cabal vs rohan . co wedlug was lepsze i mniej sie nudzi? podajcie + i - i swoje oceny
Cabal online Vs. Rohan online
jak dla mnie, to sa 2 zuopelnie inne gry, wiec bnie ma co ich porownywac nawet...
pozdrawiam.
PS ja osobiscie jestem za Rohanem...
Jak milo tematy vs mnoza sie jak kroliki:D. A juz w temacie to Rohan bo wiecej klas swiat nie tak hermetyczny jak w cabalu , lepsza grafika , ciekawszy system up-ow i wiele innych. Jedyna przewaga Cabal-a to system combo jak narazie najbardziej dopracowany z gier MMO
Cabal bo jak mowi broda System Combo ktory jest dosc "jedyny" w klimacie MMO a Rohan..... przeciez to juz bylo...... i by nie wrocilo wieeeeceeeeej I chodz tyle klonow MMO sie narobilo(dalszej czesci piosenki nie znam).....
Cabal , tylko szkoda że dosyć mały świat .
Moim zdaniem Cabal. Dlaczego?
Otóż Rohan to kolejny klon starego schematu MMO, jednym słowem - nic nowego.
Animacje postaci kuleją, grafika też nie taka "świetna", ogólnie mówiąc - nuda
Cabal jest o wiele ciekawszy. Mimo małej (6) ilości klas i małego świata, jest ciekawą grą. Fakt - to głównie grind. Ale taki fajny grind, o którym wam się nie śniło. Liczne dodatki do grindu (w style combo, battle mode, aura mode i inne) urozmaicają grind. W efekcie grind staje sie przyjemną rozrywką, a nie drogą to zdobycia nastepnego lvl. Ciekawy system skilli, oraz co najważniejsze - dynamika. Każdy skill jest efektowny, a szczególnie te z wyższych poziomów.
Tak więc moim zdaniem Cabal>Rohan, chociażby ze względu na dynamike
Jestem za obydwoma MMO ale jednak wole rohana
Grałem w Cabala tydzień... Dupne Nooberskie Okropne, w skrócie DNO... No faktycznei nie mam co robić kiedy jest wiele innych gier tylko tracić 2 tyg żeby wytrenować postać i dopiero móc fajnie pograć... Teraz gram w rohana i mi się podoba tylko jest problem... Jeśli okaże się że jest tam ograniczenie lvlowe to lipa... Chyba się popłaczę.. Nie na widzę tego!
wg. Mnie Obie gry zasługują na "medal".
Rohan Online jest lepsza grafika niż w Cabal'u (to co uwielbiam) lecz szybciej sie nudzi.
Cabal Online: gorsza grafika, lepsza fabuła gry lecz mapa troche mała:(
Hmmm, mnie bardziej przypadł do gustu Rohan Online. Daję swój głos na Rohana.
Jak milo tematy vs mnoza sie jak kroliki:D. A juz w temacie to Rohan bo wiecej klas swiat nie tak hermetyczny jak w cabalu , lepsza grafika , ciekawszy system up-ow i wiele innych. Jedyna przewaga Cabal-a to system combo jak narazie najbardziej dopracowany z gier MMO
eeee? klasy to nie jest istotna sprawa, grafike rohan ma 10000x gorszą, jest po prostu okropna (wygląda jak z 2000 roku...) :/ a w Cabalu całkiem całkiem (widać że w miare nowy silnik), do tego piękne animacje i wspaniałe skille. Ciekawszy system up-ów? No nie powiedziałbym :/ w cabalu masz exp i skillowanie, czyli nowość i wg mnie jest to ciekawe rozwiązanie, a w rohanie... heh... Co do świata się zgodze że w cabalu gorszy, ale jak grafika jest taka okropna to zadne przyjemnosc biegac po takim wielkim świecie ;/ Do tego w rohanie wszedzie masz daleko i trzeba bieeegać a w Cabalu wszystko pod ręką. Nie wiem po co wogóle takie porównanie i kto glosowal na rohana ale przeciez to widac golym okiem, że rohan pod każdym niemal względem ustępuje cabalowi...
eeee? klasy to nie jest istotna sprawa, grafike rohan ma 10000x gorszą, jest po prostu okropna (wygląda jak z 2000 roku...) :/ a w Cabalu całkiem całkiem (widać że w miare nowy silnik), do tego piękne animacje i wspaniałe skille. Ciekawszy system up-ów? No nie powiedziałbym :/ w cabalu masz exp i skillowanie, czyli nowość i wg mnie jest to ciekawe rozwiązanie, a w rohanie... heh... Co do świata się zgodze że w cabalu gorszy, ale jak grafika jest taka okropna to zadne przyjemnosc biegac po takim wielkim świecie ;/ Do tego w rohanie wszedzie masz daleko i trzeba bieeegać a w Cabalu wszystko pod ręką. Nie wiem po co wogóle takie porównanie i kto glosowal na rohana ale przeciez to widac golym okiem, że rohan pod każdym niemal względem ustępuje cabalowi...
pkt1. klasy to bardzo istotna sprawa, chyba tylko tobie obojętna
pkt2. niewiem na jakim kompie grałeś ale skoro Cabal ma lepszą grade to chyba na low detalach Rohana widziales, skille są ładne w Cabalu ale żadna rewelacja(zresztą Rohan tez bez rewelki)
pkt3)wole drzewko skilli od skillowania zpowodów które wymienilem w innym poscie ale sie powtórze: skillowanie wspiera no life'ów, boterów i płatnych graczy(co w Cabalu widac najlepiej po tych kukłach do trenowania)
pkt4. mały świat to zaleta? kolejna odważna i oryginalna teza
Btw Cabal jest dla mnie tak samo nudą grą jak Rohan wiec chyba jestem wmiare obiektywny.....
Ja powiem tak wedlug mnie to cabal online dlaczego ??? skoro klas jest mniej,gorsza grafika,mniej klas.
A dlatego poniewaz jest mnóstwo qestow ja mam w grze 32 lvl i wykonalem grubo ponad 100 qestow ,gra sie prawktycznie nie nudzi pvp jest ciekawe.
Bardzo ładnie wyglądające skille dochodzi to tego ze jest ich mnóstwo.
Rochan online sie szybko nudzi a cabal nie choc grale w ta i ta gre wole jadnak cabal online.
//Ostrzeżenie, punkt 5.3 i prawie 5.1 - Mr. Hania
Nie wiem, nie zaznaczam w ogóle, bo w rohana grałem i po czasie nudzi się cała ta gra.. rohan to nie dla mnie; Co do Cabala to nie wiem bo kiedyś tylko chwilę grałem. Pozdro!
Według mnie Rohan jest lepszy bo ma lepszą grafikę więcej możliwości itp. a Cabal jest przeciętnym MMO(widywałem lepsze)widziałem jak kumpela w to grała nic ciekawego.
pkt1. klasy to bardzo istotna sprawa, chyba tylko tobie obojętna pkt2. niewiem na jakim kompie grałeś ale skoro Cabal ma lepszą grade to chyba na low detalach Rohana widziales, skille są ładne w Cabalu ale żadna rewelacja(zresztą Rohan tez bez rewelki) pkt3)wole drzewko skilli od skillowania zpowodów które wymienilem w innym poscie ale sie powtórze: skillowanie wspiera no life'ów, boterów i płatnych graczy(co w Cabalu widac najlepiej po tych kukłach do trenowania) pkt4. mały świat to zaleta? kolejna odważna i oryginalna teza
Ojej znowu kogoś uraziłem swoją opinią :/
Adn1. Dobra mniejsza z tym, może i istotna, ale przecież Rohan ma 6 klas (Dhan, Dekan, Dark Elf, Half Elf, Elf i Human) a Cabal też 6 (Blader, Force Blader, Force Shielder, Warrior, Wizzard i Force Archer). Wiem, że w Rohanie możesz np Dhana rozwinąc na Assassina, Predatora luba Avarengera, ale to już nie jest tak istotne bo 6 klas jest w pełni wystarczalnych. Poza tym w Cabalu klasy są jakby bardziej czytelne, bo wiesz w czym każda się specjaljzuje (jedna z tarczą (domysł - duży def), jedna z dwoma mieczami (domysł - szybki atak) itd), a w rohanie skąd masz wiedzieć co to ma być Predator? Albo czyms sie różni Dragon Kinght od Dragon Fighter?
Adn2. Kompa słabego nie mam. W obie gry grałem na max detalach. W cabalu zachwycałem się piękną i płynną animacją, a w Rohanie to myślałem że jakaś kpina O_o Grafika tam jest po prostu paskudna. Wygląda jak 2000, max 2001 rok. Chyba z 10min szukałem innych opcji niż tych w grze, bo nie mogłem uwierzyć, że to już jest max Odrazu widać, że nie włączyłęś cabala na max detale i na sensowną rozdziałke że tak twierdzisz. To tak jakby ktoś się ze mną kłócił, że Quake 3 ma lepszą grafike niż F.E.A.R... N/c.
Adn3. Właśnie w cabalu nie ma jak afk'ować. Nie ma po prostu możliwości. Jedynym sposobem jest kupienie premium i tak jak mówisz siedzieć na dummy (kukły). Ale to działa tylko jak masz mniej jak 30% skill expa. Czyli np. jak potrzebujesz 100 skill pointów do rank up, to możesz na dummy siedzieć max do 30 sp... Poza tym rozmawiamy chyba o darmowych grach, czy o płatnych? Bo dostęp do Dummy ma tylko gracz z premium...
Adn4. Tego nie powiedziałem. Ale za duży świat to też może być wada, tak jak np. w KAL'u trzeba bylo biec 10min na inetersujące Cię potworki ^^ Dlatego chciałem powiedzieć - Świat większy jest lepszy, ale mniejszy (bo przecież w Cabalu też nie jest mały...) też ma swoje plusy (wszytsko masz pod ręką). Nie szukaj dwunaczej interpretacji tylko spróbuj mnie zrozumieć
Z jednym się z Tobą zgodze w 100% - Obie gry są nudne jak flaki z olejem Nie wiem po co się spierać, więc w związku z tym to już mój ostatni post na ten temat (sorry, że taki długi
)
Nie miałem przyjemność "jeszcze" grać w Rohana więc głos na Cabala
Grałem w obydwie ale w żadnej się dobrze nie bawiłem. Mimo wszystko głos na Cabala on ma chociaż jakiś sens
Powiem tyle........Cabal i Gunz rox naprawdę w Cabalu jest bardzo dobrze rozwinięty system skili przy czym są bardzo widowiskowe......W Rohanie gówno jest natomiast i nie ma mowy o lurowaniu gdy poty się ładują 30 sek. tam można chodzić na moby tylko na swój lvl bo o mocniejszych nie ma mowy CBAL rox a jak chcesz zobaczyć coś innego to polecam też Gunz: The duel
głos na cabal nie ma dla mnie lepszego mmo