Cabal - niski FPS

Witam !

Sprzedałem komputer i posiadam teraz nowy , znacznie lepszy pod względem parametrów. Na starym grając w cabala miałem średnio 30-40 FPS-ów , grając na nowym nie wiem czemu ilosc FPS-ów waha się od 10 do 15. Ponadto napisz loading w dolnej części ekranu pojawia się niemalże za każdym razem gdy się ruszę. Próbowałem ustawić jak najniższe opcje graficzne jednak to nie pomaga. Z żadnymi innymi grami takiego problemu nie miałem. Proszę o pomoc.

Próbowałeś zmniejszyć rezolucje?

Nowy hmmm. Jeśli ma Windows 8 to jest gównem. Jeśli tak to ściągnij GameBooster. Bez tego programu Windows8 nie nadaje się do gier. Kolega ma i GameBoostet zwiększa wydajność o ponad 100% bez tego miał 20fpsów a znim ma 100fpsów.

Włącz grę i nic nie ruszaj z rozdzielczością (nie zmieniaj okna nic nie ruszaj) i zobacz czy ci tak laguje, ja mam tak na moim lapku ze jak poruszę okno to spada z 80 fps do 10-12.

Już znalazłem. Dzięki

a biblioteki dx 9c masz wgrane, i sterowniki do karty ?.

Powiedz co się okazało :P!

Podst. Pytanie. System 32 czy 64 bit?

Skoro 64 to sie nie dziw iż Cabal niezbyt chętnie podaje mu grabe(white screeny, spadki fpsów)

Mam problem z niskim FPSem, kommputer mam w miare dobry, gram w gw2 na mid i grywałem w tere, nie miałem problemu, natomiast cabal strasznie mi klatkuje,

Grasz na privie?

Witam !

Sprzedałem komputer i posiadam teraz nowy , znacznie lepszy pod względem parametrów. Na starym grając w cabala miałem średnio 30-40 FPS-ów , grając na nowym nie wiem czemu ilosc FPS-ów waha się od 10 do 15. Ponadto napisz loading w dolnej części ekranu pojawia się niemalże za każdym razem gdy się ruszę. Próbowałem ustawić jak najniższe opcje graficzne jednak to nie pomaga. Z żadnymi innymi grami takiego problemu nie miałem. Proszę o pomoc.