Witam , Szukam stron o cabalu dotyczących poradników dotyczących postaci skill buildów craftu skillowania itp. Kiedyś była świetna polska strona każdy skill był objasniony, wytłumaczone co i na jaki lvl wbijać. z tego co szperałem to chyba już jej nie ma jeżeli ktoś ma jakąś fajną strone byłbym wdzięczny
Cabal Strony z Buildami poradniki
Tutaj masz poradniki postaci i pare opisów http://www.cabal-online.org/viewforum.php?f=10 co do skillowania to raczej nie trzeba wyjaśniać. Jeżeli chodzi o skille to dodam od siebie, że teraz wbite skille na 20 level nie zwiekszaja czasu oczekiwania na ponowne użycie jak to było kiedyś, więc wszystkie buffy na 20 i skille najlepsze też na 20. Co do fb to 4 rodzaje cannonów na 20 level do bm1 ponieważ daje to potężnego kopa, choć mało osób o tym wie, a w klasach typu WI czy FA lecimy dodatkowo cannony lub lance według własnego uznania też na 20 level. Nie jest to już nie wiadomo jak trudne. Co do opisów skilli to akurat nie mam, bo nigdy nie używałem i nie używam nadal bo wszystko jest opisane w grze w skillach jak się najedzie, poza tym wszystko na pamięć znam to wiem gdzie co użyć
dzięki wielkie chłopie jesteś na prawdę pomocną osobą i pomogłeś mi się oswoić po powrocie kiedyś było tak że na 9 lvl kazdy skill miał najmniejszy cd dalej tak jest? zawsze do skillowania pierwsze cannony na 9 lvl sie dawolo bo najszybciej było
Nie, obecnie cały czas CD jest na tym samym poziomie, czy masz go na 1 lvlu czy na 9 czy na 20, to bez różnicy. A skille do skillowania używa się dalej według własnego uznania. Spoko nie ma za co jak będzie jeszcze jakiś problem to pw.
Co do wbijania to tutaj chyba sie nic niezmienilo(od ep8 nie gram na globie). Weekendy, rsy, eody ls, mf biblioteka w ic2.
A na jakim serwerze zdecydowałeś się grać?
Chyba na Mercury bo łatwiej będzie znaleźć pt i gildi polską(przynajmniej taką mam nadzieje) choć szczerze mowiąc jeszcze sie waham porównałem sobie ceny, i populacje chetnie bym z kims pograł przyłączysz sie ? ;p dołączam jeszcze pytanie o hackerów . Kiedyś jak wrócilem była ich masa dosłownie wszedzie jak jest teraz?
@Bumpuje
Przydało by się parę info )
Na eu gralem z qmplami na Jupiterze, potem gralem na playcabal(nie. nie na tym ".ws"), potem na HellCabalu(najgorszy serwer jaki kiedykolwiek widzialem) i zakonczylem gre na TrCabal. Co do gildii to przebywalem w SolariS, Byla to high levelowa gildia procow. Teraz juz chyba zdechla.
Ogółem to jestem zaskoczony co powyprawiali z Cabalem .
Na dwóch maszynach z całkiem różnymi podzespołami wykręca mi takie temperatury na procku i grafice że topowe singlówki a już nie wspomnę o multikontach w mmo takiej nie robią .
Problemem są też czasami mułowate reakcje . Stawiam że to wina gameguarda.
Ściągnąłem EU i chyba na tym się skończyła powtórna przygoda z Cabalem.
Pozdrawiam ^,^
Hmmm ja mam teraz 2 lapka i mam standardowe temperatury, wcześniej grałem na o wielee słabszym lapku, a jeszcze wcześniej na kompie 11 letnim i było dobrze. Jak się nie mylę to Global działa na x-trapie, ale mogę się mylić.
Taki offtop lekki. Nie polecam grać na EU
Taki offtop lekki. Nie polecam grać na EU
A jakieś racjonalne powody?
taaa... pewnie lepiej zagrać na NA-z lagami...
Takie posty typu "nie polecam grać tu lub tu" bez podania jakichkolwiek argumentów "za" lub "przeciw", są dla mnie (bez obrazy) idiotyczne. Każdy tak sobie może napisać. Nie będę tutaj wypisywał plusów i minusów ponieważ nie chcę wprowadzać zamętu i kłótni, lecz co jak co, ale Cabal nie jest zniszczony w żaden sposób przez Europejską firmę i nie widzę jawnego powodu, aby przechodzić na NA, bo na EU "nie da się grać", co więcej moim zdaniem nasza wersja jest lepsza pod względem braku lagów i w normalnym prowadzeniu combo.
Powiem tak. Słyszałem od wielu osób, że samemu się tam grać nie da. Chcesz iść na RH poexpić? Zapłać 130-140 Wi za expienie.
Jeżeli nie masz arch seta +15 i 32% ampa to jesteś nikim i nie ma co grać.
Po za tym co do lagów Nie odczuwam ich przy wprowadzaniu combo, dorze mi to wychodzi. Owszem, czasem zalaguje, ale nie jest to jakoś bardzo odczuwalne.
Powiem tak. Słyszałem od wielu osób, że samemu się tam grać nie da. Chcesz iść na RH poexpić? Zapłać 130-140 Wi za expienie.Jeżeli nie masz arch seta +15 i 32% ampa to jesteś nikim i nie ma co grać.Po za tym co do lagów Nie odczuwam ich przy wprowadzaniu combo, dorze mi to wychodzi. Owszem, czasem zalaguje, ale nie jest to jakoś bardzo odczuwalne.
Dla mnie to wydaje sie oczywiste, że należy zapłacić za exp service na rh. Czy mam przez to rozumieć, iż na NA ludzie z exp service expia innych za free????? Ja osobiście wbiłem 170 bardzo łatwo bez żadnej pomocy, czy exp service. A co do itemów, to jakoś nie mam archów +15 z 32% ampa (znam tylko jednego koksa, który lata w takich rzeczach), a gildią chodzimy na wysokie duny (aktulanie nie dalej niż MO, powoli składamy się pod aft). A co do tego, że nie da się grać samemu, to chyba nie chcesz mi wmówić, że NA się różni jakoś pod tym względem. MMORPG nie są grami do grania w pojedynke, gildia to podstawa...
Uwierz mi, że są party, za które nie trzeba płacić na exp
Chyba kolego się nie rozumiemy...
Exp Service:
- char z 130 lvl (najlepiej WI)
- dobre eq
- premka
Exp Service to nie jest expienie w party, tylko wkorzystuje się othy (oddawanie całego expa jakiego zdobędziesz twojemu partnerowi w pt). Ludzie każą sobie płacić, ponieważ nie jest to zwykły exp, tylko OGROMNY exp w porównaniu do zwykłego expienia w pt. Poświęcają 2,5h godziny swojego czasu, oraz muszą jakoś zapłacić za premki zwiększające expa (zwykle 300-400 % więcej expa...). Osoba, która zapłaciła może przez cały ten czas afczyć (jedynie muszą załatwić dojście do biblioteki, chyba że serwisant się tym zajmie). Nie rozumiem dlaczego ludzie opisują sytuację na cabalu, nie posiadając żadnej wiedzy na jej temat, oraz pisząc kompletne głupoty.
Nikt na żadnym serverze nie będzie sobie kazał płacić za zwykłego expa w pt, a jeżeli dalej będziesz się przy tym upierał, to proszę o zdjęcia, screeny z NA, gdzie ludzie z EXP SERVICE oferują bezpłatne expienie...
Nie mówie o exp service, bo czegoś takiego nie widziałem na NA. Po za tym większość ludzi siedzi na trapach