie, jesli widzisz swiat, tak jak piszesz, ze ludzie sa zli/falszywi i na kazdym kroku chca Ci uprzykrzyc zycie/zrobic Cie w " ch*ja " jak to napisales, to jest to tylko i wylacznie twoje myslenie i ty tworzysz sobie takie realia. Jak zmienisz myslenie w odwrotnym kierunku, to nic takiego nigdy Cie nie spotka, swiat to nie wieczne klótnie wojny itd, jedynie my sobie taki obraz tworzymy, ale jak zmieni sie swoja swiadomosc, to zauwazasz zupelnie co innego i odpychasz te nie przyjemne rzeczy, po prostu ich NIE MA, czlowiek goni do tego aby byc szczesliwy, ale niestety wiele ludzi weszlo na zla droge. Nawet nie masz pojecia ile ja o tobie juz wiem czytajac twoje komentarze na tej stronie i nie chodzi mi tu o to co zjadles dzis na sniadanie lub o ktorej wstales. Wiem o tym, ze tekst to tylko tekst i ma male znaczenie, dla ludzi - szczegolnbie ktorzy sa negatywnie nastawieni do innych i do swiata, czlowiek musi sobie sam uswiadomic w sobie pewne rzeczy.

Tak się zastanawiam jak można być taką cebulą i tylko trollować i wszystko wyżywać od crapów... jak wam się nie podoba sami coś zróbcie albo idźcie na dwór...

@ czytając powyższe wypowiedzi nic już nie mam do dodania, Panowie, czy tam Panie sami siebie podsumowali, pewnie myśleli, że się jakoś bronią, a wyszło odwrotnie, czyli po mojemu.

Nie zabraniam wam grać w co tam chcecie, dla mnie ta gra to kupa, dla was może być oszlifowanym diamentem :), tylko podsumowałem Cabala 2 jak i inne nowe produkcję :)

Żeby nie było offtopa dałem C2 szanse (uprzedzam, że nie grałem w 1 więc nic nie będę porównywał) dobiłem do 20 lvlka i stwierdzam, że miałem rację nic wybitnego, crap jakich wiele ostatnio, ja w to nie będę grał, ale chętni na pewno się znajdą, z pewnością znajdzie się ta gra w liście porażek/zmarnowanego potencjału 2015

Questy do bólu nudne 0 innowacji, tylko skiny potworków się zmieniają, nic się ci producenci nie uczą, a może jednak odwrotnie jednak nauczyli, że nie warto się starać kasa i tak będzie większa, jak się obetnie koszty produkcji, oczywiście wiadomo jakim kosztem.

Serwery US, są pozytywy, jak i negatywy... nocne eventy, ping i to co się teraz dzieje na chacie, wydaje się, że to wcale nie amerykański serwer tylko jakiś turecki, czy jaki tam.

Żeby nie sprzedawcy złota piszący po angielsku to bym śmiechł, że mnie w bambuko ktoś zrobił

ps. jakoś nie odczuwam tych emocji o których piszesz po prostu "mówię" jak jest, ale Tobie to najwidoczniej bardzo dokucza, bo nie widzę w twoich postach żadnych argumentów zaprzeczających temu co ja piszę :), widzę tylko próbę "zdyskredytowania" mnie przez moje wcześniejsze posty, a akurat one nie mają tu nic do tego, co myślę o C2.

Nie ma co się dalej atakować, chyba, że macie jakieś konkretne argumenty, a nie tekst typu jesteś gupi bo jesteś gupi :)

Pozdrawiam serdecznie, mamy wspaniała pogodę YeeeeY, a do roboty dop. jutro !!!!

ps2. co do mojej oceny wystarczy poczytać na innych forach co ludzie piszą, nie jestem w odosobnieniu, więcej jest negatywnych komentarzy niż tych pozytywnych.