Cabal 2

Zauważyłem jedna rzecz, przy średnich ustawieniach mam 30+fpsów, a przy maksymalnych koło 60 XD, a to ci zagadka

Ludzie ... Tępi jak kora... To jest openbeta !!!!!!!! Czego chcecie od optymalizacji jak macie drewna to macie lagi mnie wszystko chodzi jak powinnoWasz soundtrack SE w dupe wsadzcie w każdej grze wyciszam muzykę slucham tylko ludzi z TS bądź pizgania mieczem ...Gra się przyjemnie mnie osobiście gra mnie podchodzi nie podchodził mi aion który jest podobny do cabala 2 ...Nudną walka a co ty byś chciał jeszcze więcej ... Niektórzy nie powinni mieć dostępu do internetuPozdrawiam i polecam trochę maści panowie i cierpliwości optymalizacja będzie lepsza, a gra będzie się rozwijać nie odrazu zbudowano rzym

Z optymalizacją już nic nie zrobią. Ta gra nie powstała teraz, tylko parę lat temu. Chcesz mi powiedzieć, że i7 4790k i GTX980 to drewno? Bo coś takiego mam u siebie w budzie. Gra jest słaba i nudna. Niczym się nie wyróżnia od takiego np. Echo os Soul a rzekłbym nawet jest to gra pokroju Archlord 2. I małe sprostowanie to nie Aion jest podobny do Cabala 2 tylko odwrotnie. To twórcy Cabala 2 czerpią pełnymi garściami z Aiona. A co do soundracku to widać jak ekipa się przyłożyła do tej gry skoro nawet tak prostej rzeczy nie mogli zrobić dobrze.

Moze mi ktos pomoc wywala mi cabala 2 co jakis czas a to brak pliku a to bez powodu blagam pomozcie

Moze mi ktos pomoc wywala mi cabala 2 co jakis czas a to brak pliku a to bez powodu blagam pomozcie

ja Ci pomogę -> unistall to jedyne rozsądne wyjście, nie męcz się - nie warto

warn_ico.png
Offtop

~Leman

uzasadnij swa wypoiedz a nie ze tylko tak umiesz napisac z reszta nie ma w co grac chyba ze znasz jakis mmorpg w ktore mozna popykac

uzasadnij swa wypoiedz a nie ze tylko tak umiesz napisac z reszta nie ma w co grac chyba ze znasz jakis mmorpg w ktore mozna popykac

wyrażam swoje zdanie na temat gry, i jak już wcześniej powiedziałem - gdyby pojawiła się kilka lat wstecz mogłaby coś w moich oczach zyskać, jeżeli miałbym już wybierać to zdecydowanie wolałbym wrócić do jedynki, czy też aiona (z którego trochę twórcy CII bezwstydnie zerżneli) a to ,że nie ma w co grać to doskonale sobie zdaję sprawę i czasami się zastanawiam czy aby nie wyrosłem już z gier.. jednak nie, jak na razie wychodzące mmo to szczerze mówiąc gówno, z nudów wracam do TESO a wieczorem coś z dziedziny single player - dziki gon, zresztą spróbuj dociągnąć pliki i zobacz sam, jeżeli Cie ta gra zadowoli to wporzo, jednak ja idę z duchem czasu i również coś od niego wymagam. pozdro :)

"chyba ze znasz jakis mmorpg w ktore mozna popykac"

Zagraj sobie w Aiona lub Rifta, są zdecydowanie lepsze pod każdym względem.

Edit:

SF to podobno też crap, który nie oferuje nic poza ponadprzeciętną grafiką... przynajmniej tyle się dowiedziałem ze streama, bo mój kontakt z grą zakończyłem po godzinie grania :>

Czy znajdę jakiś tytuł warty mojej uwagi? Sądziłem że CABAL 2 będzie jakąś fajną przygodą ale się myliłem. Teraz czekać na Skyforge. No ale.. Szału nie ma. Aa szkoda. :(

cabal 2 to jest śmiech nie gra... gówno jakiego mało, nie instalujcie nie polecam kolejne gówno. Gra na 2005 rok max. Za max 3 miesące zamykanie serwerów będzie.

Dużo ludzi spuszcza się na gw2 fajnie wywalilem kasę pogralem spadki FPS i koniec nic w tej grze nie widziałem czego nie ma w innym gatunku takie są to już gry aion rift wow archcrpa wszystko to samo jedno bardziej drugie mniej rozbudowane ale generalnie to samo jeśli każdy z was wierzył że cabal 2 będzie czymś o ją pier**le to słabo z wami...

Każdy wiedział że to będzie dokładnie to samo co reszta gier MMORPG mnie po prostu przekonuje do siebie fajna ekipa do gry ładne skille i hejos pa lecimy....

warn_ico.png
Przekleństwa
~Leman

Bredzicie panowie! Bredzicie... Porównajcie sobie soundtrack z WoW'a czy TERY, który daje niepowtarzalny klimat każdej lokacji. A w Cabalu II? Bez komentarza... Nie dość, że jest to badziewna melodyjka to jeszcze jest źle zloopowana i w przerwach slychać CISZĘ, środowisko dookoła nie żyje. Śmierć tej gry nastąpi maksymalnie pod koniec roku, a co do kolegi, który jako jedyny broni nowego crapa autorstwa EST... Oni już nie mają praktycznie żadnego pola manewru. Silnik wykorzystali źle, tekstury są szpetne, mechanika o kant d*py potłuc i oczywiście zerżnięcie masy elementów z AION'a zamiast z pierwowzoru. Smutne, ale prawdziwe.

Czyli jednak muszę sobie odpuścić cabala, do czasu wyjścia tree of savior trzeba zadowolić się dota 2 i singleplayerami.

to doradzcie cos podobnego do ArcheAge aiona razem wzietego bo tylko to mi jakos idzie ;/ komp slaby niestety

Pozostanie mi tylko marzyć o Cabal'u 2, który:

1. Zostałby stworzony na podrasowanym silniku z pierwowzoru

2. Posiadałby ten sam system walki i potrzebę skillowania

3. Mapy lekko powiększone, nowe, z nowymi mobami i fajnymi krajobrazami. Zamknięte mapy w Cabal'u, przesycone ilością mobów, które się lurowało, były przecież charakterystyczną cechą jedynki...

4. Genialne EQ, świecące się jak psu jajca po upgrade

5. Farmienie dungeonów po dziesiąt lub nawet set razy. No i oczywiście grind, dzięki któremu nie każda osoba biegała z lvl capem, tak jak w dzisiejszych MMO, w których dąży się do capa, a potem nie ma co robić.

6. Wspaniały soundtrack

7. Nowe klasy też byłyby super.

Wydaje mi się, że to jest Cabal 2, który marzy się każdemu weteranowi jedynki. W sumie to pierwsza część nie potrzebuje niczego innego, niż tylko poprawionej grafiki, która się już lekko zestarzała (chociaż wciąż nie przeszkadza, bo ma "to coś"). Cabal 1 jest genialny sam w sobie i nie potrzebuje żadnych zmian w rozgrywce. W sumie to nawet wystarczyłby taki OGROMNY update do pierwszej części.

Czekałem odkąd po raz pierwszy usłyszałem o tym, że Cabal 2 jest w produkcji i to mnie boli. Te wszystkie lata czekania tylko po to, żeby okazało się, że Cabal 2 jest niczym poranna defekacja krów.

ciekawe co te dzieci robia oprocz narzekania... chyba jedynie siedza i nyguja co popadnie ...

Ogolnie przyjemnie sie gra w cabal 2 szalu nie ma , ale gra ma w sobie to cos

Edit :najbardziej mnie zaskoczylo ze pomimo to us wersja a ja nie czuje lagow.

Najlepsze jest to, że wypowiadają się wielcy eksperci, którzy wbili 10 poziom i uważają że gra to crap. Nawet nie wiemy jak wygląda end game, porządne PVP itp. ale oczywiście ludzie wszech wiedzący już się wypowiedzieli. Owszem, gra nie jest fenomenalna, nie wprowadza nie wiadomo czego do gatunku, ale do najgorszych nie należy i warto dać jej szanse i poczekać na więcej contentu.

Pozostanie mi tylko marzyć o Cabal'u 2, który:1. Zostałby stworzony na podrasowanym silniku z pierwowzoru2. Posiadałby ten sam system walki i potrzebę skillowania3. Mapy lekko powiększone, nowe, z nowymi mobami i fajnymi krajobrazami. Zamknięte mapy w Cabal'u, przesycone ilością mobów, które się lurowało, były przecież charakterystyczną cechą jedynki...4. Genialne EQ, świecące się jak psu jajca po upgrade5. Farmienie dungeonów po dziesiąt lub nawet set razy. No i oczywiście grind, dzięki któremu nie każda osoba biegała z lvl capem, tak jak w dzisiejszych MMO, w których dąży się do capa, a potem nie ma co robić.6. Wspaniały soundtrack7. Nowe klasy też byłyby super.Wydaje mi się, że to jest Cabal 2, który marzy się każdemu weteranowi jedynki. W sumie to pierwsza część nie potrzebuje niczego innego, niż tylko poprawionej grafiki, która się już lekko zestarzała (chociaż wciąż nie przeszkadza, bo ma "to coś"). Cabal 1 jest genialny sam w sobie i nie potrzebuje żadnych zmian w rozgrywce. W sumie to nawet wystarczyłby taki OGROMNY update do pierwszej części.Czekałem odkąd po raz pierwszy usłyszałem o tym, że Cabal 2 jest w produkcji i to mnie boli. Te wszystkie lata czekania tylko po to, żeby okazało się, że Cabal 2 jest niczym poranna defekacja krów.

Zamiast wymieniać, mogłeś napisać, że chciałbyś zobaczyć odświeżonego cabala jedynkę, byłoby szybciej...

Wszyscy mają ból d*py, bo gra nie jest podobna do pierwowzoru. HALO, było to już widać na gameplayach. Po za tym, nie jest to najświeższa gra, pierwszy raz została wydana w korei i, z tego co wiem, to kilka latek temu...

Jeszcze mało wiecie o grach i życiu, jeśli myśleliście, że Cabal2 będzie reinkarnacją Cabala1. Już tyle podobnych sytuacji było, a wy nadal się nie nauczyliście, że nazwa, to zwykły chwyt marketingowy...

Najlepsze jest to, że wypowiadają się wielcy eksperci, którzy wbili 10 poziom i uważają że gra to crap. Nawet nie wiemy jak wygląda end game, porządne PVP itp. ale oczywiście ludzie wszech wiedzący już się wypowiedzieli. Owszem, gra nie jest fenomenalna, nie wprowadza nie wiadomo czego do gatunku, ale do najgorszych nie należy i warto dać jej szanse i poczekać na więcej contentu.

Po fali hejtu jaki zbiera w necie mozna smialo stwierdzic ze to jedna z gorszych produkcji wydanych w 2015. Mysleli ze wydaja buracka gre w 2015, nazwa ja CABAL a ludzie ja bezmyslnie pokochaja. Lepszym juz zdecydowanie wyborem jest EOS.

Po fali hejtu jaki zbiera w necie mozna smialo stwierdzic ze to jedna z gorszych produkcji wydanych w 2015. Mysleli ze wydaja buracka gre w 2015, nazwa ja CABAL a ludzie ja bezmyslnie pokochaja. Lepszym juz zdecydowanie wyborem jest EOS.

dziekujemy za opinie i zyczym owocnych lowow w echo soul najlepiej juz nie wypowiadaj sie na temat gier w ktore nie grasz zapewne.

Ta gra to crap. Nie rozumiem porównań do Aiona,Cabal na full detalach wyglądą jak Aion na low, poza tym optymalizacja, jeden serwer , grafika, muzyka itp., itd. wszystko to największe rozczarowanie tego roku, ta produkcja może dożyje roku, a potem zacznie umierać jak inne tego typu gry na miarę roku 2005r. Porażka i strata czasu, a już problemy z crashami itd. to tylko potwierdza że nie ma sensu się w to bawić. Trzeba być masochistą żeby w to grać.