Słyszałem też, że wyłączenie tej mapki w prawym górnym rogu też daje parę fps.
Cabal II
Dla mnie to jest coś nie tak
Zużycie procesora 20-25%, Zużycie GPU 30-35% posiadam max 40 FPS
Albo twórca tej gry jest głupi albo nie wiem. Gra wg mnie wykorzystuje fizycznie 1 rdzeń CPU i nie jest w stanie wyrwać więcej FPS, bo GPU tej gry na 100% nie blokuje.
Taka moja teoria.
Jakieś nowe spostrzeżenia? Nie było mnie tam jakiś
Niestety, jak było tak jest
Dla mnie to jest coś nie takZużycie procesora 20-25%, Zużycie GPU 30-35% posiadam max 40 FPSAlbo twórca tej gry jest głupi albo nie wiem. Gra wg mnie wykorzystuje fizycznie 1 rdzeń CPU i nie jest w stanie wyrwać więcej FPS, bo GPU tej gry na 100% nie blokuje.Taka moja teoria.
No właśnie. Echo of Soul ma grafikę na podobnym poziomie, lata na jednym rdzeniu i mimo to jest w nim 2x więcej klatek.
Nie mówiąc już o Archeage, który jest dobrze napisany. Tam jest 2x więcej klatek przy 100 razy lepszej grafice. Na tym samym silniku. Dodać do tego, że AA ma spory otwarty świat, a Cabal 2 parę małych mapek.
Ktoś może już widział jak się Cabal 2 zachowuje przy jakiejś sieczce PvP z większą liczbą graczy? Ciekawi mnie to. xD
Cześć słyszałem, że owy wszystkim nam znany Cabal II ma wyjść na wiosnę, może na marzec (chodzi mi u nas ...) czy ktoś potwierdzi tą informacje a może ktoś zna inną datę ?