Cabal czy Warto?

Nie polecam, za szybko sie lvl wbija. Nie wiem wgl. po co oni tą grę jeszcze przy d*pie trzymaja... (mowie o firmie)

Za szybko lvl sie wbija ? Który wbiłeś ? 50 ? Nie wiesz nie pisz..

Gra się stoczyła wszystkie hacki są ogólnodostępne wiem co mówię bo powiedzmy "wróciłem" do cabala wczoraj po 2 latach i jest poprostu masakra .

Opłaca sie grać, a 100 lvl wbić to 2 dni maniaczenia, oni poprostu zwiększyli exp za questy. bo myśleli że Cabal 2 wyjdzie szybciej a to na zachętę

Moim zdaniem teraz w cabala nie warto grać :/ . Gra trzymała poziom jakieś 2-3 lata temu a teraz ?

jak dla mnie :

1. Za łatwo wybija się lvel teraz, kiedyś trudniej pare misięcy zajmowało wybicie 100 lvl a nie mówiąć o maksymalnym.

2. Za łatwo wybija się te rangi :D ze skilami zapomniałem nazwy :( kiedyś było potrzeba na to dużo czasu.

3. Zauważyłem że niektórzy w tej grze chitują :) nadmiernie.

4. W miastach pełno spamu na "chat" to chyba zawsze było.

5. Kiedyś jak grałem do były boty błagające o kase.

6. Kiedyś były bardzo długie dungi !

7. Ogólnie gra została uproszczona co mnie skłoniło do odpuszczenia sobie jej.

P.S : chyba się starzeję i jestem bardziej wymagający :)

Gralem w cabala prawie 5 lat.

1. 100lvl 4-5 dni - nadal tak zostało.

2. skillowanie może troche szybciej, ale to przez ten skill exp w questach. Ogranicza go tylko limit na wykonane lelveling questy.

3.haxy byly i nadal sa.

4. bylo jest i bedzie.

6. dungi sa przeciez takie same :D, najwyzej wiekszy dmg graczy, a to sie bierze ze zwiekszania lvl cap, oraz dropienia coraz lepszych itemow.

7.Gra nie jest uproszczona. po 140 lvlu, gra nie zmieniła się praktycznie wcale, poza tym, że teraz normą jest peleryna +7 i set myst/tg/sg, a kiedys bylo to stit i peleryna +6. Jak w zyicu, ewolucja.

expienie od 140-190 to nadal horror. Kiedys nawet, latwiej bilo sie 100 lvl, tylko trzeba bylo wiecej czasu poswiecic, i na malym lvlu nabic sobie wysoka range skilla , i wted od 50 do 100 to byl 1 dzien.

Ci co mowia, że cabal jest prosty, to chyba wbili max 100 lvl.

Czy prosty jest to nie wiem ale na pewno uproszczony wstęp, tak na zachętę.

a ja dalej polecam cabala :P lecz aktualnie mi się znudził

Powiem Tak i Nie. To zależy co od gry się oczekuje. Gra jest prosta, a zarazem przyjemna. Exp na początku leci szybko, potem jednak zwalnia, i pozostaje gird. Dobrze są zrobione zbroje i bronie, coś innego, a zarazem nowego. Klasy są dobrze wyważone, każdy znajdzie coś dla siebie. I co 2h są wojny nacji, też coś nowego. Wiadomo gra, nie jest może świeża, i grafika nie jest najwyższych lotów, no i dobrze bo przynajmniej odpalę na moim starym piecyku. Jedynie grę psuje spam na czacie, jeśli się na to uwagi nie zwraca, jest to jedyny minus tej gry.

Może coś się pozmieniało, ale za moich czasow tg bylo co 4h( 1h walka czyli 3h bezczynnosci). Spamerow zawsze blokowalem, a jak sie block lista zapelnila, to wylaczalem normal i trade chat :)

Polecam aczkolwiek trzeba się przygotować na fajne zbicie, bo nikt nie powiedział, że po 100 kończą się fabularne a 110 (czy jakoś tak) normale, i jedyne questy później to Leveling Upy co 10 lvl. Ogólnie to ceny zaczęły skakać nie przez nadmiar kasy, a Mepher's ring i to dlatego, że każdy chciał go mieć i ceny EoDów skoczyły, a jak one skoczyły (kiedyś stały po 350k dziś po 1,3kk-1,5kk) to i skoczyły itemki to tam często lootał set dla 85-120 lvl, a jak to skoczyło to siłą rzeczy skoczył i RS, bo tam zaczęto expić i sztucznie podniosły się ceny wszystkiego, a można by je było zbić o 50% i prawie by wszystko wróciło do normy.

Skillowanie kiedyś to był hardcore i za to tą gre chyba pokochałem. Byłem Blader, to wbijałem tylko Sword Skill, a teraz jest wspólny exp skill i wbija mi na tym samym Magic Skill -.-" (sztuczne napędzanie statów - Sword daje STR + DEX + HP+ mało MP, a MS INT + DEX + mniej HP + MP) i nie było zostawiania na nockę, tylko walenie nocki i wbijanie Skilla, bo Traning Dummy były tylko dla premek (potem od 90 lvl, aktualnie dla wszystkich i bez limitu lvl).

Jednak polecam, dla Skilli i to co chyba najcudowniejsze w Cabalu, czyli Combo i TG, oczywiście tez polecam CA (Chaos Arena).

PS. Kiedyś ten napis "Revolution in Action" mówił wszystko o Cabalu. Dzisiaj? Dzisiaj, to do 100 lvl jest Casual.

Ceny zaczely skakać przez nadmiar resellerow, oraz przez to, że wiemy juz 2 upy do przodu co bedzie tzn. np. wszedl update ah oh, po tygodniu pokazali nam patch notes z korei, dowiedzielismy sie, ze bedzie kilian ring - rekacja europy? sprzedac wszystkie crit ringi. I juz mamy dziwne ceny. Tak bylo nie raz, i uwazam, ze nie powinni publikowac patch notow tak wczesnie, aby tego nie bylo.

Witam tak jak w temacie

wcześniej grałem w Return of warrior i głównie zazeram sie lolem oraz aionem wiec prosze o w miare szybką odpowiedz czy warto wogule zaczynac prosze o wasze plusy i minusy dla tego tytułu