Witam postanowiłem zacząć grać w Cabala Online i mam pare pytań :1. Skile sie kupuje od Npc czy dostaje sie za free?2. Staty typu agi, str dodają sie same czy trzeba samemu?3. Jeśli grałbym Bladerem ( polecacie go?? ) to jeśli trzeba samemu dodawać staty jak mu dodawać.4. Na którym servie gra najwięcej ludu?5. Czy jest jakaś polska stronka o grze ( mam na myśli taką co ludzie są na niej aktywni cały czas)Z góry dzięki za Odp
Wysilę się bardziej...
1. SKille kupuje się za kase od npc'ow. Później nawet skill kosztuje 1kk+ więc nie polecam kupować wszystkich od razu(najpierw trzeba też rank skill)
2. Dex,Str,Int. Co lvl 5 punktów do rozdania i wraz z każdym rankiem wzrastają też staty(Magic rank up daje Int i Dex, a Sword rank up daje Str i Dex. Tu też zależy od ranka, bo na Expert(wbiłem wczoraj) dostałem sporo
)
3.Ja zaczynałem Bladerem, skończyłem na FA, i nie zamierzam zmieniać postaci, chyba że na Force Shieldera, bo mi się podoba. Nie polecam FS'a na początek bo ma on kilka buildów jakie można stosować(m.in magicFS, swordsFS i hybryda.). Zagraj Bladerem na starcie, powinien ci się spodobać.
4.Jupiter jest najmłodszy, a Mercury chyba najstarszy. Albo Mars i Merc wyszły w tych samych miechach, tego nie wiem.
5. www.forum.cabalworld.pl
A mam jeszcze jedno pytanie. Obiło mi sie kiedyś o uszy jakieś skilowania w cabalu czy coś takiego co to jest??
Niedawno został zrobiony update, dzięki czemu Sword i Magic skill rank rosną w tym samym czasie(oczywiście trzeba używać skilli), nie kupując Change; Sword to Magic/ Magic to Sword [chyba tak].
Zwykłym atakiem też rosnie skill rank, ale wolniej.
Adept sety.. przydatne. Full secik adepta powinieneś założyc na 43lvl'u max.
Skillować można na każdym mobku. Skill exp będzie rosnąć tak samo nawet jeśli będziesz zabijał moby o 100lvli miejsze, albo większe o np. 20.
Tak... 100lvli mniejsze mobki(przykład)..bo max lvl w cabalu to 170.