Cabal czy Warto?

Witam tak jak w temacie

wcześniej grałem w Return of warrior i głównie zazeram sie lolem oraz aionem wiec prosze o w miare szybką odpowiedz czy warto wogule zaczynac prosze o wasze plusy i minusy dla tego tytułu

Nie warto. Gra była za***ista z 2 lata temu a teraz jest taka monotonna i nudna, że wymiękłem po 2 dniach gdy wbiłem 60lvl. (kiedyś 2 dni biłem 15.)

Jeśli wcześniej nie grałeś i nie wiesz jak wyglądał cabal przed wszystkimi zmianami to mogę ci go śmiało polecić bo dalej dostarcza bardzo dobrej zabawy aczkolwiek teraz żeby wbić 140 lvl wystarczy jakieś 3 tygodnie , poza tym ceny na ah są miejscami jak z kosmosu ale jeśli ktoś jest wytrwały to powinien dać rade uzbierać sobie jakiś w miarę dobry set około 120-130 lvla . Wciąż jest dużo ludzi i łatwo o gildie z normalnymi ludźmi poza tym mimo upływu czasu efekty skilli dalej zachwycają :) I jak to napisali na nonsensopedii :

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na combo i battle mody... Albert Einstein po paru godzinach grze w Cabal "

Cabal spędziłem 5 lat na tej grze skończyłem grę jakieś 1,5 roku temu i słyszałem że jest jeszcze gorzej niż jak grałem nie polecam bo gra się po prostu stacza jak kula śniegowa . Zostań przy Aionie daj spokój se z lolem lepiej pograj w Smita lub Dotke 2 ( jak chcesz zapro do Smita to podaj maila )

Czy ja wiem, ceny chyba wzrosły proporcjonalnie do ilości zdobywanego Alz za questy :) Kiedyś na 90lvlu udało mi się ciężko uzbierać 70kk, a teraz na 50 miałem już 40kk.

Dokładnie! Kiedyś także ceny wejściówek nie były takie drogie, a to dlatego że loot na chwilę obecną jest lepszy niż dawniej. Moim zdaniem Cabal jako mmo jest pozycją obowiązkową do przetestowania, chociażby te 2-3 tygodnie. Jeśli nie grałeś, spróbuj a nie pożałujesz. Jeśli grałeś dawno temu to nie wracaj, no chyba że skończyłeś przygodę z tą grą dlatego że kiedyś była za trudna. Standardy się zmieniły i teraz jak gra nie jest prosta to nie jest rozchwytywana. Nie oszukujmy się w gry f2p grają głównie dzieci lub niedzielni gracze, którzy nie chcą lub nie mogą wydawać większej regularnej gotówki, więc jeśli gra będzie zbyt trudna to nikt nie będzie w nią grał. Moim zdaniem Cabal trzymał by poziom gdyby był b2p, tak nie ma nawet większej walki z haxami, tym bardziej że niedługo wyjdzie Cabal2, więc "jedynka" prawdopodobnie pójdzie w zapomnienie lub aby nie robić obciachu serwery zostaną połączone. Takie jest moje zdanie, tak właśnie realnie wyobrażam sobie przyszłość tego tytułu.

Też chciałem napisać, że lepiej poczekać na dwójkę, ale kurde nikt nie wie kiedy ona będzie :P Na pewno nie w tym roku.

Jeśli lubisz dostawać większość rzeczy łatwo, to jak najbardziej polecam, a jak lubisz wyzwania to odradzam. 2 dni grania = 60 lvl. Gdzie kiedyś 2 dni grania = 15 lvl.

Cabal spędziłem 5 lat na tej grze skończyłem grę jakieś 1,5 roku temu i słyszałem że jest jeszcze gorzej niż jak grałem nie polecam bo gra się po prostu stacza jak kula śniegowa . Zostań przy Aionie daj spokój se z lolem lepiej pograj w Smita lub Dotke 2 ( jak chcesz zapro do Smita to podaj maila )

Przepraszam, że to napiszę, ale ten post wygląda jakby napisał to fanboy Smajta i Doty ;)

" Przestań grać w to gówno lola. Lepiej grać w smajta bo jest on fajny i tyle "

Wyraziłem swoją opinie. Po prostu uważam że Lol jest w porównaniu z Dota i Smitem gorszy . Sam powiedziałeś że gówno...

@Topic tylko że Cabal zaczyna się tak naprawdę po +120 lvl`u . Jesli kiedyś podobno w 2 dni był 15 a ja wbiłem 50 to aż się boje co jest teraz .

Ostatnio dla jaj sprawdzałem ile mi zejdzie żeby wbić 100 lvl wyszło mi dokładnie 26h 43m gry oczywiście nie skillując potem już jest trochę ciężej. Ale mimo wszystko nadal polecam ten tytuł chociażby dla wyglądu skilli systemu combo oraz Nation warow .

Ja szczerze polecam Cabala. Grałem w tą gre z 2 lata temu i miło ją wspominam. Tylko nie spodobało mi się w niej to, że jest mało mountów i są drogie. Jak dla mnie grafika i animacje wyglądają dynamicznie :). Szybko sie expi a szczególnie jak grasz ze znajomymi :)

Ja szczerze polecam Cabala. Grałem w tą gre z 2 lata temu i miło ją wspominam. Tylko nie spodobało mi się w niej to, że jest mało mountów i są drogie. Jak dla mnie grafika i animacje wyglądają dynamicznie . Szybko sie expi a szczególnie jak grasz ze znajomymi

Ahh.. Ta gildia archeologów ..

My ich nigdy nie zrozumiemy ..

Ahh.. Ta gildia archeologów ..My ich nigdy nie zrozumiemy ..

Myślę, że największe podstawy gry ( które opisałem w pierwszym poście ) nadal się nie zmieniły...

Tylko że teraz Cabal jest łatwiejszy od gier przelądarkowych. Kasy masz w pizdu i jeszcze więcej. Na nic nigdy nie zabraknie. Ludzie są, ale nie jest to to samo co kiedyś. Nie wiem jak jest ze skillowaniem, bo kiedyś to się na noc zostawiało :D

No to skoro kasę sie ma na wszystko to i gracze są silniejsi więc i pvp ciekawsze.

Na jakim serwie gracie albo na jakim najbardziej opłaca się grać?

Ja gram na marsie a najbardziej sie opłaca grać na red moon :)

Z jakiego powodu? :o

To nowy serwer?

Tak to jest nowy serwer ma może miesiąc.

Jeżeli już polecać jakiś serwer, to zawsze bierz ten który dopiero co wyszedł bo starsze mają wypaczoną gospodarkę. Oczywiście będzie trochę trudniej ponieważ nie będzie takich wykoksanych itemów.