No bez przesady. Laptop z mojego podpisu to drewno? GW2, Tera, B&S, Skyforge i Archeage śmigają aż miło. Nie wiedziałem że Cabal 2 ma wyższe od nich wszystkich wymagania. A wygląda na ultra jak GW2 na minimalnych.
Cabal II
Niestety to laptop, więc nie można oczekiwać jakiejś genialnej optymalizacji... Gra jest wymagająca w miejscach gdzie jest dużo graczy, wejdź do jakiegoś dunga solo i będziesz miał ogromny skok wydajności.
gra ma fatalną optymalizację na średnich mam 30fpsów a na maksymalnych 60fpsów NC z resztą i tak nie gram, nie warto słabe to nie dałem rady dalej jak do 25lva
na gtx970 OC + i5-4670k @4,2GHz nie spada mi poniżej 30, średnia to tak 50, na maksymalnych - gra nie jest dobrze zoptymalizowana, to prawda
Pomimo tych niskich FPSów, czy ktoś z Was odczuwa takie co-sekunowe "freezy" ? Nie wiem jak to dokładnie nazwać, tak jakby gra zacinała się. Jest to u mnie cały czas, nie ważne czy przy 30 FPSach, czy 15, miasto, dung, bez znaczenia... Cholernie irytujące... Już przeżył bym te FPSy, gdyby nie to...
Ja mam sytuację, że po około 30 minutach (chociaż różnie to bywa) grania cała gra mi się freezuje i muszę kończyć proces.
@yOwie
Tak, wydaje mnie się że to wina serwera i opóźnień względem Ameryki - są to swego rodzaju "lagi"
A mnie ciekawi dlaczego w solo dungach mam mniej fps niż gdy jestem wśród wielu graczy
Drewno to masz ty. Pewnie gamingowy laptop? Weź, bo padne że śmiechu.
Nie masz pojęcia jakie PC mamy i nazywasz je drewnem.
Twój laptop nigdy nie będzie nawet w połowie tak wydajny co mój PC.
Widać z angielskim też masz problem, jak nie widzisz narzekania na optymalizację na forum Cabala.
na gtx970 OC + i5-4670k @4,2GHz nie spada mi poniżej 30, średnia to tak 50, na maksymalnych - gra nie jest dobrze zoptymalizowana, to prawda
No właśnie na takim sprzęcie jak ty bym się pewnie ze 150fps spodziewał i to w środku miasta. Grafika w tej grze na poziomie WoW Cataclysm w najlepszym razie. I to na najwyższych detalach.
A te freezy, które widać szczególnie w miasteczku, są właśnie irytujące na maksa.
Mi tam gra chodzi bez rarzutu mimo ze mam 40 fps
No właśnie na takim sprzęcie jak ty bym się pewnie ze 150fps spodziewał i to w środku miasta. Grafika w tej grze na poziomie WoW Cataclysm w najlepszym razie. I to na najwyższych detalach.A te freezy, które widać szczególnie w miasteczku, są właśnie irytujące na maksa.
Tu się nie zgodze - gra wygląda dużo lepiej, po pierwsze ilość wielokątów na postaci, poziom szczegółów oraz wiele innych efektów - ale troszku więcej FPS można by się spodziewać, ale użycie GPU na poziomie 50% wszystko wyjaśnia, co tu dużo gadać - w dzisiejszych czasach twórcy gier odpuszczają optymalizację, ale poczekajmy do pełnej wersji, to dalej jest OBT
@up szkoda tylko ze ta gra w korei jest juz od 2 lat wiec nie licz ze poprawia optymalizacje To nie jest "pierwszy relase " gry tylko przetlumaczona wersja KR wiec skoro tam przez 2 lata z optymalizacja nic nie zrobili why maja tutaj ? W tym przypadku nie ma wyjasnienia ze to OBT ( skoro gra jets od paru lat juz na innym rynku ) ...
Tak mnie więc ciekawi na czym ci Koreańczycy grają w te gry. Pewnie wszyscy jadą na i7-5960X po podkręceniu do pary z dwoma Titanami X w SLI.
Tak czy siak gdy odpalę grę ogólne wrażenie to jakbym odpalił klina Aiona. Jest to tylko wrażenie, bo by dobrze grę ocenić trzeba nabić najlepiej max poziom i ekwipunek skompletować, ale nie z tymi framerate'ami.
Czy naprawdę świat tej gry jest tak malutki jak to wygląa na mapie? Parę niedużych obszarów? Łącznie jak może 2 obszary w GW2?
No cóż, pewnie sobie poczekam na Blade & Soul. Grałem trochę na PlayBNS i wiem że bardzo dobrze działa u mnie. Do tego grafika lepsza, lepszy system walki i równie dobry kreator postaci. No i serwer EU będzie, bez 150ms pingów (założę się, że w Cabalu 2 da to popalić na max levelu w PvP).
No dzisiaj był krok w dobrą stronę. Naprawiony mana bar, zadawany dmg nie pokazuje już milionowych cyferek, goldsellerzy już tak nie spamują i wydaje mi się, że ciut lepiej chodzi(albo komp mi się odmulił chwilowo) xD
Wazne ze pracuja nad ta gra i ja naprawiaja oraz poprawiaja nie licza na kase wystarczy spojrzecna IS bez p2w
Oni skompilowali tę grę na wersję tylko 32bit? Nie mogę znaleźć nigdzie w folderach binarki 64 bitowej. Ja nie narzekam w miastach mam spadki do 30 fps, a normalnie 40-50 fps tylko, że ja mam radka HD 6850. Najwidoczniej problemy są na kartach od nVidii i mobilnych.
Coś w tym może być, sam mam na laptopie i PC Nvidie, dlatego nie mogę potwierdzić tej teorii :/
Pytanie do osób którym w miarę chodzi ta gra chociaż 30fps+, jakie macie karty??
Gtx970 4 gb 30-40 fps slyszalem ze grajac w oknie mozna miec wiecej fps
Gtx970 4 gb 30-40 fps slyszalem ze grajac w oknie mozna miec wiecej fps
To prawda. Mi poszło o 10 fps w górę.