Cabal Pytania

Witam postanowiłem zacząć grać w Cabala Online i mam pare pytań :

1. Skile sie kupuje od Npc czy dostaje sie za free?

2. Staty typu agi, str dodają sie same czy trzeba samemu?

3. Jeśli grałbym Bladerem ( polecacie go?? ) to jeśli trzeba samemu dodawać staty jak mu dodawać.

4. Na którym servie gra najwięcej ludu?

5. Czy jest jakaś polska stronka o grze ( mam na myśli taką co ludzie są na niej aktywni cały czas)

Z góry dzięki za Odp :P

1. Kupuje się od NPC.

2. Samemu.

3. Każda postać jest dobra na swój sposób. Na początek polecam Warriora bądź FA. Staty rozdawaj tyle ile wymaga dany przedmiot.

4. Merkury

5.http://www.cabal-online.org/

A mam jeszcze jedno pytanie. Obiło mi sie kiedyś o uszy jakieś skilowania w cabalu czy coś takiego co to jest??

Tak jest. Używasz specjalny set (adept) ,który zwiększa pkt skill np o +3 lub+4. ,lecz nie jest on konieczny. Skill rośnie wtedy kiedy go używasz ,praktycznie każde uderzenie prócz zwykłego ataku. Kiedy to wykupisz sobie konto premium możesz skillować na kukłach (ułatwia to sprawę).

Witam postanowiłem zacząć grać w Cabala Online i mam pare pytań :1. Skile sie kupuje od Npc czy dostaje sie za free?2. Staty typu agi, str dodają sie same czy trzeba samemu?3. Jeśli grałbym Bladerem ( polecacie go?? ) to jeśli trzeba samemu dodawać staty jak mu dodawać.4. Na którym servie gra najwięcej ludu?5. Czy jest jakaś polska stronka o grze ( mam na myśli taką co ludzie są na niej aktywni cały czas)Z góry dzięki za Odp

Wysilę się bardziej...

1. SKille kupuje się za kase od npc'ow. Później nawet skill kosztuje 1kk+ więc nie polecam kupować wszystkich od razu(najpierw trzeba też rank skill)

2. Dex,Str,Int. Co lvl 5 punktów do rozdania i wraz z każdym rankiem wzrastają też staty(Magic rank up daje Int i Dex, a Sword rank up daje Str i Dex. Tu też zależy od ranka, bo na Expert(wbiłem wczoraj) dostałem sporo :))

3.Ja zaczynałem Bladerem, skończyłem na FA, i nie zamierzam zmieniać postaci, chyba że na Force Shieldera, bo mi się podoba. Nie polecam FS'a na początek bo ma on kilka buildów jakie można stosować(m.in magicFS, swordsFS i hybryda.). Zagraj Bladerem na starcie, powinien ci się spodobać.

4.Jupiter jest najmłodszy, a Mercury chyba najstarszy. Albo Mars i Merc wyszły w tych samych miechach, tego nie wiem.

5. www.forum.cabalworld.pl

A mam jeszcze jedno pytanie. Obiło mi sie kiedyś o uszy jakieś skilowania w cabalu czy coś takiego co to jest??

Niedawno został zrobiony update, dzięki czemu Sword i Magic skill rank rosną w tym samym czasie(oczywiście trzeba używać skilli), nie kupując Change; Sword to Magic/ Magic to Sword [chyba tak].

Zwykłym atakiem też rosnie skill rank, ale wolniej.

Adept sety.. przydatne. Full secik adepta powinieneś założyc na 43lvl'u max.

Skillować można na każdym mobku. Skill exp będzie rosnąć tak samo nawet jeśli będziesz zabijał moby o 100lvli miejsze, albo większe o np. 20.

Tak... 100lvli mniejsze mobki(przykład)..bo max lvl w cabalu to 170.

Cracced nie trzeba premmium doo trenowania na kukłach one sa bez premmium

Cracced nie trzeba premmium doo trenowania na kukłach one sa bez premmium

Można je uderzać :lol: ale skill exp nie poleci.

Można na nich combo potrenować, to tylko przykład, bo one bez premium nic innego nam nie dadzą.

Shey używaj opcji edytuj - Kubox66

Po co? Daje nowego posta, żeby odpowiedzieć na zadane pytania.. żeby rozwiać wątpliwości..niepewności innych.. może też żeby cię zdenerwować... i nie udawaj takiego ważniaka ^^

Przecież nie udaje ważniaka, zwracam Ci tylko grzecznie uwagę,a po za tym to ty się powinieneś tłumaczyć, a nie ja. A po drugiej to w tym poście tylko dodałeś 1 zdanie. A reszta była tak sama, więc pytam się poco? I właśnie dlatego zwróciłem Ci uwagę. - Kubox66

tu się mylisz można używać bez premki a skill exp leci od 90 tylko że 1 skill wchodzi na godzinę co jest nie opłacalne ja nastawiałem tylko na noc jak skillowałem.

EDIT.Shey jak udzielasz się na cabalworldzie to znasz pewnie PolishCJ'a ? :)

EDIT.Shey jak udzielasz się na cabalworldzie to znasz pewnie PolishCJ'a ?

Znam także Arcanone'a, Konsia, Kostka i różnych innych :)

Skill exp leci do fulla po 90lvlu na premce xD

Jeśli masz premke przed 90 to skill exp leci tylko do 30% ranka chyba.

1 skill wchodzi na godzinę

W adepcie, czy bez?;P

w adepcie.... :P a z CJ'em to razem do klasy chodzimy :P

Mam pytanko czy itemki z item shopu da się kupować od innych graczy i czy bardzo wpływają na grę tzn gracz item shop jest over power.

Tak można kupować od innych graczy np.stroje,zmiany fryzury,twarzy itp.Gra nie zależy od item shopu, praktycznie niema tam nic dającego przewage w PvP,PvE.

Blader jest jak najbardziej dobra postacią na początek. Największy def rate w grze bardzo ułatwi Ci lvlowanie. Skill leci szybko gdy skillujemy magią(combo). Na g.masterze 5minut 1sp mi leciał.

Na dummy można wbić tylko pierwsze 1/3 rangi. Potem leci bardzo wolno(i tak można zostawić na noc, akurat kilka wpadnie). Dummy można używać nie tylko z premium... Wystarczy mieć 10rank(90lvl). To czy skillujemy dzięki premium czy dzięki 10rankowi nie wpływa na szybkość bicia skill expa(jedynie premium które mamy). Zawsze normalnym tempem idzie 1/3 rangi, potem dużo wolniej.

Cabal Shop nieznacznie wpływa na grę. Głownie są to itemy do wyglądu, petów(niewielki+ ale na wyższym lvlu to czuć), premium i ew. bleasing beadów(itemów przyśpieszających na x godzin/dni exp, skill exp itd.

Fajnie, że chcesz pomóc ale popatrz na datę założenia tematu! - Kubox66

Witam postanowiłem zacząć grać w Cabala Online i mam pare pytań :

1. Skile sie kupuje od Npc czy dostaje sie za free?

2. Staty typu agi, str dodają sie same czy trzeba samemu?

3. Jeśli grałbym Bladerem ( polecacie go?? ) to jeśli trzeba samemu dodawać staty jak mu dodawać.

4. Na którym servie gra najwięcej ludu?

5. Czy jest jakaś polska stronka o grze ( mam na myśli taką co ludzie są na niej aktywni cały czas)

Z góry dzięki za Odp :P