Cabal II

No bez przesady. Laptop z mojego podpisu to drewno? GW2, Tera, B&S, Skyforge i Archeage śmigają aż miło. Nie wiedziałem że Cabal 2 ma wyższe od nich wszystkich wymagania. A wygląda na ultra jak GW2 na minimalnych.

Niestety to laptop, więc nie można oczekiwać jakiejś genialnej optymalizacji... Gra jest wymagająca w miejscach gdzie jest dużo graczy, wejdź do jakiegoś dunga solo i będziesz miał ogromny skok wydajności.

gra ma fatalną optymalizację na średnich mam 30fpsów a na maksymalnych 60fpsów NC :) z resztą i tak nie gram, nie warto słabe to nie dałem rady dalej jak do 25lva

na gtx970 OC + i5-4670k @4,2GHz nie spada mi poniżej 30, średnia to tak 50, na maksymalnych - gra nie jest dobrze zoptymalizowana, to prawda

Pomimo tych niskich FPSów, czy ktoś z Was odczuwa takie co-sekunowe "freezy" ? Nie wiem jak to dokładnie nazwać, tak jakby gra zacinała się. Jest to u mnie cały czas, nie ważne czy przy 30 FPSach, czy 15, miasto, dung, bez znaczenia... :( Cholernie irytujące... Już przeżył bym te FPSy, gdyby nie to...

Ja mam sytuację, że po około 30 minutach (chociaż różnie to bywa) grania cała gra mi się freezuje i muszę kończyć proces.

@yOwie

Tak, wydaje mnie się że to wina serwera i opóźnień względem Ameryki - są to swego rodzaju "lagi"

A mnie ciekawi dlaczego w solo dungach mam mniej fps niż gdy jestem wśród wielu graczy

Drewno to masz ty. Pewnie gamingowy laptop? Weź, bo padne że śmiechu.

Nie masz pojęcia jakie PC mamy i nazywasz je drewnem.

Twój laptop nigdy nie będzie nawet w połowie tak wydajny co mój PC.

Widać z angielskim też masz problem, jak nie widzisz narzekania na optymalizację na forum Cabala.

na gtx970 OC + i5-4670k @4,2GHz nie spada mi poniżej 30, średnia to tak 50, na maksymalnych - gra nie jest dobrze zoptymalizowana, to prawda

No właśnie na takim sprzęcie jak ty bym się pewnie ze 150fps spodziewał i to w środku miasta. Grafika w tej grze na poziomie WoW Cataclysm w najlepszym razie. I to na najwyższych detalach.

A te freezy, które widać szczególnie w miasteczku, są właśnie irytujące na maksa.

Mi tam gra chodzi bez rarzutu mimo ze mam 40 fps

No właśnie na takim sprzęcie jak ty bym się pewnie ze 150fps spodziewał i to w środku miasta. Grafika w tej grze na poziomie WoW Cataclysm w najlepszym razie. I to na najwyższych detalach.A te freezy, które widać szczególnie w miasteczku, są właśnie irytujące na maksa.

Tu się nie zgodze - gra wygląda dużo lepiej, po pierwsze ilość wielokątów na postaci, poziom szczegółów oraz wiele innych efektów - ale troszku więcej FPS można by się spodziewać, ale użycie GPU na poziomie 50% wszystko wyjaśnia, co tu dużo gadać - w dzisiejszych czasach twórcy gier odpuszczają optymalizację, ale poczekajmy do pełnej wersji, to dalej jest OBT

@up szkoda tylko ze ta gra w korei jest juz od 2 lat wiec nie licz ze poprawia optymalizacje :) To nie jest "pierwszy relase " gry tylko przetlumaczona wersja KR wiec skoro tam przez 2 lata z optymalizacja nic nie zrobili why maja tutaj ? W tym przypadku nie ma wyjasnienia ze to OBT ( skoro gra jets od paru lat juz na innym rynku ) ...

Tak mnie więc ciekawi na czym ci Koreańczycy grają w te gry. Pewnie wszyscy jadą na i7-5960X po podkręceniu do pary z dwoma Titanami X w SLI.

Tak czy siak gdy odpalę grę ogólne wrażenie to jakbym odpalił klina Aiona. Jest to tylko wrażenie, bo by dobrze grę ocenić trzeba nabić najlepiej max poziom i ekwipunek skompletować, ale nie z tymi framerate'ami.

Czy naprawdę świat tej gry jest tak malutki jak to wygląa na mapie? Parę niedużych obszarów? Łącznie jak może 2 obszary w GW2?

No cóż, pewnie sobie poczekam na Blade & Soul. Grałem trochę na PlayBNS i wiem że bardzo dobrze działa u mnie. Do tego grafika lepsza, lepszy system walki i równie dobry kreator postaci. No i serwer EU będzie, bez 150ms pingów (założę się, że w Cabalu 2 da to popalić na max levelu w PvP).

No dzisiaj był krok w dobrą stronę. Naprawiony mana bar, zadawany dmg nie pokazuje już milionowych cyferek, goldsellerzy już tak nie spamują i wydaje mi się, że ciut lepiej chodzi(albo komp mi się odmulił chwilowo) xD

Wazne ze pracuja nad ta gra i ja naprawiaja oraz poprawiaja nie licza na kase wystarczy spojrzecna IS bez p2w :)

Oni skompilowali tę grę na wersję tylko 32bit? Nie mogę znaleźć nigdzie w folderach binarki 64 bitowej. Ja nie narzekam w miastach mam spadki do 30 fps, a normalnie 40-50 fps tylko, że ja mam radka HD 6850. Najwidoczniej problemy są na kartach od nVidii i mobilnych.

Coś w tym może być, sam mam na laptopie i PC Nvidie, dlatego nie mogę potwierdzić tej teorii :/
Pytanie do osób którym w miarę chodzi ta gra chociaż 30fps+, jakie macie karty??

Gtx970 4 gb 30-40 fps slyszalem ze grajac w oknie mozna miec wiecej fps

Gtx970 4 gb 30-40 fps slyszalem ze grajac w oknie mozna miec wiecej fps

To prawda. Mi poszło o 10 fps w górę.