Cabal Strony z Buildami poradniki

Ale piszesz, że na Cabal EU płaci się za expa, a jednocześnie piszesz, że na NA nie widziałeś wgl czegoś takiego jak exp service. To nie trzyma się kupy..., bo tak jak już pisałem, za zwykły exp na EU też się nie płaci, więc nie rozumiem pod jakim względem EU jest gorszy od NA...

"Ale piszesz, że na Cabal EU płaci się za expa, a jednocześnie piszesz, że na NA" Sry za powtórki ;d

Więc rozumiem z wypowiedzi użytkownika MrPeaky, że NA jest lepszy od EU pod takim względem, że na EU trzeba płacić obcym ludziom za boosta? Na NA tego nie ma, okej a nie będzie? Chyba, że z 30 użytkowników i 5 gildii ogłosiło się, że jak wejdzie Exp Service to oni to kupią i będą expić za darmo newbie którzy wciskają się na expa? Chłopie, jeżeli czegoś nie ma na jednym serverze to skąd wiesz, że na drugim serverze nie będzie tak samo albo nawet gorzej jeżeli to wprowadzą? Chyba, że jest ogłoszone na officjalnej stronie wersji NA, że tego nie będzie nigdy, to okej wtedy zwracam honor, ale strzelam, że nic takiego nie ma. Poza tym postaw się z drugiej strony, kupujesz takiego Expa za swoje własne ciężko zarobione pieniądze, i podbija do ciebie typek w jakimś mysticu+5 i chce iść korzystać z tego boosta razem z tobą nie dając ci złamanego grosza, jeżeli byś się zgodził to bez obrazy ale byś był tylko frajerem, który dał się wykorzystać. Ja jak bym coś takiego kupił i ktoś na doczepke chciał by iść, to oczywiście, ale za drobną opłata, w dzisiejszych czasach za darmo nawet w morde nie dostaniesz. U mnie w gildi chodzą za darmo słabsze lvle, bo to ludzie z gildii, więc nie jest tak źle, a potem po prostu się odwdzięcza w przyszłości (mówimy tu o graczach, którzy grają a nie za 2 dni skończą swąją przygodę). A wychodząc poza naszą rozmowę, to 170 lv można wbić spokojnie beż żadnych boostów i to w miare szybko, no chyba że wbijasz level na wyścigi to wybacz.

Ja widziałem wiele razy party "Ic2 exp" i ludzie szli. O to mi biega.

Po za tym mało kto by z czegoś takiego korzystał, zważajac, że jest dużo g na serwie. Był 1 koleś co chciał robić Exp Service to go popieprzyli

To następnym razem pisz dokładniej o co Ci chodzi, bo Twój zarzut o dnośnie tego, iż trzeba płacić za expa, jest bezsensu. A co do tego expa wystarczy, że ogarniesz sobie gildie (codziennie polskie gildie piszą o rekrutacji) i napewno mógłbyś z jej członkami poexpić...

EDIT: http://scr.hu/2fm4/va3ta - przed sekundą zrobiony screen [CABAL EU, Jupiter]

O widzisz :P A jednak jest coś takiego ;p

A ile serwis tak wgl kosztuje u was?

Nie da się dokładnie stwierdzić ile takie coś kosztuje, to zależy do od wielu sytuacji i od oferującego. Naprzykład ile % expa jest wstanie zaoferować expiący, jakie ma eq, bo chyba nie chodzi o to, żeby co chwile koleś padał i wracał, padał i wracał, i tak w koło. Exp Service, nie jest wymysłem firmy EstSoft, jest to inicjatywa ze strony graczy (oczywiście, także sposób na zarabianie ^^). Z tych inf. co otrzymałem od członków gildii exp service z 310% kosztuje aktualnie około 50kk + voucher ( razem 180kk) za runa (około 2,5h expa). Tak czy siak, exp service nie jest dla nowych graczy, do 130 expisz na q , potem samemu lub z gildią do około 160-170, potem dopiero można rozmyślać na exp servicem, chociaż ja naprzykład zdecydowałem się na expa samemu na eca.

Za czasów EP2 i 3 nie było takich durnot jak exp service... ludzie mogli żyć bez tego i sami wyexpic postać na MF czy PF. Fakt, faktem że zajmowało to dużo czasu ale nie róbcie problemu z tego że dany serwer jest lepszy bo ktoś kogoś expi za free.

Liczą się ludzie na serverze i ogolnie cala atmosfera a nie jakis glupi exp service.

Tak wlasciwie z tego tematu zrobił sie juz taki offtop ze chyba wypada go zamknac...

Za czasów EP2 i 3 nie było takich durnot jak exp service... ludzie mogli żyć bez tego i sami wyexpic postać na MF czy PF. Fakt, faktem że zajmowało to dużo czasu ale nie róbcie problemu z tego że dany serwer jest lepszy bo ktoś kogoś expi za free.Liczą się ludzie na serverze i ogolnie cala atmosfera a nie jakis glupi exp service.Tak wlasciwie z tego tematu zrobił sie juz taki offtop ze chyba wypada go zamknac...

Sorry, jedynie chciałem sprostować wypowiedź kolegi, bo pisze głupoty...

@MrsPeaky, jak będziesz chciał o coś jeszcze zapytac, to pisz na priv.

Ja równiez chciałem pare rzeczy wyjaśnić. Exp Service bądź co bądź nie jest jakimś tam pro p2w itemem więc nie ma co robić rabanu o jeden item na EU, i tak bez niego na luzie można expić i to szybko, wystarczy mieć pojęcie o grze. Co do screena potwierdzam :P jak skillowałem to widziałem to samo, poza tym co dzień lub 2 ew. 3 dni ktoś szuka takiego party. I też uważam, że najlepiej zamknąć ten temat, bo dotyczył czego innego.

Ja równiez chciałem pare rzeczy wyjaśnić. Exp Service bądź co bądź nie jest jakimś tam pro p2w itemem więc nie ma co robić rabanu o jeden item na EU, i tak bez niego na luzie można expić i to szybko, wystarczy mieć pojęcie o grze. Co do screena potwierdzam jak skillowałem to widziałem to samo, poza tym co dzień lub 2 ew. 3 dni ktoś szuka takiego party. I też uważam, że najlepiej zamknąć ten temat, bo dotyczył czego innego.

Hmm... Bo to wgl nie jest item -_-

Tak mi się nazwało, oczywiście że to nie item, ale czepiasz się szczegółów.

Tak mi się nazwało, oczywiście że to nie item, ale czepiasz się szczegółów.

Może i tak, ale zwykły początkujący gracz gotów pomyśleć, że jest to item, który wystarczy kupić... Nie wprowadzajmy ludzi w błąd.

Oczywiście masz racje, mój błąd :D

Witam , Szukam stron o cabalu dotyczących poradników dotyczących postaci skill buildów craftu skillowania itp. Kiedyś była świetna polska strona każdy skill był objasniony, wytłumaczone co i na jaki lvl wbijać. z tego co szperałem to chyba już jej nie ma :( jeżeli ktoś ma jakąś fajną strone byłbym wdzięczny :)